Συνεχίζει την εντυπωσιακή του πορεία στις διεθνείς λυρικές σκηνές ο βαρύτονος Δημήτρης Τηλιακός. Σήμερα, Κυριακή, ανοίγει η αυλαία της νέας παραγωγής του βερντιανού «Ριγκολέτο» στο φημισμένο θέατρο Μπαλσόι της Μόσχας, όπου ο ίδιος ερμηνεύει τον ρόλο του τίτλου στις τέσσερις από τις επτά παραστάσεις.
Πρόκειται για μια φιλόδοξη συμπαραγωγή του Φεστιβάλ της Εξ Αν Προβάνς, της Εθνικής Οπερας του Ρήνου, του Βασιλικού Θεάτρου των Βρυξελλών, του Μεγάλου Θεάτρου της Γενεύης και του Μπαλσόι της Μόσχας. Την ευθύνη της μουσικής διεύθυνσης έχει ο Εβελίνο Πιντό και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο ανατρεπτικός Ρόμπερτ Κάρσεν.
Σύντομα πάντως θα (ξανα)δούμε τον Τηλιακό και στην Αθήνα αφού εδώ δίνει στις αρχές του καινούργιου χρόνου το επόμενο «ραντεβού» με το κοινό. Στις 14 Ιανουαρίου λοιπόν ο Δημήτρης Τηλιακός με τη συνεργασία του πιανίστα Βασίλη Βαρβαρέσου θα ερμηνεύσουν τον κύκλο 24 τραγουδιών που αποτελούν το «Χειμωνιάτικο ταξίδι» του Σούμπερτ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών έχοντας προγραμματίσει να παρουσιάσουν το ίδιο πρόγραμμα και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Εν προκειμένω ο διεθνής βαρύτονος έχει επιμεληθεί και τη μετάφραση του ποιητικού κειμένου, πράγμα που, όπως θεωρεί και ο ίδιος, τον βοήθησε στο να εμβαθύνει ουσιαστικά στην ερμηνεία του δημοφιλούς κύκλου.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ