Tα ροζ σατέν πέδιλα με το τακούνιστιλέτο έμοιαζαν με ένα μικρό, πολύτιμο έργο τέχνης. Εξακόσιες πανάκριβες πέτρες του οίκου Chopard στόλιζαν το ντελικάτο δημιούργημα του ιταλού designer παπουτσιών Giuseppe Ζanotti. Τοποθέτησα το εκτυφλωτικό ζευγάρι με τα ροζ ζαφείρια, διαμάντια, ρουμπίνια και τουρμαλίνες δίπλα στο έργο του David La Chapelle. «Νομίζω ότι ταιριάζει άψογα με τα χρώματα που έχει επιλέξει για τις φωτογραφίες του La Chapelle» είπα στην Εσθήρ.

Η φίλη μου δάγκωσε το φουαγκρά της. Σκούπισε τις άκρες των χειλιών της με ένα ροζ δαντελένιο μαντίλι της Βίβιαν Γουέστγουντ και στη συνέχεια σηκώθηκε από το κάθισμά της. «Οh! Μon Dieu!» φώναξε. «Εσύ, αγαπητή μου, δεν θα ξεφύγεις ποτέ από τη νοοτροπία των κυριών του κύκλου μας» συνέχισε. «Αγοράζεις παπούτσια που πρέπει να είναι σε απόλυτη χρωματική αρμονία με τους πίνακες, τα χαλιά και το λουρί του σκύλου σου!» χασμουρήθηκε βαριεστημένα. «Ετσι όπως οι αγαπημένες μας φίλες στα σαλόνια της Πολιτείας και της Εκάλης αγοράζουν τόνους βιβλίων για τις design βιβλιοθήκες τους» αναστέναξε. «Με βαρύγδουπα ονόματα ποιητών και συγγραφέων, τα οποία όμως δεν διαβάζουν ποτέ! Απλώς ταιριάζουν χρωματικά με τους τοίχους, τα έπιπλα και τα αντικείμενα» άγγιξε με τις άκρες των δαχτύλων της τη ροζ Givenchy haute couture τουαλέτα μου. Την πλησίασα, της πήρα μέσα από τα χέρια το μεταξωτό σιφόν φουστάνι με την υπογραφή του Riccardo Τisci και τον περιώνυμο γαλλικό οίκο και στροβιλίστηκα γύρω από τη φούξια πολυθρόνα της Ρatricia Urquiola.

«Αδιαφορώ για τα αιχμηρά σχόλιά σου, ma ch rie» χαμογέλασα. «Ξέχασα να σε ενημερώσω ότι σκοπεύω να βάψω με ροζ χρώματα και την Ρorsche μου» ρούφηξα μια γουλιά από την pink Churchill σαμπάνια μου. «Σκέφθηκα ότι θα ταιριάζει άψογα με τις αραχνοΰφαντες α λα Ισιδώρα Ντάνκαν εσάρπες μου. Εδώ ο Ντομινίκ Στρος-Καν παρκάρει έξω από το trendy ιταλικό εστιατόριο “Scalinatella” στο Upper Εast Side του Μανχάταν τη γυαλιστερή Μustang του, η οποία είχε το χρώμα της στολής της καμαριέρας του Sofitel» γέλασα δυνατά. «Αυτό το καλοκαίρι όλα για μένα θα είναι ροζ σαν τις παιδικές μου καραμέλες» έκανα έναν ναζιάρικο μορφασμό. «Ετσι, σαν ένα ισχυρό αντίδοτο στην κρίση» έριξα μια τελευταία ματιά στον καθρέφτη.

Στη συνέχεια ξάπλωσα στον μεγάλο καναπέ του σαλονιού. Ενιωθα εξουθενωμένη μετά το ταξίδι στο Μόντε Κάρλο για τους πριγκιπικούς γάμους και ένα σύντομο escale την Τετάρτη που μας πέρασε από το Παρίσι. Η αγαπητή μου Καρολίν ΓκρουόσιΣόιφλε διοργάνωσε ένα κοκτέιλ για λίγους και εκλεκτούς στην boutique Chopard της Ρlace Vend me.

Με θέα το ξενοδοχείο Ritz και το μπαρ «Ηemingway», αφιερωμένο στον βραβευμένο με Νομπέλ αμερικανό συγγραφέα. Εκεί απέκτησα έπειτα από παρότρυνση της οικοδέσποινας Καρολίν και τα ροζ διαμαντένια παπουτσάκια, που με έκαναν να μοιάζω με την Αnja Rubik όταν διέσχιζε το κατακόκκινο χαλί στο Φεστιβάλ των Καννών. «Μετά το Μονακό, τις συναντήσεις με πρίγκιπες, βασιλιάδες, jet setters και τα parties τρεις ημέρες νωρίτερα στην Πόλη του Φωτός, ποιο είναι το επόμενο project;» με ρώτησε η Θέκλα. «Μμμ! Τι θα έλεγες για τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ;» ξέσπασα σε δυνατά γέλια.

Ο βιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής, άρτι αφιχθείς από την Πάρο, προστέθηκε στη συντροφιά μας. Ο κ. Κασσανδρής είχε περάσει ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο στο νησί του Αιγαίου, ανάμεσα σε ισχυρούς επιχειρηματίες, διάσημους μπασκετμπολίστες και καλλίγραμμα μοντέλα.

Μια κοινωνική υποχρέωση έφερε στην Πάρο τους γιους του γνωστού επιχειρηματία Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου , Παναγιώτη και Γιώργο. Οι Αngelopoulos brothers, μεγαλομέτοχοι (ακόμη) της ομάδας μπάσκετ του πολυαγαπημένου μου Ολυμπιακού, συνοδεύονταν από τις γοητευτικές συζύγους τους, οι οποίες με τα μικροσκοπικά τους μπικίνι εντυπωσίασαν την πλαζ της Σάντα Μαρία. Ιδιαίτερα η κυρία Ελευθερία Κούκου, σύζυγος του πρωτότοκου Παναγιώτη Αγγελόπουλου , πρώην βολεϊμπολίστρια, με άψογους κοιλιακούς και πανύψηλες καλογυμνασμένες γάμπες, έκλεψε την παράσταση. Η κυρία Αγγελοπούλου συγκέντρωνε βλέμματα θαυμασμού μεταξύ των επιφανών λουομένων στη δημοφιλή παραλία της νήσου, όπως άλλωστε και η ωραία Ελενα Λιάφου, σύζυγος του πρώην μπασκετμπολίστα Μίλαν Τόμιτς και μητέρα των δύο παιδιών του. Ο Γιώργος Αγγελόπουλος ήταν απολύτως αφοσιωμένος στη μικρή κόρη του, την οποία απέκτησε από την επίσης καλλίγραμμη Ιωάννα Στάχτου. Ο επιχειρηματίας και η σύζυγός του βαφτίζουν αυτό το weekend την κόρη τους.

Οι κόρες, η βίλα, τα yachts και οι… χαμένες πισίνες

Ο φίλος μας Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής τίναξε το Robusto πούρο του.

Εκείνος που βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής όλων στην Πάρο, συνέχισε, ήταν ο διεθνούς φήμης μπασκετμπολίστας Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού και νυν της Φενέρμπαχτσε, συνοδευόμενος από την εκρηκτική ελληνίδα σύντροφό του, «παρουσίασε» για πρώτη φορά στις θάλασσες και στα ακρογιάλια τη λιλιπούτεια κόρη του. «Αυτό δεν είναι παιδί, είναι μια σκέτη ζωγραφιά» αναφωνούσαν οι σύζυγοι των businessmen από τις ξαπλώστρες και τα σκαμπό του beach bar. Η Γιασικεβίτσιους daughter είναι όντως trés belle, παραδέχθηκε ο φίλος μας, χρυσός κληρονόμος. Ο μπαμπάς Σαρούνας τη βουτούσε στη θάλασσα, τη σκούπιζε, της έφτιαχνε πύργους στην άμμο.

«Lucky girls» μουρμούρισα, ενώ η σκέψη μου πέταξε σε περασμένα, εκρηκτικά καλοκαίρια στις παραλίες της Πάρου, σε private parties σε βίλες φίλων στη Χρυσή Ακτή και σε ατελείωτες ψαροφαγίες στον «Μario» και στο «Βarbarossa». Μαθαίνω ότι πασίγνωστη δημοσιογράφος-παρουσιάστρια ειδήσεων σε κανάλι υψηλής θεαματικότητας σχεδιάζει να αποκτήσει βίλα στην Πάρο, ακολουθώντας το παράδειγμα συζύγου μεγαλοεπιχειρηματία του old money με εικαστικές ανησυχίες.

Ο Φίφης μού είπε ότι γύρω στις 9.45 το βράδυ της προηγούμενης Κυριακής ο Γιώργος Αγγελόπουλος και η σύζυγός του επέστρεψαν στην Αθήνα με το highspeed. Ως κοινοί θνητοί… Κάποιοι άλλοι προτίμησαν την πολυτέλεια των yachts τους, έστω και αν δύο από αυτά παρουσίασαν σοβαρά μηχανικά προβλήματα. Η Θέκλα επέμενε ότι οι ιδιοκτήτες τους δεν είχαν… αρκετή βενζίνη στα πανάκριβα σκάφη τους, κατασκευασμένα στα πλέον επώνυμα ναυπηγεία. Ο Φίφης, αντίθετα, υπερασπιζόταν τους φίλους του επιχειρηματίες και εφοπλιστές. Προβλέπω ότι το οχηματαγωγό «Σούλα» πολύ σύντομα θα… πετάει καραβόσχοινο για να ρυμουλκεί τα glamorous yachts λες και είναι παιχνιδάκια για την πλαστική πισίνα του Λαλάκη.

Αναφέρθηκα στις πλαστικές, παιδικές πισίνες και δεν θα μπορούσα παρά να περάσω σε μια… σημαντική αποκάλυψη, η οποία έφερε δάκρυα συγκίνησης στους οφθαλμούς μου. Δημοφιλής αρχιμπετατζής στις επαύλεις των βορείων προαστίων με πληροφόρησε ότι οι ιδιοκτήτες τους αποφάσισαν να «σκεπάσουν» τη δεύτερη πισίνα του κήπου τους. Υποστηρίζουν ότι η… εφεδρική swimming pool αποτελεί πρόκληση για τέτοιες εξαιρετικά δύσκολες εποχές. Προτείνω να κρατήσουν πάντως ανοιχτές τις εσωτερικές τους πισίνες. Εκτός του ότι δεν τις «πιάνει» το μάτι του ΣΔΟΕ, θα έχουν την ευτυχία να… μιμηθούν τους δημοφιλείς ήρωες της τουρκικής καθημερινής σειράς «Εζέλ». Τα χαριτωμένα, καλογυμνασμένα αυτά αγόρια σηκώνουν τα παντελόνια από τα μαύρα Ρrada κοστούμια τους, βουτούν τα πόδια τους στην πισίνα του… σαλονιού τους και καπνίζουν αμέριμνοι τα πούρα τους.

Νew hotel style from Τurkey! Γιατί όχι; Η Κωνσταντινούπολη άλλωστε διαθέτει exclusive boutiques με χειροποίητα παπούτσια Βerluti αξίας χιλιάδων ευρώ.

Εμείς όχι…

Στη Μykonos με σαμπάνιες και πολυσυζητημένες αγορές

Και αν στην Πάρο χτίζονται καινούργιες βίλες και προσγειώνονται μικρά ιδιωτικά αεροπλανάκια μεταφέροντας ιταλούς επιχειρηματίες, στη Μύκονο και στο «Rock ΄n΄ Roll» εμφανίστηκε το προηγούμενο βράδυ, λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, ο ποδοσφαιριστής της Μίλαν Ματιέ Φλαμινί. Ο football player της ομάδας τού signore Μπερλουσκόνι, κομψότατος μέσα στο Αrmani του, άνοιγε συνέχεια σαμπάνιες Cristal. Στα διπλανά τραπέζια βρίσκονταν ο Σωκράτης Κόκκαλης τζούνιορ, ο Ηλίας Κοκοτός και ο στενός του φίλος Δημήτρης Κοντόπουλος .

Νεαρή, super sexy κόρη μεγαλοεπιχειρηματία έλεγε στους φίλους της ότι η μαμά της αναγκάστηκε μόλις πριν από λίγες ημέρες να μεταφέρει συλλεκτική τσάντα παγκοσμίου φήμης οίκου, αξίας 7.000 ευρώ, μέσα σε μαύρη σακούλα σκουπιδιών! Ρoor, poor, mama! Η chic lady δεν τολμούσε να κυκλοφορήσει στη Βουκουρεστίου με τη χάρτινη εκτυφλωτική σακούλα που φέρει το logo της πανάκριβης φίρμας. Η πλατεία Συντάγματος και οι «Αγανακτισμένοι» πολίτες βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής.

Η βίλα του old money επιχειρηματία Σπύρου Μεταξά και της συζύγου του Κιμ, χτισμένη σε ένα από τα εντυπωσιακότερα σημεία της Μυκόνου, απέναντι από τη Δήλο, πουλήθηκε ως γνωστόν. Η οικογένεια ζει άλλωστε τον περισσότερο καιρό στο Λονδίνο. Στους κοσμικούς κύκλους ψάχνουν τον αγοραστή. Οι φήμες λένε ότι είναι ο ισχυρός εφοπλιστής Χρήστος Κανελλάκης.

Η Τζίνα, η Αννυ και η Μάνη

Η ωραία Τζίνα Αλιμόνου, η οποία κατεβαίνει συχνά στο «Ι» με τον σύζυγό της Παύλο Βαρδινογιάννη , προτίμησε ήρεμες διακοπές μακριά από κοσμοπολίτικα νησιά. Φίλοι «συνέλαβαν» την καλλίγραμμη Τζίνα να απολαμβάνει το φαγητό της μαζί με την κόρη της, τη μητέρα της και την αδερφή της στο εστιατόριο του κομψού ξενοδοχείου «Ελιές» στη Μάνη… Εκεί ήταν και η Αννυ Κωστοπούλου , αδελφή του τραπεζίτη Γιάννη Κωστόπουλου. Με θέα το «άγριο», κινηματογραφικό τοπίο της Μάνης.

Η βίλα στο Καβούρι, η Μαρία Νιάρχου και ο λουλουδοπόλεμος της… κρίσης

Πληροφορίες φίλων που κινούνται στον χώρο τού shipping έλεγαν ότι μια super βίλα στο Καβούρι, την οποία παλαιότερα «βολιδοσκοπούσε» η οικογένεια Λάτση, βγαίνει στο σφυρί. Κόρη πάμπλουτου ελληνοαμερικανού επιχειρηματία, η οποία κάνει συλλογή από σπορ Βentley, τιάρες και κολιέ του Cartier σαν αυτά που φορούσε η Σαρλίν Γουίτστοκ , έχει δείξει ενδιαφέρον…

Η lowprofile πάντως Μαρία Νιάρχου, η οποία φθάνει σύντομα από την Αμερική στην ιδιόκτητη Σπετσοπούλα, δεν είναι σίγουρα ανάμεσα στην ομάδα των υποψήφιων αγοραστών. Η κόρη του μεγιστάνα Σταύρου Νιάρχου, λάτρης των καθαρόαιμων, ζει πολύ ήσυχα, μακριά από την Ελλάδα…

Κάπου κοντά, πολύ κοντά στο Καβούρι, στην πολύβουη παραλιακή λεωφόρο και στο «Θάλασσα» του Αντώνη Ρέμου, κύριοι με σωματότυπο ντουλάπας έδειχναν μάλλον ανήσυχοι…

Τριγύριζαν ανάμεσα στα τραπέζια, έριχναν εξεταστικές ματιές στους υπόλοιπους θαμώνες, πηγαινοέρχονταν μεταξύ εισόδου και κεντρικής αίθουσας του hot τις τελευταίες βδομάδες spot. Κατάλαβα γρήγορα ότι πρόκειται για bodyguards… επιφανών πελατών. Ρίχνοντας μια ματιά στα τραπέζια, με τα μπουκάλια ουίσκι, τις σαμπάνιες και τα καλάθια με τα γαρίφαλα σκεφτόσουν ότι για μερικούς η λέξη κρίση είναι άγνωστη…

Ο επιχειρηματίας Σέρος Μύρτας απέφευγε να μιλήσει με την πρώην του Νατάσα Θεοδωρίδου, ενώ ο Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος, πρώην ισχυρό στέλεχος της Cosmote, είχε επιδοθεί σε ανελέητο λουλουδοπόλεμο. Ο Μr.

Μartigopoulos, γνωστός και ως… εφτάψυχος αφού κατόρθωσε να επιβιώσει επαγγελματικά για χρόνια καθισμένος σε μια ηλεκτρική καρέκλα, πέταξε τόσο πολλά λουλούδια στον συμπαθή αοιδό κ. Ρέμο ώστε στο τέλος πρέπει να έχασε και ο ίδιος τον λογαριασμό…

Επιλογές…

Λουλούδια, σαμπάνιες, ακριβά ουίσκι και πούρα. Ρώτησα γνωστό πλοιοκτήτη από πού προμηθεύονται πλέον τα εκλεκτά πούρα τους οι rich and famous άνδρες της πόλης. Το πασίγνωστο κατάστημα Βalli στη στοά του CityLink έβαλε λουκέτο…

Υπήρξε αγαπημένο ισχυρών επιχειρηματιών, μεγαλοδημοσιογράφων και θηριώδους ιδιοκτήτη νυχτερινών κέντρων και ποδοσφαιρικών ομάδων. Ξανθιά, χαριτωμένη κυρία η οποία ενδιαφέρθηκε να ανοίξει σαλόνι μανικιούρ- πεντικιούρ στο ιστορικό κατάστημα, το οποίο… αναδίδει ακόμη μέσα από τα κατεβασμένα ρολά του τη μυρωδιά των Cohiba και Romeo y Julieta, αναχώρησε κατηφής. Το ενοίκιο ήταν ιδιαίτερα υψηλό για το πορτοφόλι της. Η κυρία πρέπει να γνωρίζει άλλωστε ότι οι ladies των βορείων προαστίων κατεβαίνουν πλέον στην… ταπεινή πλατεία Ασωμάτων για spa- πεντικιούρ, το οποίο βασίζεται σε τσιμπήματα μικρών ψαριών και ουχί… δαγκώματα καρχαριών.

Το ελληνικό downtown μιμείται την Τribeca της Νέας Υόρκης!

Η Στέφανι, η Χίλαρι και οι καλεσμένοι από τις ΗΠΑ

Και αν ο Ντέιβιντ Γκέτα εγκατέλειψε για λίγο τα clubs της Ιμπιζα και το Cavo Ρaradiso της Μυκόνου για να παίξει στα decks αθηναϊκού club, η Στέφανι Ρουμελιώτη, γόνος επίλεκτης οικογένειας της ελληνικής παροικίας του Σικάγου, στενή φίλη και fundraiser της Χίλαρι Κλίντον, επέλεγε να χορέψει μετά τον γάμο της στο χειροποίητο, ξύλινο deck του Ρrivate Ηouse στο «Ιsland». Η sweet thirtysomething Στέφανι νυμφευόταν τον διάσημο στις ΗΠΑ χειρουργό ωμοπλάτης Τζον Κωστούρο. Η γαμήλια τελετή και το private party στο always trendy «Ιsland» είχε προγραμματιστεί την Πέμπτη το βράδυ. Και αν η Χίλαρι δεν μπόρεσε να κάνει ένα ταξίδιαστραπή στην Ελλάδα για τους γάμους της Στέφανι με total light blue look, στον «Αστέρα» Βουλιαγ μένης το ζεύγος των νεονύμφων φιλοξενούσε πολλούς συγγενείς και φίλους από την Αμερική, ξοδεύοντας χιλιάδες ευρώ…

Αυτή και αν είναι μια ισχυρή, τονωτική ένεση για τον τουρισμό μας…

Οι οικογένειες Κωστούρου και Ρουμελιώτη άλλωστε είναι τόσο ευκατάστατες ώστε μπορούσαν να κάνουν τους γάμους στη Χαβάη, στην Τζαμάικα, στο St. Βarts… Εκείνοι όμως προτίμησαν την Ελλάδα.

Δίπλα ακριβώς στο club διασκέδαζαν ο Πάρις Κασιδόκωστας, ο οποίος μένει μονίμως στο Καβούρι, ο Γιώργος Βερνίκος τζούνιορ, γιος του Τοτή Βερνίκου , η Κατερίνα Τσάνταλη, ο Φίλιππος Τσαγκρίδης, ο Βίκτωρας Ηλιάδης.
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ