Το κύμα έσκαγε ψιθυριστά κάτω από το παράθυρό μου στη βίλα της Αέλιας, στην Ιθάκη. Χαϊδεύοντας το Cartier ρολόι μου θυμήθηκα εκείνον τον Απρίλιο του 2010 στο Καστελόριζο, όπου είχα βρεθεί με τογιοτ του μεγάλου τούρκου θεατρικού ηθοποιού Αλί Ποϊραζόγλου, που είναι παιδικός μου φίλος.

Από το κατάστρωμα παρακολουθούσαμε με τα κιάλια ένα λεφούσι δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων να παίρνουν πλάνα και δηλώσεις από έναν γυμνασμένο μεσήλικο που φορούσε μοβ γραβάτα.

Απολαμβάνοντας ένα από τα συγκλονιστικά Cosmopolitan κοκτέιλ που είχε ετοιμάσει ο τρισχαριτωμένος βραζιλιάνοςμπάρμαν του γιοτ, ρώτησα τον καπετάνιο αν γνώριζε τι γινόταν. Εκείνος μου απάντησε: frankly, my dear, you shouldn’t give a damn.

Τώρα που έφτασα πια στην Ιθάκη, έχοντας αψηφήσει τις Σειρήνες, την Κίρκη, τον Πολύφημο, την Καλυψώ και τις αγορές, κατάλαβα ότι ο καπετάνιος είχε απόλυτο δίκιο και συνειδητοποίησα ότι τελικά μες σ’ αυτό το γιοτ είμαστε όλοι μοναχοί.

Ο γάμος του καλοκαιριού

Ηταν ο γάμος του καλοκαιριού. Η Μαριέττα Χανδρή, ένα από τα πιο κοσμικά κορίτσια της εφοπλιστικής παροικίας στο Λονδίνο, παντρεύτηκε τον εφοπλιστή Αλέξανδρο Χατζηελευθεριάδη το Σάββατο 22 Ιουλίου στο Πόρτο Χέλι, στη μεγαλοπρεπή έπαυλη της οικογένειας Γουλανδρή. Το πάρτι κράτησε δύο ημέρες και το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, η βασίλισσα Σοφία και η αδελφή της πριγκίπισσα Ειρήνη, ο βασιλιάς της Ολλανδίας Γουλιέλμος-Αλέξανδρος, ο Σπύρος Νιάρχος και τα παιδιά τού Φίλιππου Νιάρχου, Ευγενία και Σταύρος. Φυσικά παρούσα και η μεγάλη κυρία της κοσμικής και φιλανθρωπικής Αθήνας Μαριάννα Βαρδινογιάννη μετά του συζύγου της Βαρδή.
Η Μεγάλη Αμερικανική Εκλειψη
– Σίβυλλα, σου έχω μια δυσάρεστη έκπληξη.
– Τι εννοείς, Μέρσι μου;
– Μιλούσα με τον Γιώργο Πανόπουλο και μου έλεγε ότι ηολική έκλειψη ηλίου που θα γίνει στις 21 Αυγούστου επηρεάζει δυσαρμονικά τόσο τον Τραμπ όσο και την Ελλάδα.
– Μην μπερδεύεις τα πράγματα. Η έκλειψη πέφτει αποκλειστικά στο κεφάλι του Τραμπ, καθώς στο κεφάλι της Ελλάδας έχουν πέσει εδώ και καιρόοι πιστωτές, η Λαγκάρντ, ο Σόιμπλε, οι αγορές, ο Soros και ο Σώρρας.
– Ναι, αλλά ο Γιώργος που ξέρει απ’ αυτά, μου ανέλυσε εκτενώς τους λόγους για τους οποίους μαζί με τη φερόμενη ως «προεδρία Τραμπ» κινδυνεύει και το παγκόσμιο status quo.
– Για λέγε. Τι σου είπε;
– Να ειδοποιήσουμε τους φίλους μας DJ Dc Kostas που έχει γράψει ιστορία στο nightlife της ανατολικής ακτής και τον KostasMichaels που έχει γράψει ιστορία στο personal shopping του Μπέβερλι Χιλςνα την κάνουν με chic πηδηματάκια από την Αμερική όσο πιο σύντομα γίνεται.
– Και τι άλλο;
– Οτι αύριο τίποτα δεν θα είναι αυτό που είναι σήμερα.
– Αυτό μου ακούγεται καλό.
– Σου ακούγεται καλό σήμερα, αλλά αύριο;
– Είμαι αρκετά γενναία για να ακούσω τι σου είπε ο Γιώργος για το αύριο.
– Λυπάμαι,αλλά δεν είσαι.
Πιστωτής εξ αγχιστείας
Με έπαθλο την επίτευξη του ιερού σκοπού της ανάπτυξηςη Μέρσι μου αποκάλυψε ότι, σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες,σε αυτότοαδυσώπητο παιχνίδι τηςπολιτικήςεπιβίωσηςη υπουργός Πολιτισμού είχε μια σκοτεινή ιδέα:να ανακηρύξει ως διαρκές… μνημείο την υπουργό Τουρισμού προκειμένου να αυξήσει τον αριθμό των αφίξεων, ώστε να φέρει σε δύσκολη θέση την αντίπαλο υπουργό, αφού δεν θα έχει πού να κοιμίσει τόσους τουρίστες, με αποτέλεσμα τα ΕΣΠΑ να πάνε στο υπουργείο Πολιτισμού. «Καλέ, αυτά είναι τρομερά πράγματα» της είπα.«Ούτε η Μιράντα Ξαφά δεν θα μπορούσε να καταστρώσει ένα τόσο στανικό σχέδιο». «Παιδί μου, το«Game of Thrones» ωχριά μπροστά στις υπουργούς» σημείωσε η Μέρσι. «Να δεις που ο επόμενος κύκλος θα γυριστεί στην Μπουμπουλίνας». «Και τι θα κάνει τουπουργείοΤουρισμού;» τη ρώτησα. «Επεισε ήδη τους συνδικαλιστές των αρχαιολογικών χωρών να προβούν σε 48ωρη απεργία» μου είπε η Μέρσι. «Και γιατί το έκανε αυτό;» θέλησα να μάθω. «Επειδή η Μέρκελ την απείλησε ότι αν δεν δείξει κινητικότηταθα της κάνει δυσμενή μετάθεση στο υφυπουργείο Τουριστικού Σχεδιασμού της Κάτω Σαξονίας και η υπουργόςφοβάται μην πέσει πάνω στον Καρλ Λάγκερφελντ» μου εξήγησε. «Είναι κι ο Καρλ ανάμεσα στους πιστωτές;» τη ρώτησα. «Αγάπη μου, εδώ είναι η Βίκυ Λέανδρος πιστωτής. Εξ αγχιστείας» μου απάντησε.
Q&A with Mercy
Βρήκα τη Μέρσι απορροφημένη στο Internet να παρακολουθεί το βίντεο της «Vogue» με τις 75 ερωτήσεις στην Anna Wintour. Μου ζήτησε να βγάλω τη βιντεοκάμερα και να αρχίσω τις ερωτήσεις.
Τι ώρα ξύπνησες το πρωί;
Με ρωτάς αν κοιμήθηκα καθόλου…
Τι έφαγες για πρωινό;
Τις ελιές από το Μαρτίνι.
Τι σου αρέσει σε αυτό το γραφείο;
Οτι είμαι μόνη.
Τι είναι για σένα μόδα;
Αυτό που θα είναι της μόδας αύριο.
Και τι είναι για σένα αύριο;
Η Αλέκα Κανελλίδου.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου άρωμα;
Αυτό που προσελκύει γύρω μου αυτούς που δεν πρέπει.

Τι φοβάσαι στη ζωή;
Τη Ζωή Λάσκαρη.
Τι είναι αυτό που εκτιμάς σε έναν άντρα;
Η βεβαιότητα ότι δεν θα γίνει ποτέ η Κέιτλιν Τζένερ.

Και τι εκτιμάς σε μια γυναίκα;
Να μην είναι φλώρος σαν τον σύζυγο της Ιβάνκα Τραμπ.

Ποιο από τα λάθη σου δεν θα έκανες ξανά;
Να είμαι τόσο ευγενική.

Ποια είναι τα αγαπημένα σου λουλούδια;
Οι νάρκισσοι.
Τα αγαπημένα σου καλλυντικά;
Τα κινέζικα.
Οταν κάποιος σου λέει «όχι» τι αισθάνεσαι;
Οτι το Σύμπαν μου λέει «ναι»!
Κι όταν το Σύμπαν σου λέει «ναι» τι κάνεις;
Διακόπτω την κλήση στο Viber.
Ποιο είναι το επόμενο βήμα σου;
Να γίνω εξώφυλλο στη «Vogue».
Like-ισμός
«Μα τι είναι λαϊκισμός;» ρώτησα τη Μέρσι.
«Να προσθέτεις τα Like του Instagram σε αυτά του Facebook και να νομίζεις ότι είσαι θεά» μου εξήγησε.

Pink Flamingos
«Ενα σου λέω.Η Γιάννα εμφανίστηκε στην Ιθάκη με νέα θαλαμηγό εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ» μου είπε η Μέρσι φανερά εντυπωσιασμένη.
«Δηλαδή, με τι θα εμφανιζόταν; Με φουσκωτό ροζ φλαμίνγκο από το περίπτερο της παραλίας;» της απάντησα.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ