Την οικονομική, πολιτική και πολιτειακή κρίση ως πρόκληση για την τέχνη και την ανεργία, την πτώχευση και τη μετανάστευση ως εφαλτήριο εικαστικής δράσης και αντίδρασης εξετάζουν οι «Εικαστικοί Διάλογοι», η ομαδική έκθεση ψηφιακών έργων που παρουσιάζεται στο Πάρκο Αναψυχής της Ακαδημίας Πλάτωνος. Η έκθεση ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 6 Ιανουαρίου 2013.
Στο πλαίσιο της δράσης, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση προσκάλεσε εικαστικούς καλλιτέχνες να δημιουργήσουν νέα, εντελώς πρωτότυπα έργα, τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά στους «Εικαστικούς Διαλόγους» και έχουν ως αφετηρία μία από τις δύο παραπάνω θεματικές ενότητες. Τα εν λόγω έργα προέκυψαν μέσω της χρήσης νέων τεχνολογιών και σύγχρονων μέσων έκφρασης (προβολές βίντεο, ηλεκτρονικών εικόνων ή φωτογραφιών, animation κλπ.) και θα προβληθούν μέσα σε κλειστές αρχιτεκτονικές κατασκευές, τοποθετημένες εντός του Πάρκου Αναψυχής της Ακαδημίας Πλάτωνος.
Με αυτόν τον τρόπο, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί σε ολόκληρη την έκταση του πάρκου, ανακαλύπτοντας τις 10 προβολές που φιλοξενούνται στα 10 αντίστοιχα περίπτερα, τα οποία έχουν σχεδιαστεί κατάλληλα ώστε να συνάδουν με τον φυσικό χώρο του πάρκου. Στην έκθεση συμμετέχουν οι εξής καλλιτέχνες: Αθανασοπούλου Κατερίνα, (Αποδημία, 2012), Αβάνου Λουκία, (Ducktator, 2012), Βενετόπουλος Μπάμπης, (Πεσόντες, 2012), Βουνάτσου ΜυρτώΝτεξής Στέλιος, (Το Κύμα, 2012), Ζερβού Μαρία, (Περί νομάδων – Ο Δρόμος 2012), Θεοδώρου Λίνα, (Ο θησαυρός του σπιτιού, 2012), Μαρκέτου Τζένη, (Είστε ευτυχισμένοι τώρα; 2012), Πασχαλίδου Μαρία, (Συμπόσιο, 2012), Τουλούδης Πέτρος, (Ευθεία Οδός, 2012), Χατζηγεωργίου Γιούλα, (Ξανά, 2012) Η επιμέλεια της έκθεσης είναι της Μαριλένας Καρρά.
Οι Εικαστικοί Διάλογοι υλοποιούνται στο πλαίσιο του Έργου «Η Ελληνική Σκέψη σε διάλογο: Προγράμματα Βιωματικής Μάθησης» το οποίο εντάσσεται στην Πράξη «Ακαδημία Πλάτωνος –Η Πολιτεία και ο Πολίτης». Το Έργο σχεδιάστηκε από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης και υλοποιείται σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το «Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού» και το «Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο –ΕΚΤ) και από Εθνικούς Πόρους.
Η δράση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα και η παρακολούθηση θα γίνεται δωρεάν.
ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ
«Εικαστικοί Διάλογοι»,
Πάρκο Αναψυχής της Ακαδημίας Πλάτωνος
3 Δεκεμβρίου 2012 – 6 Ιανουαρίου 2013
Είσοδος στη συμβολή των οδών Τριπόλεως & Κρατύλου