Την Τρίτη 29 Απριλίου στην Αίθουσα Τέχνης «ena» των kaplanon.galleries, η ζωγράφος/ εικονογράφος Κατερίνα Χαδουλού παρουσιάζει την πρώτη ατομική της έκθεση, με τον τίτλο «Εγχειρίδιο Μολυ-βίων». Πρόκειται για μια επιλογή έργων από τα 63 βιβλία που έχει εικονογραφήσει.
«Ένας χάρτης του απίστευτου κόσμου σε συνέχειες» γράφει για τη δουλειά της Κατερίνας Χαδουλού η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Μαρία Αγγελίδου. «Με τις ανεξερεύνητες ηπείρους του και τους πολύχρωμους ωκεανούς του (με τις τόσα πολλά υποσχόμενες λευκές κηλίδες τους!), με τους μασκοφόρους, χαμογελαστούς, τρομακτικούς κι ολοζώντανους κατοίκους του, με τα σοβαρά και σοφά βατράχια του, με τους ευγενικούς θεϊκούς εφευρέτες του, με τα ποτάμια φλέβες και τα βουνά του τα μεσούρανα, που ευτυχώς δεν τελειώνουν και δεν μετριούνται.»

Στις εικόνες της Κατερίνας Χαδουλού, το απίθανο γίνεται πιθανό, το πιστευτό αληθινό.Η ποιητική της λεπτομέρειας την βοηθά να εκφραστεί ακούραστα, ταπεινά και ανεξάντλητα. «Ο Βάτραχος γίνεται Άντρας, ο Άντρας γίνεται Τέρας, το Τέρας γίνεται Έρωτας», λέει η συγγραφέας. «Ο Πινόκιο της Κατερίνας γίνεται Σοφός, γίνεται Μάστορας, γίνεται Εφευρέτης της Σωτηρίας του. Τα πρόσωπα των παραμυθιών γίνονται ταξιδιώτες του χρόνου. Και η Αλίκη της ξέρει πως οι Χώρες των Θαυμάτων όλες μα όλες είναι στα μάτια μας μέσα.»

Αίθουσα Τέχνης ena
Βαλαωρίτου 9 γ, Αθήνα, 210-3388501