Τα στέκια της Αθήνας είναι τα καφενεία της… Πολιτικοί, καλλιτέχνες, ηθοποιοί, πνευματικοί άνθρωποι, δημοσιογράφοι σύχναζαν και συχνάζουν σε πατάρια, παλιότερα, σε πλατείες ή πεζοδρόμια με τραπεζάκια έξω…. Από τα ιστορικά στέκια της Ομόνοιας, των Χαυτείων, της Πανεπιστημίου, του Κολωνακίου και της Πλατείας Συντάγματος όπως ο Ζαχαράτος και η Δεξαμενή ή το Βυζάντιο, το Brazilian και ο Zonars ως τα σύγχρονα, το Dolce που μετονομάστηκε σε Φίλιον, η Βιβλιοθήκη ή το Da Capo παραμένουν στο επίκεντρο της μεγαλούπολης.
Αυτά στάθηκαν αφορμή για μια ομαδική έκθεση ζωγραφικής, που θα εγκαινιασθεί στην αίθουσα Τέχνης του Ιανού, στην οδό Σταδίου. Ισως με την κρυφή ελπίδα να γίνει κι αυτό στο μέλλον ένα καφενείος πολιτιστικής αναφοράς… Κι αν το σκεφτεί κανείς, όλη η πόλη περνάει έξω από το καφενείο, επιτρέποντας στους θαμώνες τους να παρατηρήσουν, να χαζέψουν ή και να κρυφοκοιτάξουν τους περαστικούς…
Οι εικαστικοί καλλιτέχνες της έκθεσης κατέγραψαν ο καθένας με τον δικό του ειδικό τρόπο ορατές ή αθέατες όψεις μιας δημοφιλούς αθηναϊκής συνήθειας.
Συμμετέχουν με έργα τους οι: Δάφνη Αγγελίδου, Χριστίνα Ακτίδη, Έλενα Ακύλα, Ειρήνη Βογιατζή, Ανδρέας Γεωργιάδης, Φραγκίσκος Δουκάκης, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Μηνάς Καμπιτάκης, Βασίλης Λιαούρης, Νεκτάριος Μαμάης, Ελεάννα Μαρτίνου, Χαρίτων Μπεκιάρης, Παναγιώτης Μπελντέκος, Άννα Μπίλη, Γεωργία Μπλιάτσου, Γεύσω Παπαδάκη, Κώστας Παπατριανταφυλλόπουλος, Βασίλης Πέρρος, Στέλιος Πετρουλάκης, Ελιάννα Προκοπίου, Γιώργος Σαλταφέρος, Δημήτρης Σαρασίτης, Αντώνης Στάβερης, Μαρίνα Στελλάτου, Πάβλος Χαμπίδης, Αθηνά Χατζή.
Η καλλιτεχνική διεύθυνση ανήκει στη Μικρή Άρκτο ενώ την επιμέλεια υπογράφει η Ίρις Κρητικού.
ΠΟΤΕ & ΠΟΥ
IANOS Αίθουσα Τέχνης, Σταδίου 24 (210 3217.917)
Εγκαίνια: Τρίτη 7 Οκτωβρίου
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα –Παρασεκυή: 10.00 –21.00, Σάββατο 10.00 –18.00.
Διάρκεια ως 8 Νοεμβρίου