Τρία ενδιαφέροντα ελληνικά αγγλόφωνα συγκροτήματα που έχουν παρόν και κυρίως μέλλον εμφανίζονται τις προσεχείς ημέρες στην Αθήνα σε δύο κλαμπ για να παρουσιάσουν τις δουλειές τους.

Μπορεί ο ήχος των Electric Litany, Tango With Lions και Βokomolech να είναι διαφορετικός αλλά αυτό αποδεικνύει ότι οι νέοι έλληνες καλλιτέχνες έχουν διαφορετικές προσλαμβάνουσες, διαφορετικές επιρροές και κυρίως μουσικό όραμα. Δεν είναι πολλοί εκείνοι που διαφωνούν για τον αγγλόφωνο στίχο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αξιόλογες προτάσεις οι οποίες θέλουν τη στήριξή μας.

Οι Electric Litany με opening act τους Tango With Lions εμφανίζονται την Πέμπτη 15 Μαρτίου, στο κλαμπ Gagarin 205. Δύο διαφορετικές μπάντες από δύο διαφορετικές χώρες θα ενώσουν δύο ετερόκλητες μουσικά σκηνές. Η lo-fi κουλτούρα των εγκαταλελειμμένων κτιρίων, των ανεπιτήδευτων συναισθημάτων και των δυναμικών ρομποτικών ρυθμών των Electric Litany θα συναντήσει την ακουστική φολκ κολεκτίβα της Κατερίνας Παπαχρήστου και των Tango with Lions σε ένα live που, αν μη τι άλλο, δεν θα στερείται ατμόσφαιρας.

Electric Litany

Επειτα από δισκογραφική σιωπή 2 ετών, και περίπου 8 μήνες μετά την τελευταία τους εμφάνιση στα μέρη μας με τους Interpol, οι Electric Litany επιστρέφουν στην Αθήνα για να μας δώσουν μια πρώτη γεύση από την επερχόμενη δεύτερη δισκογραφική δουλειά τους. Το single «Enemy», που κυκλοφορεί από την Inner Ear, αναζητά την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική/κοινωνική επανάσταση και στον έρωτα/ αγάπη.

Tango With Lions

Το intro σε αυτό το ιδιόμορφο σύμπαν αναλαμβάνουν σε πιο μινιμαλιστικούς τόνους, η μεταβαλλόμενη μουσική κολεκτίβα των Tango with Lions που σχηματίστηκε το 2007 από την Κat (Κ. Παπαχρήστου), γνωστή από τις συνεργασίες της με πολλά συγκροτήματα της αγγλόφωνης indie/alternative σκηνής. Με τη μουσική επένδυση των ημερολογίων της και επηρεασμένη από την επικαιρότητα, από βιβλία, από τις αγαπημένες της ταινίες και μουσικές, ηχογράφησε με τον Ottomo στο Fab Liquid Studios τον πρώτο της δίσκο με το όνομα «Tango with Lions», σε ακουστικό κυρίως ύφος, με διάθεση αμερικανικής φολκ και ένα αντίστοιχα εσωστρεφή στιχουργικό μικρόκοσμο, στον οποίο η ιδιαίτερη φωνή της Κat μας καθοδηγεί σε κάθε γωνία του, μέσα από την ατμόσφαιρα των τραγουδιών της.

* Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00.
Εναρξη: 21:45.
Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ.
Ειδική τιμή προπώλησης: 10 ευρώ (για τα πρώτα 100 εισιτήρια).

Την επόμενη Παρασκευή (16 Μαρτίου) εμφανίζονται οι Bokomolech στο κλαμπ Fuzz με προσκεκλημένους τους False Alarm with Scott McCloud.

Οι Bokomolech είναι και πάλι εδώ! Το ελληνικό συγκρότημα θα βρίσκεται στη σκηνή του Fuzz, παρουσιάζοντας τραγούδια από την σχεδόν εικοσαετή πορεία του καθώς και το ολοκαίνουργιο album, «Mass Vulture», το οποίο σηματοδοτεί την επιστροφή τους στη δισκογραφία έπειτα από περίπου 9 χρόνια.

Special guest της βραδιάς, ο Scott McCloud, front man των θρυλικών Girls Against Boys! Μαζί με τους False Alarm, μία από τις πιο ενδιαφέρουσες νέες μπάντες της εγχώριας σκηνής, θα παρουσιάσουν ορισμένα κομμάτια από την εποχή των GVSB, καθώς και καινούργιο υλικό.

Bokomolech

Από τα γνωστότερα και καλύτερα groups της αθηναϊκής σκηνής, οι Bokomolech (όνομα που αποτελεί παραγραφή εκείνου του ουκρανού φυσιολόγου Oleksandr Bogomoletz, ο οποίος, τη δεκαετία του ’40, συνέθεσε ένα ελιξίριο για την παράταση της ζωής έως τα 140 χρόνια) έχουν στο ενεργητικό τους επτά, μαζί με την επερχόμενη, κυκλοφορίες.

Το ντεμπούτο τους, «Xero» (1995), αποτελεί ορόσημο για την εγχώρια Rock’n’Roll δισκογραφία. Ήταν τέτοια η αίσθηση που προκάλεσε, ώστε σε δύο από τις επόμενες κυκλοφορίες τους οι Bokomolech βρέθηκαν να συνεργάζονται με τον Steve Albini (Big Black, Shellac), μία από τις εμβληματικότερες προσωπικότητες της αμερικανικής underground σκηνής, ο οποίος έγινε ευρύτερα γνωστός ως παραγωγός στο «In Utero» των Nirvana.

Επειτα από μία αργή αλλά επίμονη διαδικασία, οι Bokomolech κατέληξαν στην επιλογή των 10 κομματιών που συμπεριλαμβάνονται στο «Mass Vulture», το ολοκαίνουργιο album τους που κυκλοφορεί από την Inner Ear. Οι Bokomolech είναι οι: Δημήτρης Ιωάννου (φωνή), Βλάσης Καραγιάννης (drums), Χριστίνα Κασσεσιάν (κιθάρα), Λίλα Κατερινάκη (μπάσο), Τάσος Πρωτόπαπας (keyboards / λούπες), Κώστας Ραγκούσης (κιθάρα).

Scott McCloud

Ο Scott Mc Cloud είναι ο τραγουδιστής και ιθύνων νους των Girls Against Boys, μίας από τις πιο γνωστές και ταυτόχρονα ποιοτικές μπάντες της αμερικανικής σκηνής των 90’s.

Πολύ αγαπητός στο ελληνικό κοινό, ο McCloud έχει επισκεφτεί τη χώρα μας αρκετές φορές στο παρελθόν, τόσο με το συγκρότημά του όσο και σαν solo καλλιτέχνης. Με τους Girls Against Boys έβαλαν τις βάσεις για τη διαμόρφωση του σημερινού post-punk / dance ήχου. Το βράδυ της Παρασκευής στα φωνητικά θα τον συνοδεύουν οι False Alarm.

Οι τελευταίοι επανέκαμψαν το 2010 (ύστερα από μια σύντομη προσπάθεια το 1998) και αποτελούνται από τον S.Pyros D (drums / μέλος των Rockin’ Bones), τον Κώστα Οικονόμου (μπάσο), τον Κωνσταντίνο Κοπανάκη (κιθάρα), τον Νίκο Κοπανάκη (κιθάρα) και τον Νίκο Μπαλτζώη (φωνή).

Έχουν ήδη ηχογραφήσει το πρώτο τους single, το εξαιρετικό «Sell Me Something» (με τον Scott McCloud στα φωνητικά) / «Down I Go», το οποίο θα παρουσιάσουν στο live, μαζί με υλικό από το επερχόμενο ντεμπούτο album τους.

* Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 20:00 και εισιτήρια προπωλούνται, προς 12 ευρώ, στο Ticket House (Πανεπιστημίου 42, εντός στοάς, τηλ. 210 3608366), στο Public (Καραγεώργη Σερβίας 1, πλ. Συντάγματος, τηλ. 210 3246210) και στο www.ticketarena.gr.

Η τιμή στο ταμείο, το βράδυ της συναυλίας, θα είναι 15 ευρώ.
Fuzz Live Music Club (Αθήνα): Πειραιώς 209 & Πατρ. Ιωακείμ 1, Ταύρος. Τηλέφωνο: 210 3450817 /www.fuzzclub.gr