Πωλήσεις σε ευρωπαϊκές εταιρείες διανομής έχει επιτύχει το «Μικρό Ψάρι», η τέταρτη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Οικονομίδη, το ντεμπούτο της οποίας έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο στο φεστιβάλ κινηματογράφου του Βερολίνου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Feelgood Entertainment, εταιρία εκμετάλλευσης της ταινίας στην Ελλάδα, ο «Stratos» όπως το «Μικρό ψάρι» έχει περάσει στα αγγλικά, έχει μέχρι στιγμής αγοραστεί από την αγγλοιρλανδική εταιρία New Wave Films, την δανέζικη Østforparadis και την σερβική MCF Mega Com. Η Feelgood αναφέρει επίσης ότι αναμένεται συμφωνία με εταιρεία διανομής στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Το γεγονός ότι μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Βερολίνου 2014 το «Μικρό Ψάρι» ακολούθησε εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία σε άλλα διεθνή φεστιβάλ έχει προφανώς βοηθήσει στην άνοδο των πωλήσεών του. Η ταινία βραβεύτηκε στο Bildrausch –Basel Film festival στην Ελβετία (27 –31 Μαΐου) με μνεία της κριτικής επιτροπής για την αφήγηση και την ερμηνεία του Βαγγέλη Μουρίκη και πριν από μερικές μέρες ,στις 11 Ιουλίου απέσπασε το μεγάλο βραβείο του Med Film Fest στη Ρώμη (Amore e Psiche award).
Ας σημειωθεί ότι η κριτική επιτροπή του Med Film Fest τίμησε «μία ταινία η οποία φέρνει στο μυαλό τον Αμπέρ Καμί, με την αφήγηση της ιστορίας ενός άντρα που αποζητά την ειρήνη αλλά καταλήγει πάντα να πολεμά, που δεν καθοδηγεί τα γεγονότα αλλά αφήνεται σε αυτά, επαναστατώντας μόνο στο τέλος». Πάντα τον Ιούλιο, το «Μικρό ψάρι» προβλήθηκε επίσης στο τμήμα Ορίζοντες του Διεθνούς Φεστιβάλ του Kάρλοβι Βάρι στην Τσεχία και αυτές τις μέρες συμμετέχει εντός διαγωνισμού στο τμήμα του European Film Festival Palic της Σερβίας που άρχισε στις 19 και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 25 Ιουλίου.