Αμέσως μετά την επιτυχία του στο φεστιβάλ Βενετίας, όπου η ταινία του «Miss Violence» απέσπασε τον Αργυρό Λέοντα σκηνοθεσίας και το Coppa Volpi ανδρικής ερμηνείας για τον Θέμη Πάνου, ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Αβρανάς έφυγε για το Τορόντο κατευθείαν από την Βενετία. Η «Miss Violence» θα παιχτεί στο φεστιβάλ της Καναδικής πόλης, το οποίο εφέτος κάνει ειδικό αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο.

Το φεστιβάλ του Τορόντο δεν είναι διαγωνιστικό αλλά θεωρείται το σημαντικότερο της Βορείου Αμερικής γιατί εκεί παίζονται πάρα πολλές ταινίες από όλο τον κόσμο και οι πιθανότητές τους να αγοραστούν για να βρουν διανομή αυξάνονται.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, το 38ο Διεθνές Φεστιβάλ του Τορόντο, υποδέχεται εφέτος την Αθήνα ως τιμώμενη πόλη στην καθιερωμένη ενότητα «City to City» (το ίδιο πρόγραμμα έχουν προηγηθεί αφιερώματα στο Τελ Αβίβ, την Κωνσταντινούπολη, το Μπουένος Άιρες και το Μουμπάι).

Εκτός από την «Miss Violence» του Αλέξανδρου Αβρανά , οι υπόλοιπες εννέα ελληνικές ταινίες που θα προβληθούν στο Τορόντο, είναι οι «September» της Πέννυς Παναγιωτοπούλου, «Wasted Youth» των Αργύρη Παπαδημητρόπουλου και Γιάν Φόγκελ, «Wild Duck» του Γιάννη Σακαρίδη, «Η αιώνια επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά» της Ελίνας Ψύκου, «Στο λύκο» των Χριστίνας Κουτσοσπύρου και Αριάν Χιουζ, «Να κάθεσαι και να κοιτάς» του Γιώργου Σερβετά, «Άδικος Κόσμος» του Φίλιππου Τσίτου, «H κόρη» του Θάνου Αναστόπουλου και το «J.A.C.E.» του Μενέλαου Καραμαγγιώλη.