Σε ηλικία 73 ετών πέθανε ο διάσημος γάλλος ηθοποιός Μισέλ Ντισεσουά. Ο θάνατός του ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 13 Μαρτίου. Γεννημένος στις 29 Νοεμβρίου του 1939 στη Βαλενσιέν, ο Ντισεσουά σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στη Λιλ και εν συνεχεία στο Κονσερβατουάρ στο Παρίσι. Εγινε μέλος της Comedie Francaise το 1964, ενώ είχε πάρει το βάπτισμα του πυρός στον κινηματογράφο (υπήρξε και κομπάρσος στη διεθνούς συμπαραγωγής διάσημη πολεμική ταινία «Η μεγαλύτερη μέρα του πολέμου»).
Από τα μέσα της δεκαετίας του 1960 ως τις μέρες μας ο Ντισεσουά εμφανίστηκε σε περισσσότερες από 130 ταινίες και τηλεοπτικές παραγωγές, ανάμεσα στις οποίες η «Απιστη γυναίκα» και το «Να πεθάνει το κτήνος» του Κλοντ Σαμπρόλ, ο «Αδίστακτος χρυσοδάκτυλος» του Εντουάρ Μπολιναρό, το «Φορτ Σαγκάν» του Αλέν Κορνό, ο «Δήμιος του Σαν Πιερ» του Πατρίς Λεκόντ και το «Αμήν.» του Κώστα Γαβρά.

Ακούραστος ως το τέλος, ο Ντισεσουά μόλις είχε τελειώσει τα γυρίσματα της τελευταίας ταινία Αστερίξ, το «Astérix et Obélix: Au Service de Sa Majesté» του Λοράν Τριράρ. Δύο από τις τελευταίες ταινίες του που έχουν παίχθηκαν στις ελληνικές αίθουσες ήταν ο «Μικρός Νικολά», επίσης του Τιράρ (ο Ντισεσουά ήταν ο διευθυντής του σχολείου), και «Το γράμμα που άλλαξε τη ζωή μου» του Γιαν Σαμουέλ, δίπλα στη Σοφί Μαρσό.