Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος παρουσιάζει τον σεναριογράφο, συγγραφέα και σκηνοθέτη Τζίμμυ Κορίνη – τον άνθρωπο πίσω από το θρυλικό περιοδικό «Μάσκα» – προκειμένου να μιλήσει για το έργο του και για το ανεπανάληπτο ελληνικό pulp magazine που γαλούχησε γενιές και γενιές.


H συνάντηση είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 9 Απριλίου στο βιβλιοπωλείο Ιανός και σύμφωνα με τον ίδιο τον κ. Κορίνη, για πρώτη φορά θα κάνει μία εκ βαθέων εξομολόγηση, «μιλώντας για όλους και για όλα – έξω από τα δόντια!» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ο Τζίμμυ Κορίνης δημοσίευσε την πρώτη αστυνομική ιστορία του σε ηλικία 14 ετών και έγινε συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων πλήρους απασχολήσεως στα 18 γράφοντας για την «Μάσκα», το περιοδικό του οποίου αργότερα θα γινόταν Διευθυντής Συντάξεως (για 11 χρόνια). Ηταν επίσης συνεργάτης στο «Μυστήριο» αλλά και σε άλλα μεγάλα ελληνικά περιοδικά (ενδεικτικά «Εμπρός», «Ελληνίδα» και «Φαντάζιο»).

Έζησε 27 χρόνια στο Λονδίνο, όπου έγραψε δύο βιβλία για τον εκδοτικό οίκο New English Library και ήταν τακτικό μέλος της Writers Guild of Gt Britain και της Directors Guild of Gt Britain.

Ηδη στο διαδίκτυο κυκλοφορεί δωρεάν το 1ο Τεύχος της διαδικτυακής έκδοσης της «Μάσκας» που περιέχει εκμυστηρεύσεις του Τζίμμυ Κορίνη για τη φιλοσοφία της νέας έκδοσης, το διήγημα «Οι φόνοι της Οφού μοργκ» του Έντγκαρ Άλαν Πόου, και το «Ο άνεμος έφερνε θάνατο», το μοναδικό διήγημα του Ράουλ Γουίτφιλντ, του συγγραφέα που έζησε, κυριολεκτικά, στη σκιά του Ντάσιελ Χάμετ (www.maska.gr)
Η εκδήλωση θα γίνει στο βιβλιοπωλείο Ιανός. Ωρα έναρξης 18.00