Ειδική προβολή της ταινίας «Hands of stone», μιας από τις τελευταίες στις οποίες παίζει ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο προγραμματίστηκε εκτάκτως για την Δευτέρα 16 Μαίου στο φεστιβάλ των Καννών. Η ταινία θα προβληθεί εκτός συναγωνισμού στην μεγάλη αίθουσα Λιμιέρ παρουσία των συντελεστών της και φυσικά του Ντε Νίρο ο οποίος θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο.

Το «Hands of stone» είναι ένα δράμα πυγμαχίας που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα. Πρόκειται για μια μεταφορά στον κινηματογράφο της ιστορίας του πυγμάχου από τον Παναμά Ρομπέρτο Ντουράν και της σχέσης του με τον προπονητή Ρέι Αρσέλ με την βοήθεια του οποίου ο πρώτος κατέκτησε πολλούς τίτλους στην δεκαετία του 1970 και του 1980. Οι αγώνες του Ντουράν με τον Αμερικανό Σούγκαρ Ρέι Λέοναρντ έχουν γράψει ιστορία.
Στην ταινία ο Ρ. Ντε Νίρο υποδύεται τον Αρσέλ δίπλα στον ηθοποιό από την Βενεζουέλα Εντγκαρ Ραμίρεζ που υποδύεται τον Ντουράν. Η σκηνοθεσία είναι του συμπατριώτη του Ντουράν Τζόναθαν Γιακούμποβιτς.
Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο έχει παρελθόν τόσο με την πυγμαχία όσο και με το φεστιβάλ των Καννών. Μια από τις διασημότερες ταινίες του είναι το «Οργισμένο είδωλο» για το οποίο το 1981 κέρδισε το Οσκαρ Α ρόλου, ενώ δυο ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστεί, ο «Ταξιτζής» και η «Αποστολή» απέσπασαν το ν Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες, το 1976 και το 1986 αντιστοίχως.
«Είμαι ενθουσιασμένος που επιστρέφω στις Κάννες ειδικά για αυτή την ταινία» δήλωσε ο 73χρονος ηθοποιός για την πρεμιέρα του «Hands of stone» στις Κάννες. «Αυτή η ταινία μπορεί να ενθουσιάσει και να προσφέρει καλή διασκέδαση στους θεατές.»