«Η Ελληνογαλλίδα εικαστικός Όλγα Καραδήμου μας εκπλήσσει ευχάριστα με την έκθεση της νέας της δουλειάς, που περιλαμβάνει πορτρέτα από τον όμορφο κόσμο των πουλιών», γράφει στο σημείωμα της η Ντίνα Αδαμοπούλου αρχειονόμος-ιστορικός, προϊσταμένη ΓΑΚ/ Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας. «Εξαιρετικής δύναμης δουλειά, λιτή αλλά και συγχρόνως αφηγηματική, συντελεί ώστε η μνήμη και το βίωμα καλλιτέχνη και θεατή να συμπίπτουν στην περιπέτεια της ζωής των πτηνών

Σε αυτή τη νέα εικαστική ματιά πάνω στον ιδιαίτερο κόσμο των πτηνών θα βρούμε πουλιά πολύχρωμα, μικρά ή μεγαλύτερα, ευαίσθητα, ευτυχισμένα, υπερήφανα μα και υποταγμένα. Θα βρούμε και διαμελισμένα, αδύναμα. «Όλα ωστόσο ιδωμένα με τη χαρακτηριστικά δυνατή καλλιτεχνική ματιά της εικαστικού», προσθέτει η Αδαμοπούλου, «με τις άνετες άλλοτε λεπτές και άλλοτε πλατιές πινελιές της που τοποθετούνται πάντοτε εύστοχα δίνοντας το καλύτερο αισθητικά αποτέλεσμα στο φιλότεχνο θεατή.»
Η έκθεση της διακεκριμένης Ελληνίδας ζωγράφου που ζει μόνιμα στο Παρίσι (όπου και γεννήθηκε) φιλοξενείται αυτή τη περίοδο στο Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας (τα εγκαίνια έγιναν την 1η Αυγούστου και λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας της, θα λήξει στις 10 Σεπτεμβρίου). Η Καραδήμου έχει παρουσιάσει δουλειές της σε μεγάλα εικαστικά κέντρα ανάμεσα στα οποία η Νέα Υόρκη, το Παρίσι, η Ρώμη, η Γενεύη, το Ντουμπάι, κ.ά.
«Αυτό που με προσελκύει στα πουλιά είναι η κίνηση τους στον αέρα και η ελευθερία τους» αναφέρει η ίδια για την τελευταία δουλειά της. «Ενώνουν τον ουρανό με τη γη και μπορούν να πηγαίνουν από το ένα στο άλλο με χάρη και ομορφιά. Τα πουλιά είναι οι χορευτές του ουρανού, οι αγγελιοφόροι που μεταφέρουν στοιχεία από τον έναν κόσμο στον άλλο. Όταν κοιτάζουμε τα πουλιά, με τα χρώματα τους στα φτερά, διαπιστώνουμε τη σοφία της φύσης…»
Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας
Διάρκεια Έκθεσης 1 Αυγούστου –10 Σεπτεμβρίου 2014
Ώρες επισκέψεων: Καθημερινά 9.00 π.μ. – 4.00 μ.μ. και 7.30 π.μ. – 9.30 μ.μ.