Πρώτα βήματα στην Κυψέλη. Φωκίωνος Νέγρη, φίλοι, πάρτι και μουσικήπολλή μουσική. Οταν σου αρέσει τόσο πολύ η μουσική, κάποια στιγμή αποφασίζεις το χόμπι σου να το κάνεις πραγματικότητα.
Παίρνεις μια κιθάρα στα χέρια, σχηματίζεις ένα γκρουπ κάπου στα 17 σου και μετά έχει ο Θεός. Εν προκειμένω…
έχει το πρώτο σόλο ΕΡ με τίτλο «Εarth is calling us». Με αυτό μάς συστήνεται επισήμως η Κatrin Τhe Τhrill, κατά κόσμον Κατερίνα Πανοπούλου.
Στίχος αγγλικός, κιθάρες δυνατές, ήχος πανκ. Τη συνοδεύουν, στην ηλεκτρική κιθάρα η Τζίνα Δημακοπούλου (παίζουν για χρόνια μαζί), η Μαρία Ρόκα στο μπάσο και ο Τόλης Τολέας στα τύμπανα.
Δύο μήνες μετά την κυκλοφορία του ΕΡ και εν αναμονή του πρώτου της άλμπουμ, ο δρόμος που έχει διαλέξει η Κatrin εκτός από λουλούδια διαθέτει και αγκάθια. «Δεν μπορώ να ζήσω από τη μουσική» λέει. «Μπορεί να είναι ο μεγαλύτερός μου στόχος, αλλά ακόμη δεν τον έχω πετύχει. Αυτό με πονάει και με κάνει δυστυχισμένη, εφόσον αναγκάζομαι να κάνω άσχετα πράγματα.Εχω δουλέψει σε γραφείο,έχω μαζέψει και πλύνει ποτήρια».
Ζει με τη γάτα και τον σκύλο της αλλά «και άλλα ζώα που φιλοξενώ κατά καιρούς». Δεν θα έβλεπε λοιπόν με κακό μάτι μια εργασία με αντικείμενο την προστασία ζώων. «Τις προάλλες είδα σε ένα ντοκυμαντέρ μια Ελληνίδα που βρήκε μια αντίστοιχη δουλειά στη Γερμανία. Μου άρεσε ως ιδέα και το προσπάθησα και εγώ. Βρήκα μια προκήρυξη,έστειλα το βιογραφικό μου,αλλά ήμουν εκπρόθεσμη».
Στη μουσική φαίνεται ότι είναι περισσότερο «προσεκτική». Χρειάστηκαν και κάποια ταξίδια μεταξύ Ελλάδας και Αγγλίας για να γίνει το όνειρό της πραγματικότητα. Οπως υπογραμμίζει, γύρω στα 19 της το συγκρότημα που είχε φτιάξει με τους φίλους της διαλύθηκε. «Μετά έφυγα για μουσικές σπουδές στην Αγγλία και το 2002,έχοντας μαζέψει αρκετό υλικό, ξαναγύρισα στην Ελλάδα για να σπουδάσω ηχοληψία. Τότε δημιούργησα το συγκρότημα Dementia Ρraecox. Κάναμε αρκετές συναυλίες στην Αθήνα,αλλά θέλοντας να συνεχίσω τις σπουδές μου έφυγα πάλι στην Αγγλία το 2002 και έτσι το συγκρότημα διαλύθηκε».
Εκείνη όμως δεν το έβαλε κάτω. Αρχισε να παίζει και να εμφανίζεται σε κλαμπ του Λονδίνου. «Ηταν ενδιαφέρουσα εμπειρία,αλλά το Λονδίνο είναι μια πολύ σκληρή πόλη για μένα.Το 2007 γύρισα στην Ελλάδα και δήλωσα συμμετοχή στο Coca-Cola Soundwave με το ψευδώνυμο Κatrin Τhe Τhrill. Διακρί θηκα στον διαγωνισμό και έτσι ξαναμπήκα σχετικά γρήγορα στην ελληνική μουσική σκηνή».
Οι πυρκαγιές του 2009 ευαισθητοποίησαν την Κατερίνα Πανοπούλου- όχι μόνον ως άνθρωπο αλλά και ως μουσικό. «Ενιωσα την ανάγκη να κάνω κάτι μέσω της μουσικής μου. Με μια ομάδα ανθρώπων που πίστεψαν σε αυτή την ιδέα δουλέψαμε για την κυκλοφορία ενός ΕΡ του οποίου όλα τα έσοδα θα πήγαιναν για την αναδάσωση. Προσπαθήσαμε πολύ να βρούμε τρόπους με τους οποίους θα χρηματοδοτούσαμε την υλοποίηση αυτού του project. Τελικά η ιδέα πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Ιncense. Το ΕΡ με τίτλο “Εarth is calling us” κυκλοφόρησε τον περασμένο Δεκέμβριο ως η πρώτη μου δισκογραφική δουλειά και τα έσοδα που προκύπτουν από τα δικαιώματά μου διατίθενται για την αναδάσωση περιοχών της Ελλάδας που χρειάζονται ανθρώπινη επέμβαση ώστε να ξαναζωντανέψουν».
Η ίδια δεν θα αρνιόνταν και μια άλλου είδους… επέμβαση, ικανή να ξαναζωντανέψει τους ανθρώπους. «Για πολλά χρόνια δεν ασχολιόμουν καθόλου με την πολιτική.Τώρα τελευταία έχω μια μικρή εμμονή με το θέμα. Δεν βλέπω φως στο σύστημα όπως είναι σήμερα. Αυτό είναι για μένα το μόνο σίγουρο. Χρόνια ζούμε το ίδιο παραμύθι από τους ίδιους ανθρώπους, χρόνια μάς το πουλάνε και εμείς το αγοράζουμε. Ολοι μας φταίμε, πιστεύω. Προχθές φαντασιωνόμουν τι ωραία που θα ήταν να τους εξοστρακίζαμε όλους. Ολους όμως! Να φύγουν όλοι οι πολιτικοί-ρομπότ και να αντικατασταθούν από αληθινούς ανθρώπους. Τώρα λοιπόν, στα δύσκολα, η μουσική και η τέχνη γενικότερα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο, γιατί είναι ένα μέσο δημιουργικού μετασχηματισμού,αποφόρτισης και εκτόνωσης.Λειτουργεί θεραπευτικά- σαν φάρμακο της ψυχής».
Και η Κατερίνα άλλωστε τη μουσική για τον ίδιο λόγο τη χρησιμοποιεί: ως θεραπεία και ως μέσο επικοινωνίας. «Παρ΄ όλο που άλλες φορές νιώθω 100 ετών και άλλες φορές παιδάκι», όπως σημειώνει, ετοιμάζεται να ξαναμπεί στο στούντιο για να ολοκληρώσει το ντεμπούτο άλμπουμ της, σχεδιάζει τα επόμενα live, ενώ δεν αρνείται ότι θα την ενδιέφερε μια καριέρα στο εξωτερικό, «αν και είναι πολύ δύσκολο. Στην Ελλάδα έχουμε μάθει να εισάγουμε.Και δεν υπάρχει ανάλογο προηγούμενο εξαγωγής μουσικής, ένας δρόμος για να πατήσουμε».
Περισσότερες πληροφορίες: http://www.facebook.com/pages/Κatrin-the-Τhrill/41656216876, http://www.myspace.com/katrinthethrill,http://www.katrinthethrill.com.
Στο youtube το τραγούδι της Κatrin Τhe Τhrill «Ιf you believe in dreams» μετράει γύρω στις 10.000 προβολές και το «Υou make me wanna die» γύρω στις 5.000.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ