Αναστάτωση σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά.

Την είδηση έκανε γνωστή ένας λογαριασμός στο Twitter με τα στοιχεία της νέας υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά.

Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα αποδείχθηκε πως πρόκειται για hoax, ψεύτικη είδηση, καθώς ο συγκεκριμένος λογαριασμός δεν ήταν ο προσωπικός της, αλλά είχε δημιουργηθεί από έναν ιταλό δημοσιογράφο, τον Tommasso Debenedetti, ο οποίος ακολουθεί αυτή την τακτική από το 2010.
Όπως φαίνεται από το ιστορικό των δημοσιεύσεων του ψεύτικου λογαριασμού, η πρώτη δημοσίευση έγινε μετά την υπουργοποίηση της κ. Ζορμπά. Η νέα υπουργός Πολιτισμού διατηρεί λογαριασμό στο Twitter (@myrsinizorba) ο οποίος είναι ενεργός από το 2010.

Γαβράς: Υποδεχθήκαμε την είδηση γελώντας

Από την πλευρά του ο Κώστας Γαβράς μιλώντας στην ΕΡΤ-1 απέδωσε την είδηση του… θανάτου του σε fake news. Ο διάσημος σκηνοθέτης, υποστήριξε πως «είναι περίεργα πράγματα αυτά» και πως «κάποια κακά νέα που γίνονται ως αστεία από κάποιους, μέχρι να διερευνηθούν, γίνονται πιστευτά από την κοινή γνώμη».

Ο Κώστας Γαβράς, 85 ετών, που έδειχνε να το διασκεδάζει όλο αυτό λέγοντας «το υποδεχτήκαμε γελώντας. Το διασκεδάσαμε…», σημείωσε ακόμα ότι «πέρασα τους δυο τελευταίους μήνες στην Ελλάδα σαν τουρίστας» και έκλεισε λέγοντας: «είμαι πάρα πολύ καλά, σας διαβεβαιώνω».