Οι μικρές κατάλευκες νιφάδες χιονιού συνεχίζουν το ταξίδι τους μέσα στην κρυστάλλινη σφαίρα. Η Εμα Μαγκουάιρ, μια από τις διασημότερες χορεύτριες κλασικού μπαλέτου, «αφήνεται» στα στιβαρά χέρια του παρτενέρ της Τριστάν Ντάγερ. «Αυτή εδώ είναι η ωραιότερη χριστουγεννιάτικη περιπέτεια με φόντο την ονειρική γη του χιονιού» επισημαίνει η Θέκλα. Εχω την αίσθηση ότι η παιδική μου φίλη «βρίσκεται» ακόμα στην εμβληματική αίθουσα του Royal Opera House.
Οι διεθνούς φήμης χορευτές στους ρόλους της Κλάρα και του Χανς-Πίτερ, η γνώριμη μουσική του Τσαϊκόφσκι, οι χορογραφίες του Πίτερ Ράιτ και εμείς να παρακολουθούμε αποκλειστικά τις πρόβες του «Καρυοθραύστη», ο οποίος ανεβαίνει στη δημοφιλή σκηνή του Covent Garden στις 5 Δεκεμβρίου. Οι αστραποβόλες κουκκίδες χιονιού έτσι όπως «κυλάνε» στη snowball θυμίζουν τα μικροσκοπικά διαμάντια τα οποία χρησιμοποιεί η Τζίτζι Χαντίντ για τη σειρά κοσμημάτων της «Messika». Το top model απολαμβάνει το φαγητό της στο «Sumosan Twiga» στη Sloane Street. Την παρακολουθώ στο διπλανό τραπέζι να τρώει τη σπεσιαλιτέ T & T roll από τόνο και τρούφα.
Η σύζυγος πολύ γνωστού έλληνα βιομηχάνου, η οποία φορούσε τις μυθικές πέρλες του Κένεθ Τζέι Λέιν (αποτελούσαν μέρος της συλλογής της Τζάκι Κένεντι-Ωνάση), παρατήρησε ότι η ωραιοτάτη Χαντίντ είναι πολύ πιθανό να έχει δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση από δεκάδες ή και εκατοντάδες άνδρες. Στην πτωχή, μίζερη Ελλάδα, μετά τις αποκαλύψεις γύρω από τη «δράση» του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, οι περισσότερες κυρίες και δεσποινίδες της upper class, των media και της show business έχουν να διηγηθούν ένα story σαν αυτό που έζησαν η… Αντζελίνα Τζολί και η Γκουίνεθ Πάλτροου. Οι χρυσοποίκιλτοι ποντικοί-χορευτές του «Καρυοθραύστη» κουνιούνται ενοχλημένοι.

Οι έλληνες θαμώνες, τα ποντίκια, ο Κοκτό!

Οι ήρωες του «Καρυοθραύστη» με τα χρυσοκέντητα κοστούμια κινούνται σε ένα ονειρικό περιβάλλον. Το εσωτερικό του «Sumosan Twiga» θυμίζει κάτι από σύγχρονα λαμπερά παραμύθια. Με πρωταγωνιστές μεγιστάνες του πλούτου και εκθαμβωτικά ωραίες γυναίκες. Τα μέλη της ελληνικής παροικίας του Λονδίνου, όπως και οι περισσότεροι από τους συμπατριώτες μας εφοπλιστές και επιχειρηματίες, επισκέπτονται φανατικά το spot που άνοιξαν πριν από ενάμιση χρόνο η Τζανίνα Βολκόφ και το πρώην αφεντικό της Φόρμουλα 1 Φλάβιο Μπριατόρε.
Αρκετοί Ελληνες γνωρίζουν το «Sumosan Twiga» από το Μονακό και το Billionaire Mansion στο Taj Dubai. Παρέα σημαντικών επιχειρηματιών προσπαθεί να ανακαλύψει την «πηγή» που θα τους επιτρέψει να δώσουν το παρών σε κάποιες από τις παραστάσεις του λαοφιλούς «The Nutcracker». Ολα τα εισιτήρια όμως έχουν εξαντληθεί. Ο μεγαλοβιομήχανος-χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής μάς διηγείται μια ιστορία με πρωταγωνιστές Ελληνες και τον… γιγαντόσωμο βασιλιά των ποντικών. Ενα θεόρατο ποντίκι έκανε την εμφάνισή του σε ένα από τα ιστορικότερα και πλέον δημοφιλή εστιατόρια στην Πόλη του Φωτός.
Δύο ζευγάρια ελλήνων επιχειρηματιών μαζί με διεθνούς φήμης πιανίστα (έχει τοποθετήσει τη σφραγίδα του σε ετήσιο φεστιβάλ όμορφης πόλης της Πελοποννήσου) επισκέφθηκαν το restaurant, κοντά στο «Grand Palais». Αναχώρησαν τρέχοντας μετά την εμφάνιση ογκώδους τρωκτικού το οποίο δεν είχε καμία σχέση με τους χρυσοφόρους ποντικούς-χορευτές του «Καρυοθραύστη» ή τον Μίκι Μάους της θεαματικής Disneyland των Παρισίων. Το συγκεκριμένο restaurant ήταν το αγαπημένο του Κοκτό…

Η εφοπλιστική κατοικία στην Πλάκα, ο διάλογος Πικάσο – Μποτέρο

Αρκετά χρόνια πριν, όταν στενή μου φίλη εξέφραζε την επιθυμία να μετακομίσει μαζί με την οικογένειά της σε πολυτελές ανακαινισμένο αρχοντικό της Πλάκας, old money Αθηναίος την προειδοποίησε για την… επέλαση των ποντικών. «Πρόκειται για αρχαία πόλη» είχε αναφέρει. «Ακόμα και αυτές οι ριζικές ανακαινίσεις δεν είναι ικανές να διώξουν τα άτακτα τρωκτικά τα οποία να είσαι σίγουρη ότι θα… σερβίρουν το breakfast» χαχάνιζε ειρωνικά ο snob Αθηναίος.
Η αλήθεια είναι ότι η ισχυρή εφοπλιστική οικογένεια η οποία μετακόμισε τελικά στους Αέρηδες χρησιμοποιεί τώρα υπέρηχους για να απομακρύνει –ανεπιτυχώς –τα τρωκτικά. Ο παγκοσμίου φήμης εικαστικός Φερνάντο Μποτέρο και η σύζυγός του Σοφία Βάρη εξακολουθούν να τρέφουν αγάπη για τη Γαλλία. Ο κολομβιανής καταγωγής Φερνάντο παρουσιάζει τη νέα του έκθεση με τίτλο «Μποτέρο – Διάλογος με τον Πικάσο» στις 23 Νοεμβρίου στο Hotel de Caumont-Centre d’Art στην Προβηγκία. Τα εστιατόρια και night clubs στη βρετανική πρωτεύουσα είναι σίγουρα περισσότερο καθαρά. Ισως επειδή αλλάζουν συνέχεια ντεκόρ με τη βοήθεια διάσημων αρχιτεκτόνων και interior designers. Οι παγκόσμιοι άλλωστε ολιγάρχες της νέας γενιάς με το glamorous lifestyle επιλέγουν Λονδίνο και Νέα Υόρκη.

Σε ελληνικό spot το lunch της Ανάρ

Η Ανάρ Αϊτχάνοβα διαθέτει ένα θεαματικό διαμέρισμα στο One Hyde Park. Στο building του Knightsbridge εκτός από τους άραβες κροίσους και τον γοητευτικό ρώσο billionaire Βλαντισλάβ Ντορονίν έχουν αγοράσει apartments οι εφοπλιστικές οικογένειες Χατζηιωάννου και Προκοπίου. Η κυρία Αϊτχάνοβα λοιπόν με καταγωγή από το Καζακστάν (σύζυγος κορυφαίου τραπεζίτη ο οποίος σκοτώθηκε πριν από μερικά χρόνια) προσκάλεσε σε private lunch καλές της φίλες.
Ο χώρος που επέλεξε ήταν το ελληνικής κουζίνας restaurant «Meraki Grill» στην καρδιά της Fitzrovia. Το «Meraki», αποτέλεσμα συνεργασίας του ιδιοκτήτη των «Zuma» και «Petite Maison» με έλληνα γνωστό επιχειρηματία, γέμισε από ένα θορυβώδες, fashionable crowd. Το μενού περιελάμβανε πολλά ψαρικά και γαλλικές σαμπάνιες. Η εντυπωσιακή Χάλα Χούρι προσκάλεσε την Ανάρ στην Ελλάδα για την αποκλειστική παρουσίαση της συλλογής του Ζαν-Πολ Γκοτιέ και το private dinner (των 1.000 ευρώ το άτομο γύρω από το οποίο είχα αναφερθεί πολύ καιρό πριν) στο Μουσείο Μπενάκη.

Το private dinner της Ρόζμαρι

Η 33χρονη Καμίλα, κόρη του αιγύπτιου billionaire Μοχάμεντ αλ Φαγέντ, πρώην ιδιοκτήτη του Harrods, ήταν από τις ωραιότερες παρουσίες στο δείπνο το οποίο διοργάνωσε η Ρόζμαρι Χατζηιωάννου. Η σύζυγος του εφοπλιστή Πόλυ Χατζηιωάννου λατρεύει τη βρετανική πρωτεύουσα, το Heartford 5 και το Loulou’s. Αυτή τη φορά επέλεξε το Loulou’s με αφορμή το gathering αποκλειστικά και μόνο για 16 κυρίες και δεσποινίδες. Η ατμόσφαιρα, πληροφορούμαι, είχε κάτι το κινηματογραφικό. Το Λονδίνο άλλωστε ζει στους δικούς του λαμπερούς ρυθμούς.
Το Brexit μοιάζει σαν να μην… ακούστηκε ποτέ! Η συμπαθής, υπέρκομψη Ρόζμαρι είχε ανάμεσα στις καλεσμένες της ηχηρά ονόματα του διεθνούς τζετ σετ. Την Αζια Σαντιλά, ιδιοκτήτρια του περίφημου κοσμηματοπωλείου στην Bond street, την Ντέμπρα Ρούμπεν, σύζυγο του μεγαλοεπιχειρηματία στον χώρο του real estate (το περιοδικό «Forbes» συμπεριλαμβάνει τον Ρούμπεν στη λίστα με τους κροίσους οι οποίοι διαθέτουν περιουσίες άνω των 15 δισ. στερλινών) και μέλη της οικογένειας τραπεζιτών Σάφρα.
Η κυρία Ρούμπεν δηλώνει πανευτυχής για τις ελληνικές της ρίζες, όπως και οι Σάφρα επίσης. (Οι παππούδες των δύο οικογενειών ανήκαν στους Ελληνοεβραίους της Θεσσαλονίκης.) Στο Λονδίνο ήταν επίσης ο Χάρης Δαυίδ με τη νέα σύντροφό του, τα ζεύγη Χρήστου Ιωάννου, Ανδρέα Πετράκη, Χασέμ Χοσροβάνι, ο Τίμος και η Μαργαρίτα Μελισσάρη, οι οποίοι επιλέγουν συχνά το hot Isabel στο Mayfair…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ