Η ταινία «Μiss Violence», δεύτερη μεγάλου μήκους του σκηνοθέτη Αλέξανδρου Αβρανά θα συμμετάσχει στο διαγωνιστικό τμήμα του 70ου διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας που φέτος θα διεξαχθεί από τις 28 Αυγούστου έως τις 7 Σεπτεμβρίου. Η ανακοίνωση ήρθε την Πέμπτη το μεσημέρι από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Εντός της ημέρας θα ανακοινωθεί όλο το διαγωνιστικό πρόγραμμα της εφετινής διοργάνωσης.
Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του 35χρονου σκηνοθέτη, ο οποίος έκανε ντεμπούτο το 2008 με την ταινία «Without» (επτά Κινηματογραφικά βραβεία Ποιότητας στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης). Το παράδοξο είναι ότι το «Without» δεν προβλήθηκε ποτέ εμπορικά στις αίθουσες.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΚΚ η «Miss Violence» αποτελεί «ένα σύγχρονο σχόλιο σχετικά με τη δομή και λειτουργία της οικογένειας: Η εντεκάχρονη Αγγελική πηδά από το μπαλκόνι την ημέρα των γενεθλίων της, με ένα χαμόγελο χαραγμένο στο πρόσωπό της. Και ενώ η αστυνομία και οι κοινωνικές υπηρεσίες προσπαθούν να ανακαλύψουν τα αίτια της αυτοκτονίας, η οικογένεια της Αγγελικής επιμένει πως ήταν ατύχημα. Ποιό είναι το μυστικό που η μικρή Αγγελική πήρε μαζί της; Γιατί η οικογένειά της επιμένει στην προσπάθεια να την «ξεχάσει» και να συνεχίσει τη ζωή της;

Αυτές τις απαντήσεις αναζητούν οι άνθρωποι από τις κοινωνικές υπηρεσίες όταν επισκέπτονται το τακτοποιημένο σπίτι της οικογένειας. Φαίνεται ότι τίποτα δεν μπορεί να τους προδώσει, μέχρις ότου ο μικρότερος αδερφός της Αγγελικής φέρνει στο φως κατά λάθος ενδείξεις που θα συντρίψουν τον καλογυαλισμένο κόσμο της οικογένειας, αναγκάζοντάς τα μέλη της να έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με όσα τόσα χρόνια, έκρυβαν. Ενας ένας θα λυγίσουν, έως ότου τελικά η βία και πάλι θα προσφέρει τη λύση, διατηρώντας την οικογένεια ενωμένη και το μυστικό ασφαλές».
Το σενάριο της «Miss Violence» είναι του Αλ. Αβρανά και του Κώστα Περούλη και η παραγωγή των εταιριών Faliro House Productions και Plays2place Productions (με παραγωγούς τους Βασίλη Χρυσανθόπουλο, Αλέξανδρο Αβρανά, executive producer τον Χρήστο Β. Κωνσταντακόπουλο) με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Στο πλούσιο καστ της ταινίας βρίσκουμε εκτός άλλων τους Θέμη Πάνου, Ρένη Πιττακή, Χρήστο Λούλη, Γιώτα Φέστα, Μηνά Χατζησάββα και Ελένη Ρουσίνου.
Η τελευταία φορά που ελληνική παραγωγή συμμετείχε εντός επίσημου διαγωνιστικού προγράμματος σε κινηματογραφική Μπιενάλε ήταν το 2011, όταν οι «Αλπεις» του Γιώργου Λάνθιμου απέσπασαν το βραβείο σεναρίου.
Η Μπιενάλε αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά κινηματογραφικά φεστιβάλ παγκοσμίως. Οπως έχουμε ήδη ανακοινώσει η έναρξη της φετινής διοργάνωσης θα γίνει με την ταινία Gravity του Αλφόνσο Κουαρόν.