Την επανεξέταση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο του θέματος, που έχει προκύψει με τις βυζαντινές αρχαιότητες που βρέθηκαν στο σταθμό Βενιζέλος του μετρό Θεσσαλονίκης ζητεί ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων. Συνοδευόμενο από 12.000 υπογραφές ειδικών επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και απλών πολιτών, οι οποίοι τάσσονται υπέρ της διατήρησης του μαρμαρόστρωτου δρόμου, που εντοπίσθηκε σε μήκος 77 μέτρων κατά τις ανασκαφές του μετρό, το αίτημα του ΣΕΑ απευθύνεται στη Γενική Γραμματεία Πολιτισμού ζητώντας να ληφθούν υπ΄ όψιν τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει στο μεταξύ.
Συγκεκριμένα κατά τον δημόσιο διάλογο που αναπτύχθηκε τους τελευταίους δύο μήνες με φορείς της Θεσσαλονίκης αλλά και με επιστημονικούς και τεχνικούς φορείς σχετικά με την διατήρηση των αρχαιοτήτων στη θέση τους προέκυψε, ότι αν υπάρξει ανασχεδιασμός του σταθμού, θα αναδειχθούν εναλλακτικές τεχνικές δυνατότητες συνύπαρξης των αρχαιοτήτων και της ανάδειξής τους _ στο μεγαλύτερο ποσοστό τους τουλάχιστον _ εντός του σύγχρονου έργου. Οι νέες προτάσεις δεν παρουσιάστηκαν στη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου _δεν υπήρχαν άλλωστε τότε_ το οποίο είχε γνωμοδοτήσει υπέρ της απόσπασης του ευρήματος και της μεταφοράς και επανατοποθέτησής του σε παλαιό στρατόπεδο στην Θεσσαλονίκη. Η γνωμοδότηση αυτή μάλιστα υπογράφηκε από τον αν. υπουργό κ. Κώστα Τζαβάρα.

Σημειώνεται,ότι και το Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης εκφράστηκε υπέρ της συνύπαρξης αρχαιοτήτων και σταθμού ζητώντας την επανεξέταση της Υπουργικής Απόφασης ενώ έχει συστήσει ειδική επιτροπή για τη διερεύνηση τεχνικών λύσεων. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι η ανάκληση της απόφασης αυτής, προκειμένου να διερευνηθούν οι νέες λύσεις.