από metereologos.gr
Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018
 
 

Tο κύπελλο του Σπύρου Λούη στο Μουσείο της Ακρόπολης

Θα εκτίθεται για έναν χρόνο - Το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος αναζητεί και άλλους χώρους
Tο κύπελλο του Σπύρου Λούη στο Μουσείο της Ακρόπολης
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Το ασημένιο κύπελλο που απονεμήθηκε στον Σπύρο Λούη κατά τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 θα εκτεθεί από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και για ένα χρόνο στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης, όπως ανακοίνωσε το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Το κύπελλο του Σπύρου Λούη το απέκτησε το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» έναντι του ποσού των 544.000 ευρώ, τον περασμένο Απρίλιο, κατά τη διάρκεια δημοπρασίας. Η ανακοίνωση της απόκτησής του συνοδεύτηκε από δέσμευση του Ιδρύματος να καταστήσει το Κύπελλο προσβάσιμο στο κοινό, εκθέτοντάς το μόνιμα στο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», όταν αυτό ολοκληρωθεί το 2015.

Μετά την αξιολόγηση πιθανών προσωρινών εκθεσιακών χώρων σε όλη την επικράτεια, οι οποίοι να πληρούν τις προϋποθέσεις της ελεύθερης πρόσβασης για το ευρύ κοινό και της ασφαλούς έκθεσης του κυπέλλου, το Ίδρυμα κατέληξε στην απόφαση να το εκθέσει για ένα χρόνο στο Μουσείο της Ακρόπολης. Για την καλύτερη πληροφόρηση των επισκεπτών θα υπάρχει ενημερωτικό, οπτικοακουστικό και έντυπο υλικό.

Καθ' όλη τη διάρκεια της έκθεσης του κυπέλλου στο Μουσείο της Ακρόπολης, το Ίδρυμα θα συνεχίσει τις προσπάθειές του να εντοπίσει και άλλους κατάλληλους χώρους σε όλη τη χώρα, οι οποίοι θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν προσωρινά το κύπελλο, μέχρι το 2015, οπότε θα μεταφερθεί μόνιμα για έκθεση στο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».Πολιτισμός περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» αγόρασε το κύπελλο του Σπύρου Λούη 
544.000 ευρώ πουλήθηκε σε άγνωστο πλειοδότη το κύπελλο του νικητή του μαραθώνιου του 1896 Σπύρου Λούη 
Τρέχουν για το κύπελλο του Σπύρου Λούη 
 
 
σχόλια (3)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  περιττή σπαταλη | 19/07/2012 14:16
  Καλλίτερα θα ήταν να τα έδινε το ίδρυμα για ανάγκες (αναλώσιμα που λείπουν) στα νοσοκομεία κλπ. Με κύπελλα θα επιβιώσουμε?Θέλουμε τελικά άρτον και θεάματα ή ουσιαστική συμβολή στα προβλήματα του τόπου?
  Louis
  απάντηση112
   
   
  η θέση του δεν είναι το Μουσείο της Ακρόπολης | 19/07/2012 11:26
  η θέση του είναι ή στο Μουσείο του Μαραθώνα, ή στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών!
  Ανώνυμος / η
  απάντηση62
   
   
  Αλλού η θέση του | 19/07/2012 09:30
  Η θέση του είναι στο Μουσείο Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, που εδρεύει στην Ολυμπία. Το Μουσείο της Ακρόπολης είναι βέβαια πιο περιωπής, αλλά δεν έχει σχέση με το θέμα. Άξια πολλών επαίνων πάντως η κίνηση του Ιδρύματος Νιάρχου να αποκτήσει το κύπελλο και να το κρατήσει στην Ελλάδα.
  Theo
  απάντηση170