Η Μπριτ Έκλαντ το ξανθό sexy κορίτσι που άφησε εποχή σε ταινίες όπως ο «Ροζ Πάνθηρας» (στο πλευρό του Πήτερ Σέλλερς) και αυτές με πρωταγωνιστή τον πράκτορα 007 έδειχνε ιδιαίτερη προτίμηση στα ρούχα του Αντρέ Κουρέζ. Η αλήθεια είναι ότι τα outfits του Γάλλου designer (έφυγε από τη ζωή ένα χρόνο πριν σε ηλικία 92 ετών) με τα φουτουριστικά σχέδια ταίριαζαν απόλυτα στην καλλίγραμμη, Σουηδικής καταγωγής Μπριτ.

Η Έκλαντ λάτρευε τις μίνι φούστες – ο Κουρέζ μαζί με τη Βρετανίδα σχεδιάστρια Μαίρη Κουάντ ήταν από τους διεκδικητές της «πατρότητας» του μίνι – τις οποίες συνδύαζε με στενά μπλουζάκια που στο πάνω μέρος έφεραν το μικρό κομψό κατάλευκο «logo» τα αρχικά δηλαδή του οίκου Courreges. Ο δημοφιλής ιδιαίτερα στις δεκαετίες ’60, ’70 και ’80 οίκος, και ο πανέξυπνος ταλαντούχος δημιουργός του είχαν την πηγή έμπνευσής τους στην «Διαστημική εποχή». Μια μεγάλη κολεξιόν η οποία παρουσιάστηκε το 1964 ήταν από τις πλέον επιτυχημένες.

Ο Κουρέζ είχε αναμφισβήτητα επηρεαστεί από τη σύγχρονη αρχιτεκτονική την τεχνολογία τον μοντερνισμό και τον φουτουρισμό. Η grandmother Γετρούδη από τις πλέον κομψές γυναίκες περασμένων δεκαετιών συνήθιζε να αγοράζει ρούχα Andre Courreges από την boutique της Έρης Κάκκαβα η οποία στην διάρκεια της δεκαετίας του ’80 συγκέντρωνε κορυφαία ονόματα της Αθήνας στην λίστα των πελατών της. Η συγκεκριμένη boutique δεν υπάρχει πια τα ρούχα όμως Courreges πρωταγωνιστούν και πάλι τα τρία τελευταία χρόνια στις διεθνείς πασαρέλλες.


Μοντερνισμός-φουτουρισμός για Γκάϊα & Ευγενία

Τα it girls της εποχής μας επιλέγουν Courreges για τις εμφανίσεις τους. Τα λευκά στενά παντελόνια με τα φερμουάρ στο πάνω και κάτω μέρος συνδυασμένα με τα ασορτί μπουφάν τα οποία θυμίζουν αυτά που φορούν οι οδηγοί της Formula 1 τα μαύρα βινύλ σορτσάκια με τις μπλούζες σε λευκά κίτρινα χρώματα και το σήμα Courreges σε κεντρικό σημείο, οι μαυρόασπρες φόρμες οι οποίες κολλούν στο σώμα σαν γάντι τα σύνολα στο χρώμα του λεμονιού τα κατάλευκα μαντό δημιουργούν μια εντυπωσιακή κολεξιόν για την Άνοιξη-Καλοκαίρι 2017. Η Γκάϊα Ρεποσσί του παγκοσμίου φήμης οίκου κοσμημάτων ένα από τα ωραιότερα «it girls» της εποχής μας έχει ήδη επιλέξει Courreges. Η στενή της φίλη Ευγενία Νιάρχου η οποία συνήθιζε να φοράει ρούχα του Peter Dudas και Roberto Cavalli μοιάζει να γοητεύεται από τον οίκο Courreges. Ένα brand που συνεχίζει να εμπνέεται από την σύγχρονη αρχιτεκτονική τον μοντερνισμό και φουτουρισμό.

Η παλιά και νέα γενιά των it girls

Η αλήθεια είναι ότι τα συγκεκριμένα ρούχα ταιριάζουν σε όλες τις γυναίκες. Τα κορίτσια Courreges πρέπει να είναι ψηλόλιγνα και απόλυτα chic. Οι φιγούρες των Μπριτ Έκλαντ, Τζάκι Κέννεντι, Λη Λάτζιβιλ, Μαρέλλα Ανιέλι στους δρόμους του Λονδίνου της Νέας Υόρκης της Ρώμης με τα ρούχα του Αντρέ Κουρέζ ήταν αληθινά υπέροχες. Τα μοναδικά αυτά it girls εμπνέουν ακόμα και σήμερα τις κυρίες και δεσποινίδες μέσα από τις στυλιστικές επιλογές τους. Τα it girls περασμένων δεκαετιών και αυτά του σήμερα. Τα it girls του παρελθόντος επέλεγαν ένα περισσότερο «cool» πολύ chic στυλ. Όποιος και αν ήταν ο αγαπημένος τους σχεδιαστής. Τα it girls του σήμερα είναι περισσότερο «επιθετικά» στον τρόπο που ντύνονται. Εντυπωσιάζουν όμως πάντα. Οι επιλογές τους περιλαμβάνουν ρούχα του οίκου Courreges (το brand που δημιούργησε ο σχεδιαστής ο οποίος λάτρεψε τις γεωμετρικές γραμμές και τα φορέματα κομμένα σε γραμμή Α) έκανε ολική επαναφορά. Η υπέρκομψη Ολίβια Παλέρμο το απόλυτο «it girl» της εποχής που διανύουμε λατρεύει την ελευθερία κινήσεων των ρούχων Courreges όπως επίσης τα κλασσικά υφάσματα τα οποία «μπλέκονται» με πρωτοποριακές υφές.

Η Ολίβια η Μπαρντό οι αδελφές Χαντίντ

Η Ολίβια Παλέρμο συνηθίζει να συνδυάζει τα συγκεκριμένα ρούχα με λευκά μπεζ ή μαύρα πέδιλα αν και στα ψηλόλιγνα πόδια της θα ταίριαζαν περισσότερο μποτάκια go-go. Τα συγκεκριμένα μποτάκια εμπνεύστηκε ο Κουρέζ το 1964. Ανεβαίνουν μέχρι τη μέση της γάμπας και ταιριάζουν τέλεια με μίνι φούστες. Το συγκεκριμένο στυλ λανσάρισαν πρώτες οι κατάξανθες Μπριζίτ Μπαρντό Κατρίν Ντενέβ και Φρανσουάζ Αρντί. Οι νεαροί σχεδιαστές Σεμπάστιαν Μεγέρ και Αρνό Βαγιάν (26 και 27 ετών) οδηγούν τον οίκο Courreges σε μια νέα ιδιαίτερα πετυχημένη διαδρομή. Η Ολίβια Παλέρμο η οποία τα καλοκαίρια επισκέπτεται πάντα τη Μύκονο μαζί με τον στενό της φίλο Valentino (ο Ιταλός μαίτρ φιλοξενεί το απόλυτο «it girl» και τον σύζυγό της στο yacht του) ανάμεσα στα ρούχα των διάσημων σχεδιαστών δείχνει προτίμηση και σε αυτά της ΣΗΛΙΑΣ ΚΡΙΘΑΡΙΩΤΗ. Η Ελληνίδα σχεδιάστρια με τις διεθνείς διαδρομές έχει «ντύσει» άλλωστε big stars όπως οι Γκουϊνεθ Πάλτροου Τζένιφερ Λόπεζ Κίμ Καρντάσιαν Αλεσάντρα Αμπρόσιο. Ένα χαρακτηριστικό σύνολο της κολεξιόν 5226-Cilia Kritharioti φόρεσε στην διάρκεια βόλτας της στην Νέα Υόρκη μερικά 24ωρα πριν. Τα flash των φωτορεπόρτερ άστραφταν εκτυφλωτικά γύρω από την κομψή φιγούρα του κορυφαίου it girl και fashion blogger. Βόλτες στην Νέα Υόρκη αλλά και το Λος Άντζελες το Λονδίνο το Μόντε Κάρλο και το Παρίσι και για άλλα διάσημα it girls της εποχής μας. Οι αδελφές Τζίτζι και Μπέλλα Χαντίντ, οι αδελφές Όλσεν η Alexa Chang η Λιλι-Ρόουζ Ντεπ (αν και 16 μόλις ετών η κόρη των Τζόνι Ντεπ-Βανέσσα Παραντί είναι η «μούσα» του Λάγκερφελντ για την Chanel) προσφέρουν μαθήματα μοναδικού στυλ.