Η πολυσυζητημένη έκθεση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου που φιλοξενείται στην Αθήνα από τις 4 Δεκεμβρίου, παρατείνεται για λίγες ακόμη εβδομάδες. Κατόπιν απαίτησης του κοινού οι Δεινόσαυροι θα εκτίθενται στον νέο εκθεσιακό χώρο, στον 4ο όροφο του The Mall Athens, στο Μαρούσι μέχρι τις 26 Απριλίου.

Οι θρυλικοί γίγαντες κινούνται και βρυχιόνται ρεαλιστικά, με τη βοήθεια της προηγμένης τεχνολογίας, μεταφέροντας τον επισκέπτη χιλιάδες έτη πίσω στο χρόνο, ενώ μια σειρά από διαδραστικές δραστηριότητες τον καλούν να μπει σε ρόλο ερευνητή.

«Πώς ζούσαν οι δεινόσαυροι; Τι έτρωγαν; Και πως τα γνωρίζουμε όλα αυτά;» είναι μερικά από τα ερωτήματα στα οποία θα επιχειρήσει να απαντήσει η έκθεση.

Σε έναν χώρο 850τμ., συγκεντρώνονται ενδιαφέροντα ομοιώματα απολιθωμάτων, εκθέματα που μπορεί να αγγίξει ο επισκέπτης, επιστημονικά ευρήματα και δέκα θεαματικά animatronics υψηλής τεχνολογίας.

Οι τελευταίες εξελίξεις της ιαπωνικής ρομποτικής τεχνολογίας έχουν επιστρατευτεί από τους επιστήμονες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου και η πιστή αναπαράσταση πολλών διαφορετικών ειδών δεινοσαύρων, με ρεαλιστική κίνηση και ήχο, μεταφέρει τον θεατή 65 εκατομμύρια χρόνια πριν.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν πληροφορίες για τον «κακόφημο» σαρκοφάγο T.Rex και τον Baryonyx μέχρι τον φυτοφάγο Iguanodon.

«Ολοι γνωρίζουν ότι ο T.Rex ήταν σαρκοφάγος, αλλά ποιος ξέρει τι έτρωγε ο Baryonyx;», λέει η Δρ. Αντζελα Μίλνερ του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, προσθέτοντας ότι «ο επισκέπτης μπαίνει σε ρόλο ερευνητή μελετώντας νύχια, έντερα ακόμη και περιττώματα, χρησιμοποιώντας τις ίδιες τεχνικές που χρησιμοποιούν οι επιστήμονες, προκειμένου να ανακαλύψει τι έτρωγαν οι δεινόσαυροι».

Τον σκηνικό διάκοσμο της έκθεσης έχει αναλάβει ο σκηνογράφος Αντώνης Χαλκιάς, ευρύτερα γνωστός από τη συνεργασία του με την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά Το Νησί, βάζοντας κάθε δεινόσαυρο στον φυσικό του χώρο και τον επισκέπτη σε μια άλλη εποχή.

{{{ moto }}}Η έκθεση «Δεινόσαυροι» αποτελεί την πρώτη από μια σειρά εκθέσεων, που θα ακολουθήσουν στον 4ο όροφο του The Mall Athens.


Ωράριο λειτουργίας:

Δευ. – Παρ.: 9.00 – 21.00
Σάββατο: 10.00 – 22.00
Κυριακή: 10.00 – 20.00


Τιμές εισιτηρίου:

Δευ.-Παρ. 9.00 – 13.30: 5 ευρώ γενική είσοδος
Δευ.-Παρ.: 13.30 – 21.00: 9 ευρώ (ενήλικες), 7 ευρώ (παιδιά έως 18 ετών)
Σαββατοκύριακο & αργίες: 9 ευρώ (ενήλικες), 7 ευρώ (παιδιά έως 18 ετών)
Σχολεία: 5 ευρώ

Οικογενειακό εισιτήριο:
3μελής οικογένεια: 19 ευρώ
για κάθε επιπλέον μέλος: 5 ευρώ