To MGA roadster convertible του 1957 σταμάτησε μπροστά από την έπαυλη της οδού Ορτανσίας. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής με γρήγορες κινήσεις «εγκατέλειψε» το αυτοκίνητο. Το έντονο φούξια χρώμα του MGA έδενε απόλυτα με τις κάλτσες του golden heir μέσα από τα χειροποίητα Berluti. Ο αργεντίνικης καταγωγής bodyguard Ολιβιέρο στάθηκε ακριβώς πίσω από τον κ. Κασσανδρή. Γεροδεμένος, με παγερό, «απροσπέλαστο» βλέμμα και όπως πάντα απίστευτα γοητευτικός. Ο μπάτλερ Σουλπίκιος έσπευσε με μια μαύρη-χρυσή ομπρέλα να προσφέρει προστασία στον ιδιοκτήτη ενός από τα πλέον πολυτελή mansions στην περιοχή της Εκάλης. Παρατήρησα ότι το χειροποίητο ξύλινο χερούλι της ομπρέλας έφερε την υπογραφή του διάσημου ράπερ, designer και διεκδικητή της προεδρίας των ΗΠΑ το 2020 Kanye West. Ο μπάτλερ έκλεισε την ομπρέλα. Ο bodyguard Ολιβιέρο στάθηκε διακριτικά στο σαλόνι μπροστά από το έργο του Raffi Kalenderian. Πίσω από τις φαρδιές στιβαρές πλάτες του σωματοφύλακα μπορούσα να διακρίνω τα έντονα πράσινα χρώματα του έργου που ο πεισματάρης snob Φίφης είχε «αρπάξει» μέσα από τα χέρια της κολεξιονέρ Τζινέβρα Ελκάν, νεαρής εγγονής του Τζιάνι Ανιέλι. Ο ζεστός καφές συνοδευόταν από το Angel Christmas – gluten free – cake το οποίο είχε στείλει από το Μόντε Κάρλο ο Julien Beaulieu. Ο διεθνούς φήμης pastry chef έχει ετοιμάσει καιρό πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων το συγκεκριμένο γλυκό. Αποκλειστικά και μόνο για VIP πελάτες. Ο κ. Δελμούζος-Κασσανδρής έστειλε το ιδιωτικό του αεροπλάνο στο Μονακό για να… μεταφέρει το Christmas cake και άλλες λιχουδιές. Ακολουθώντας έτσι το παράδειγμα έλληνα μεγαλοεπιχειρηματία με εμπλοκή σε οικονομικό σκάνδαλο μεγατόνων την περίοδο διακυβέρνησης Ανδρέα Παπανδρέου. Ο συγκεκριμένος λάτρης των Ελβετικών Αλπεων, των έργων Μοντιλιάνι και της υψηλής γαστρονομίας έχει στείλει πολλές φορές το private jet του στη χώρα των ρολογιών και της σοκολάτας για να φέρει αποκλειστικά και μόνο στο πιάτο του ένα σπάνιο είδος τυριού…
Οι αναφορές του Αλέξη, ο Στέιθαμ, το νέο «Annabel’s»

Ο κ. Δελμούζος-Κασσανδρής κοίταζε τις φωτογραφίες με τον Αλέξη Τσίπρα και την περιβόητη ομπρέλα του. Η μαύρη ομπρέλα με τις κόκκινες λεπτομέρειες, το… funky χερούλι και ο πολυσυζητημένος bodyguard του Πρωθυπουργού! Ο prime minister τρέφει σίγουρα αδυναμία στις στυλιστικές επιλογές με pop αναφορές. Κάτι από ιταλική μόδα, κόκκινες «λεπτομέρειες» και οι γνωστές καρδιές του οίκου Μoschino. Οσο για τον προσωπικό του bodyguard με το ξυρισμένο κεφάλι και τη διακριτική παρουσία; Αυτός, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες μερίδας των media, καθόλου δεν φέρνει στον «θεό» Τζέισον Στέιθαμ. Ο διάσημος πρωταγωνιστής της δημοφιλέστατης σειράς ταινιών «Αναλώσιμοι» και «Fast and Furious» είναι σίγουρα πολύ πιο brutal. Ο macho σκληρός, χοντροκομμένος κάποιες φορές, ακόμη και αν στο πλευρό του βρίσκεται η 27χρονη ευγενούς καταγωγής σύντροφός του, το πασίγνωστο μοντέλο Ρόζι Χάντινγκτον-Γουάιτλι. Ο Φίφης γελάει δυνατά. Ο ίδιος άλλωστε προτιμά ομπρέλες σε κλασικά χρώματα. Κοινός φίλος τηλεφωνεί από το Λονδίνο για να μας ενημερώσει για το νέο «Annabel’s». Το κορυφαίο και ένα από τα παλαιότερα members’ clubs της βρετανικής πρωτεύουσας ύστερα από 52 χρόνια απέκτησε αδελφάκι. Πάντοτε στη chic αγαπημένη μου Berkeley Square. Ακριβώς απέναντι από το παλιό «Annabel’s», δίπλα στην πασίγνωστη αντιπροσωπεία με τις Rolls Royce και Bentley, «πέρασαν» για ένα private gathering πριν από το επίσημο opening η ωραία Τζεμάιμα, πρώην σύζυγος του Ιμράν Καν, διεκδικητή πριν από χρόνια της εξουσίας στο Πακιστάν, η Σιένα Μίλερ, η Lady Gaga, ο «καλλονός» twenty something διάσημο μοντέλο Oliver Cheshire και νεαροί γόνοι των εφοπλιστικών οικογενειών Γουλανδρή, Λως, Κουμαντάρου, Λαιμού, Βεργωτή. Μια τεράστια ουρά από πανάκριβα αυτοκίνητα είχε δημιουργηθεί μπροστά από το λαμπερό members’ club.
Οι εφοπλιστές και τραπεζίτες, ο Σαντιάγο και ο γάμος Κολλάκη

Στο roof garden της «Μεγάλης Βρεταννίας», στον χώρο που έχει δημιουργηθεί ειδικά για τους καπνιστές, παρέα εφοπλιστών και τραπεζιτών απολάμβανε τα πούρα της ύστερα από ένα πλούσιο γεύμα. Βρετανός banker από αυτούς που υποστηρίζουν ότι η νέα κυβέρνηση ίσως βρεθεί σε κατάσταση άμεσης ανάγκης λόγω πιθανότητας να προκύψει μια ελληνική τραπεζική κρίση αναφέρεται στην τυχαία συνάντησή του με τον Σαντιάγο Καλατράβα. Ο ισπανός αρχιτέκτονας διατηρούσε σουίτα στον δεύτερο όροφο του ιστορικού hotel. Δίπλα σχεδόν στη δική του. Τη διάλεξη του κ. Καλατράβα στο Μουσείο Μπενάκη με θέμα «Η Αναγέννηση του Ναού του Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν»» με εισιτήριο ύψους 80 ευρώ παρακολούθησαν οι Παναγιώτης Τσάκος, Σόφη Κουμάνταρου, Μαρία Εμπειρίκου, Ελένη Κόκκαλη, Αλέξανδρος Σαμαράς, Μάγδα Καλιτσάντση-Μπαλτογιάννη. Ο Καλατράβα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 με το στέγαστρο των εκατομμυρίων ευρώ «παρακολουθούσε» από το δωμάτιό του τον πρωτότοκο γιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, πρίγκιπα Παύλο, να αναχωρεί με «ταπεινό ταξί» και κατεύθυνση το «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η Μαρί-Σαντάλ βρισκόταν στο Λονδίνο. Ειλικρινά δεν γνωρίζω αν ο πρίγκιψ βρέθηκε στην Ελλάδα για τις εκλογές ή έκανε ένα… πέρασμα από τον γάμο του δευτερότοκου γιου του μεγαλοεφοπλιστή Λου Κολλάκη. Ο Κολλάκης σύμφωνα με στενή μου φίλη, σύζυγο πανίσχυρου πλοιοκτήτη, πέρα από τις big business σε ολόκληρο τον πλανήτη (οι πολυσυζητημένες δουλειές με τον ιταλό κροίσο Gianluigi Aponte, ιδιοκτήτη του δεύτερου μεγαλύτερου ναυτιλιακού ομίλου πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, είναι μόνο μερικές από τις πιο πρόσφατες με μεγάλα κέρδη) επιτελεί τεράστιο φιλανθρωπικό έργο. Γνωρίζω γύρω από το θέμα. Τον Λου τον είχα γνωρίσει πριν από χρόνια από τον στενό του φίλο, πρόωρα χαμένο εφοπλιστή Δημήτρη Μανιό.
Νεαρές παρουσίες και ο έλληνας δωρητής
Φοράω το απόλυτο trend του εφετινού χειμώνα, το μακρύ βινίλ αδιάβροχο του John Galliano για τον oίκο Maison Margiela. Προχωρώ ανάμεσα στα κιτρινισμένα φύλλα του κήπου. Οι εικόνες από το γαμήλιο party του Κρις Κολλάκη και της ολλανδικής καταγωγής Σάρα βαν Σέγκελεν έρχονται στο μυαλό μου. Χρώματα ζωηρά, νεαρές παρουσίες, δυνατές μουσικές, κεριά, κρυστάλλινες μπάλες να αιωρούνται πάνω από τη λίμνη της Βουλιαγμένης. Ο μπαμπάς της νύφης με τα μακριά καστανά μαλλιά και το λεπτεπίλεπτο παρουσιαστικό είναι γνωστός broker πλοίων. Λίγα χρόνια πριν ο Λου Κολλάκης είχε παντρέψει και τον πρωτότοκο Στέφανο, ο οποίος είναι ο «ωραίος» της οικογένειας.
Ο Πάρις Κασιδόκωστας τράβηξε και πάλι τα βλέμματα των κοριτσιών. Η Μάιρα Τσαβλίρη και η Λάουρα Δάγνη ήταν από τις πλέον κομψές παρουσίες. Στη διάρκεια του γαμήλιου party άκουσα αρκετούς να συζητούν για την Οπερα των Παρισίων, το opening της χρονιάς με εξαιρετικά μπαλέτα και τη γερή χορηγία έλληνα δωρητή. Ο ίδιος σεμνός, low profile, μου είχε πει όταν τον ρώτησα γύρω από το συγκεκριμένο θέμα πριν από λίγο καιρό στην Αθήνα: «Ελα, μωρέ! Κάτι λάμπες-φαναράκια έβαλα στην είσοδο! Τίποτε σπουδαίο!».
Λάμψη στη σκιά των πυραμίδων
Ο κ. Δελμούζος-Κασσανδρής και άλλοι μεγαλοεπιχειρηματίες και εφοπλιστές ετοιμάζονται να αναχωρήσουν την ερχόμενη εβδομάδα για την Αίγυπτο. Ενα ολόκληρο κομβόι από έλληνες ισχυρούς του χρήματος σε μια super glamorous επίσκεψη στη χώρα των φαραώ. Αφορμή ένα international κοινωνικό γεγονός με ελληνικές αναφορές. Ο αιγύπτιος billionaire Χαμίντ αλ Σιάτι παντρεύει το ερχόμενο weekend μέσα από λαμπρούς εορτασμούς την κόρη του Αννα (η μητέρα της Ντόρα είναι ελληνικής καταγωγής, ενώ ο αδελφός της νύφης Καρίμ και η σύντροφός του top model Ανα-Μπεατρίς Μπάρος περνούν όλο σχεδόν το καλοκαίρι τους στη Μύκονο) με τον γοητευτικό αγαπημένο της Κάβε. Ο Χαμίντ αλ Σιάτι θεωρείται ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους διεθνώς. Πολλοί υποστηρίζουν ότι η περιουσία του έχει ξεπεράσει αυτήν του συμπατριώτη του κροίσου Μοχάμεντ αλ Φαγέντ. Αισθάνομαι κάτι σαν την Κλεοπάτρα. Σκέφτομαι τα haute couture φορέματα και πανάκριβα διαμάντια που θα φορεθούν στη… σκιά των πυραμίδων. Η Μαριάννα Λάτση, τα ζεύγη Ζέιν, Γκαντούρ και πολλοί άλλοι θα «πετάξουν» στην πάντοτε σαγηνευτική, μυστηριώδη –παρά τα μεγάλα πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα –Egypt…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ