Το hip hop ανανεώνει για μια ακόμη φορά το ραντεβού του με τους φίλους του. Ο τόπος γνωστός: Η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Ηδη τις προηγούμενες τρεις χρονιές το έχουν επισκεφθεί περί τους 10.000 φίλους του εν λόγω μουσικού ύφους. Αρα και επιτυχημένο κρίνεται και ενδιαφέρον παρουσιάζει αφού φέρνει κοινό και μουσικούς κοντά σε μια κουλτούρα που την Ελλάδα δεν είναι και η πλέον γνωστή.
Στις 3 Σεπτεμβρίου, στο Γκάζι, πραγματοποιείται το 4ο Athens Ηίp Hop Festival όπου οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συναυλίες, ομάδες μπρέικτανς καθώς επίσης και εμπνευσμένους καλλιτέχνες του γκραφίτι.
Το hip hop σαν μουσικό ύφος γεννήθηκε στην πόλη. Τα γκρουπ που το αντιπροσωπεύουν καταγγέλλουν, προειδοποιούν, ραπάρουν, επιτίθενται, χλευάζουν, απαιτούν, «πυροβολούν» με ρίμες και διαθέσεις, αποτελώντας το πιο καυστικό υλικό για να διεκδικήσουν την «ανάσα» τους στην καθημερινότητά τους και στη ζωή τους. Μπορεί το hip hop να γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης στις αρχές της δεκαετίας του ΄70, αλλά το ελληνικό hip hop φέρει τη δική του υπογραφή, μιλάει τη δική του γλώσσα και έχει το δικό του στυλ.
Ραψωδοί του σήμερα με τα δυνατότερα συναυλιακά συγκροτήματα και χορευτές του δρόμου σ’ έναν αυθεντικό διαγωνισμό μπρέικντανς, θα… αναμετρηθούν με τον εαυτό τους «ντύνοντας» σε ένα εφτάωρο πάρτι την Τεχνόπολη με τις δικές τους μουσικές και χρώματα.
Στη σκηνή θα «διασταυρωθούν» οι διαχρονικοί «Αρτέμης/Ευθύμης», ο δυναμικός «Τάκι Τσαν», τα κυρίαρχα «Βόρεια Αστέρια» από τη Θεσσαλονίκη, οι «αμαρτωλοί» «Professional Sinnerz» και ο «Κόμης Χ», οι πάντα φωτεινοί «Σκιές», ο άρχοντας του stage «Phyrosun», ο ασταμάτητος «Ραψωδός Φιλόλογος», ο καταιγιστικός «Λόγος Απειλή», οι αποκαλυπτικοί «Β – Muzic», οι χαοτικοί «Outkast Exellence», οι διαφορετικοί «Fly By Wire» και φυσικά οι 8 καλύτερες ομάδες μπρέικντανς που θα τα δώσουν όλα για να κερδίσουν το Battle of Athens ’11.
Ωρα έναρξης: 17.30
Οι πόρτες ανοίγουν στις 17.00
Προπώληση: Public, Metropolis
Τιμή εισιτηρίου : 15 ευρώ προπώληση, 20 ευρώ ταμείο

Για πληροφορίες