Πέθανε η ποιήτρια και ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων Νατάσα Χατζιδάκι.

Η Νατάσα Χατζιδάκη ήταν μια ιδιαίτερη λογοτεχνική φωνή. Ανήκει στη γενιά του ΄70 και εκπροσωπεί μια ολιγομελή μοντέρνα και επηρεασμένη από τους beat ποιητική γενιά (Β. Στεριάδης, Λ.Πούλιος, Γ.Πατίλης). Ο Κ. Γ. Παπαγεωργίου αναφέρει ότι «η Ν. Χατζιδάκι διαφοροποιείται από αυτή την ομάδα από τη στιγμή που οι εικόνες της αρχίζουν και μαρτυρούν μια στάση εσωστρεφή, από τη στιγμή που αρχίζει να εντοπίζει το αντικείμενο της σάτιρας και του σαρκασμού στο δικό της πρόσωπο και πιο συγκεκριμένα στο φύλο της».

Η Νατάσα Χατζιδάκι είχε τα τελευταία χρόνια προβλήματα με την υγεία της μπήκε με πνευμονία στο νοσοκομείο Σωτηρία και αργά χθες το βράδυ κατέληξε μετά από ανακοπή καρδιάς.

Η Νατάσα Χατζιδάκι σπούδασε δημοσιογραφία στην Αθήνα και Αγγλική λογοτεχνία στο Λονδίνο. Στην Αγγλία έζησε συνολικά πέντε χρόνια. Συνεργάστηκε στη σύνταξη των λογοτεχνικών περιοδικώνΠρόσωπα,Σήμακαι Ρεύματα. Επίσης συνεργάστηκε ως παραγωγός εκπομπών λόγου στην Ελληνική Ραδιοφωνία (Τρίτο και Πρώτο Πρόγραμμα) και στην ΕΤ1. Έχει παρουσιάσει «οπτικά ποιήματά» της σε ομαδικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε διεθνή Φεστιβάλ Ποίησης στην Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία και Ισπανία. Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά και στα γαλλικά.

Η κηδεία της ποιήτριας θα γίνει στον τόπο καταγωγής της, στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Η Εταιρεία Συγγραφέων εκφράζει στους οικείους της θερμά συλλυπητήρια.