«Πρέπει να το δοκιμάσεις χρυσό μου! Ούτε blackberries, ούτε tweets, ούτε botox. Τέσσερα χρόνια κρυογενικής θεραπείας και διαλογισμού (πάρε γούνα)! Ο πάγος έχει μία προϊστορική ποιότητα και πολλά αντιοξειδωτικά…»


Δριμύτερη, ανανεωμένη, πιο όμορφη και νεότερη ύστερα από τέσσερα χρόνια κρυογενικής θεραπείας, η κυρία Τεπενδρή επιστρέφει. Ο λόγος για την ηρωίδα του εικαστικού Κωνσταντίνου Κακανιά που δίνει και πάλι το «παρών» μέσα από την έκθεση «Τεπένδρειος Ανάβασις» στην αίθουσα τέχνης Ρεβέκκα Καμχή από τις 24 Οκτωβρίου μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου 2012. Η έκθεση «Τεπένδρειος Ανάβασις» περιλαμβάνει την ταινία μικρού μήκους «Tependris Rising» και τα σχέδια σε χαρτί που δημιούργησε ο καλλιτέχνης για την ταινία.
Η κυρία Τεπενδρή συνυφασμένη με τον Κωνσταντίνο Κακανιά έχει πρωταγωνιστήσει στην δουλειά του σε εκθέσεις, παραστάσεις και βιβλία και έχει «πάρει μέρος» στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004. Ο Κακανιάς με σαρκασμό αποδίδει τις εμπειρίες της κυρίας Τεπενδρή και ξαναγράφει την ιστορία μίας πολύπλοκης και διαχρονικής γυναίκας που ενώ αποτελεί αποκύημα της φαντασίας του τελικά ζει και δρα παράλληλα μ’ εκείνον.
Στην ταινία ο Κωνσταντίνος Κακανιάς δεν δανείζει απλώς την φωνή του στην κυρία Τεπενδρή, ουσιαστικά ερμηνεύει την ηρωίδα του. Χρησιμοποιεί για πρώτη φορά στη δουλειά του ένα καινούριο μέσο, τα κινούμενα σχέδια. Η νέα μορφή που επιλέγει να εκφραστεί είναι δύσκολο να ενταχθεί σε κάποια κατηγορία καθώς μπορεί να είναι συγχρόνως εικονογράφηση, καρικατούρα, ένα μείγμα μόδας, τέχνης και κινηματογράφου. Η κυρία Τεπενδρή ενώ δοξάζει κατά κάποιο τρόπο την σύγχρονη εμμονή της φήμης της αιώνιας νιότης ή του πλούτου καταλήγει στην αποδόμησή τους μέσα από την κριτική ματιά και το καυστικό χιούμορ του Κωνσταντίνου Κακανιά. Στην ταινία συνεργάστηκαν οι: Κωνσταντίνος Κακανιάς, Stephanie Danan, The Pain (Daftarts Studio) Paul Hahn, Cedric Hervet, Justin Kern, Joe Trapanese και Tatiana Von Furstenberg.
Ο 51χρονος Κωνσταντίνος Κακανιάς ζει και εργάζεται στο Λος ‘Αντζελες. Εικονογραφήσεις του έχουν δηµοσιευτεί σε σημαντικά έντυπα όπως στο περιοδικό των New York Times και των Los Angeles Times. ‘Έχει εκθέσει έργα του σε γκαλερί στην Ευρώπη και στην Αμερική καθώς και σε σημαντικά μουσεία, ανάμεσα τους, The UC Berkeley Art Museum, Λος ‘Αντζελες, The Hammer Museum, Λος ‘Αντζελες, Μουσείο Μπενάκη, Αθήνα, Μουσείο Γουλανδρή, Αθήνα κ. α. Η έκθεση «Τεπένδρειος Ανάβασις» είναι η πέμπτη ατομική έκθεση του Κωνσταντίνου Κακανιά στην αίθουσα τέχνης Ρεβέκκα Καμχή.
ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ
Αίθουσα Τέχνης Ρεβέκκα Καμχή
Λεωνίδου 9 Μεταξουργείο 104 37
Τηλ: 210 – 5233049