Για δύο εβδομάδες, από τις 16 Αυγούστου, ο ναός – μνημείο του Αγίου Ρόκκου στα Χανιά, θα είναι το σκηνικό όπου ο εικαστικός Angelo Tziara θα παρουσιάσει την τελευταία δουλειά του.

Η έκθεση με τίτλο «Be Cool – Τα σκήπτρα της συνειδητότητας», περιλαμβάνει πολύχρωμες, επιδαπέδιες και πολυδιάστατες κατασκευές. Τα έργα (σκήπτρα) είναι μεικτής τεχνικής.

«Τα πολυσήμαντα σκήπτρα του Angelo Tziara συμβολίζουν πάνω απ’ όλα μια νέα αρχή, μια νέα γενιά με καινούργια, απελευθερωμένα από κάθε καταναγκασμό ιδανικά», σημειώνει μεταξύ άλλων η Ντόρα Ηλιοπούλου – Ρογκάν, δρ. Ιστορικός της τέχνης και Τεχνοκριτικός (Officier des Arts et Lettre).

«Eιναι η COOL γενιά», συμπληρώνει ο καλλιτέχνης. «Είναι ελεύθεροι και έχουν υψηλή συνειδητότητα, είναι φωτεινοί και φωτισμένοι… Αυτοί έχουν τη γνώση και αυτοί έχουν τα σκήπτρα τώρα πια…».

«Προικισμένος με μιαν ανεξάντλητη φαντασία και με ένα αυθεντικό πάθος για δημιουργία, ο Tziara κατορθώνει πάντοτε να μας εκπλήσσει με το εύρος της δημιουργικής του ικανότητας ενώ συγχρόνως ανανεώνεται όσο γίνεται πιο δημιουργικά εκ των ένδον», καταλήγει η Ντόρα Ηλιοπούλου – Ρογκάν.

16-31 Αυγούστου 2012 Αγιο Ρόκκος, πλατεία Σπλάντζιας, Χανιά. Καθημερινά, 6-10 μ.μ.

Η έκθεση εντάσεται στο πρόγραμμα «Εικαστικές Διαδρομές στο Νομό Χανίων – ΧΑΝΙaRT 2012».