Το ποσό των 140.000 ευρώ εξασφάλισε η ταινία «Στην ηλικία μου κρύβομαι ακόμη για να καπνίσω», στην τελευταία συνεδρίαση του Eurimages (Ταμείο Ευρωπαϊκών Συμπαραγωγών Κινηματογράφου), που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Πράγα. Πιο συγκεκριμένα η συνάντησηάρχισε την Δευτέρα 15 Ιουνίου και ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 19 του μηνός.

Η εν λόγω ταινία είναι ελληνικής, γαλλικής και αλγερινής συμπαραγωγής και πρόκειται για την πρώτη μεγάλου μήκους δημιουργία της αλγερινής καταγωγής συγγραφέως Ραϊάνα Ομπερμέγιερ. Βασισμένη στο ομότιτλο θεατρικό έργο της Ομπερμάγιερ (παρουσιάστηκε το 2009 με μεγάλη επιτυχία στο Παρίσι) η ταινία αποκτά και ελληνικό ενδιαφέρον αφού αν δεν αλλάξει κάτι μέρος των γυρισμάτων της θα γίνει στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο μνημείο Μπέη Χαμάμ (Λουτρά Παράδεισος).
Η παραγωγή ανήκει στις εταιρείες KG Productions του Κώστα και της Μισέλ Γαβρά από τη Γαλλια, Blonde S.A. της Φένιας Κοσοβίτσα από την Ελλάδα και Battam films από την Αλγερία. Τα γυρίσματα δεν θα αργήσουν να αρχίσουν και θα πραγματοποιηθούν σε Θεσσαλονίκη, Αλγερία και Γαλλία. Αν όλα πάνε καλά τα γυρίσματα αρχίσουν την Δευτέρα 29 Ιουνίου με την προοπτική να ολοκληρωθούν την τελευταία εβνδομάδα του προσεχούς Ιουλίου.
Η υπόθεση συγκεντρώνει εννέα γυναίκες διαφορετικών ηλικιών καιβιωμάτωνσε ένα χαμάμ στην Αλγερία κατά τη διάρκεια των σκοτεινών χρόνων του ισλαμισμού.Η μοίρα εννέα γυναικών που επαναστατούν, που ονειρεύονται ή που υποκύπτουν. Είναι μητέρες, ερωμένες ή «αγίες»,συγκεντρωμένες σε μια «μήτρα», το χαμάμ. Εκεί όπουη μάχη ενάντια στην καταπίεση, τη βία και τον πόλεμο εκδηλώνεται μέσααπόγέλια και κλάματα, από μυστικά και αποκαλύψεις.
Οπως μας πληροφορεί το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου πρόκειται για μια καθόλα γυναικεία ταινία, αφού τόσο το cast όσο και το τεχνικό προσωπικό απαρτίζονται αποκλειστικά από γυναίκες. Πρωταγωνίστρια είναι η διάσημη Παλαιστίνια ηθοποιός Χιάμ Αμπάς (Ναζαρέτ, 30 Νοεμβρίου 1960). Η Αμπάς είναι ηθοποιούς διεθνούς καριέρας με ταινίες όπως το «The visitor» (2007), η πρόσφατη «Εξοδος: Θεοί και βασιλιάδες» (2914) του Ρίντλεϊ Σκοτ και το «Μόναχο» του Στίβεν Σπίλμπεργκ.
Η ταινία «Στην ηλικία μου κρύβομαι ακόμη για να καπνίσω» θα χρηματοδοτηθεί επίσης και από το διμερές Ταμείο συμπαραγωγών μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας, το οποίο συστάθηκε στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας μεταξύ του Γαλλικού Κέντρου Κινηματογράφου και κινούμενης εικόνας (CNC) και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ.).
Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Eurimage το σχέδιο υποστήριξε ο κ. Αλέξης Γρίβας, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ.) και εκπρόσωπος του Ε.Κ.Κ. στο Eurimages.