Η εκτυφλωτική λάμψη από την ολόχρυση κανάτα του Georg Jensen με έκανε να τραβήξω τη μάσκα χαλάρωσης από τα μάτια μου. Ο μπάτλερ Σουλπίκιος έριχνε νερό με παγάκια στο ξύλινο, χειροποίητο μπολ το οποίο βρισκόταν δίπλα στον κατακόκκινο καναπέ. Η Εσθήρ έβγαλε έναν αναστεναγμό ανακούφισης. Πέταξε και εκείνη μακριά τη leopard print μάσκα με τα Christmas charms του Roberto Cavalli. Τοποθέτησε μια χούφτα ice cubes στη γάζα που είχε δέσει πρόχειρα γύρω από το χέρι της. Ακολούθησα το παράδειγμά της. Ο ισχυρός πονοκέφαλος άρχισε να υποχωρεί.

Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής έμοιαζε απόλυτα ικανοποιημένος. Μετά το πρώτο ισχυρό σοκ μπορούσε άνετα πλέον να «περάσει» στο επόμενο βήμα. Ο golden heir τηλεφώνησε στα επιτελικά στελέχη του πολυτελούς «Cristallo Hotel Spa & Golf» στην Cortina d’ Ampezzo. Εκλεισε τρεις σουίτες για τη διαμονή μας στο ξενοδοχειακό συγκρότημα τις ημέρες των Χριστουγέννων. Αμέσως μετά επικοινώνησε με ιταλική παγκοσμίου φήμης εταιρεία ενοικίασης υπερσύγχρονων ελικοπτέρων. Χαμογέλασα πονηρά. Αυτή τη φορά θα προσγειωνόμασταν άνετα και με απόλυτη ασφάλεια στο περιώνυμο θέρετρο χειμερινών σπορ.

Η υπέροχη, αριστοκρατική Cortina, «σκαρφαλωμένη» στους θεαματικούς Δολομίτες, η Cortina των εμβληματικών ταινιών του Ρόζ Πάνθηρα και του πράκτορα 007 μας περιμένει τυλιγμένη σε ένα βαρύ, κατάλευκο πέπλο χιονιού. Ο κ. Δελμούζος-Κασσανδρής έσβησε το πούρο του στο τασάκι. Μίλησε για λίγο στο κινητό του τηλέφωνο και φρόντισε με άκομψο μάλλον τρόπο να εξαφανιστεί. Η μηχανή του αυτοκινήτου μας έκανε να σπεύσουμε κοντά στο παράθυρο. Η Εσθήρ ξέσπασε σε δυνατά γέλια. Ο παιδικός μας φίλος προτίμησε να «πετάξει» σε βλαχομπαρόκ έπαυλη στην περιοχή της Πολιτείας για να παίξει squash. Ο γλυκός μας, καλογυμνασμένος Φίφης! Πόσες φορές άραγε θα έπρεπε να ακούσει εκείνη τη… θλιβερή ιστορία γύρω από την περιπετειώδη ανάβασή μας στην Cortina d’ Ampezzo;


Η Αντριάνα, ο James Bond και τα rubies
Λίγα χρόνια πριν ανηφορίσαμε στους Δολομίτες έπειτα από τριήμερη διαμονή στη Βενετία και ατέλειωτα ξενύχτια στο legendary «Harry’s Bar-Cipriani». Παρέα φίλων μάς παρέλαβε ακριβώς έξω από το αεροδρόμιο της Πόλης των Δόγηδων για να μας μεταφέρει στην Cortina. Ω! Madonna Mia! Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη φοβερή και τρομερή ταλαιπωρία. Κάτι περισσότερο από τρεισήμισι ώρες τα θηριώδη jeeps περνούσαν μέσα από βουνά, απόκρημνες πλαγιές και δαιδαλώδεις δρόμους. Η Εσθήρ έκανε εμετό πάνω στη… χιλιοστή πρώτη στροφή. Το εκπληκτικό τοπίο της Cortina και η τότε διαμονή μας στο ιστορικό «Miramonti Majestic Grand Hotel», εκεί όπου γυρίστηκαν οι σκηνές της ταινίας James Bond «For your eyes only», μας αποζημίωσαν. Η επόμενη όμως επίσκεψη στο ιταλικό spot θα γίνει με ελικόπτερο. Είμαι πανέτοιμη να κατέβω στους Δολομίτες με ρούχα Moncler, γούνινες μπότες Hermès και στυλ α λα πριγκίπισσα Πινιατέλι.
Τα Χριστούγεννα είναι ήδη εδώ! Φρόντισαν να μας το θυμίσουν η Ριάνα (μέσα από μια νέα super sexy γιορτινή φωτογράφιση) και τα top models Αντριάνα Λίμα και Αλεσάντρα Αμπρόσιο. Οι βραζιλιάνες καλλονές φωτογραφήθηκαν με τα επετειακά Fantasy Bras αξίας δύο εκατομμυρίων δολαρίων το καθένα! Ολόχρυσα δημιουργήματα του διάσημου κοσμηματοπώλη Mouawad. Γεμάτα με διαμάντια, μπλε ζαφείρια και πολλά-πολλά ρουμπίνια!
Happy birthday party στην Penthouse suite
Το πνεύμα των Χριστουγέννων έχει ήδη συνεπάρει τους jet setters, μεγαλοεπιχειρηματίες και διάσημους αστέρες της show business. Τυλιγμένη σε μια βελούδινη κόκκινη κάπα με χρυσά, μοβ κεντήματα και την υπογραφή των designers-big fans των Ιταλοαυστριακών Αλπεων Dolce & Gabbana, έφθασα στο «King George». Ανέβηκα στο εστιατόριο «Tudor Hall». Η εντυπωσιακή, fashion icon κόρη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Ελσα Αναστασιάδη παρέθεσε δείπνο με την ευκαιρία των γενεθλίων της στο εστιατόριο του ξενοδοχείου επί της πλατείας Συντάγματος. Η Ελσα Αναστασιάδη-Λούτσιου, η οποία βρίσκεται πολλές φορές στα πρωτοσέλιδα εντύπων της Μεγαλονήσου τα οποία ασχολούνται με την κοινωνική κριτική, έκλεισε τα 40 της χρόνια. Στο private dinner έδωσαν το παρών προσωπικότητες της κοινωνικής και οικονομικής ζωής και κυπριακής καταγωγής επιχειρηματίες που μένουν μόνιμα στην Αθήνα. Ακολούθησε party με δυνατές μουσικές στην Penthouse του «King George» με θέα τη φωταγωγημένη πόλη. Η βαθύπλουτη, ξανθομαλλούσα κόρη του Νίκου Αναστασιάδη επισκέπτεται αρκετά συχνά την Αθήνα…
Η βραδιά στο ΜοΜΑ, ο Λάρι και το private jet

Ο κολεξιονέρ Γκαλάτσι-Γκαλάτσι μου τηλεφωνεί από τη Νέα Υόρκη για να με πληροφορήσει για την κοσμοσυρροή στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης με αφορμή το book signing του Φερνάντο Μποτέρο. Ο διάσημος κολομβιανής καταγωγής εικαστικός κυκλοφόρησε το νέο του βιβλίο «Bullfight». Τον Γκαλάτσι-Γκαλάτσι εντυπωσίασαν τα ογκώδη μπιζού-γλυπτά που φορούσε η ελληνίδα σύζυγος του Μποτέρο γλύπτρια Σοφία Βάρη. Τον ρώτησα αν ο λατρεμένος μου γκαλερίστας Λάρι Γκαγκόσιαν, ο οποίος πέταξε με το ιδιωτικό του τζετ από το Παρίσι και τη Γενεύη στο Big Apple, ήταν εκεί. Ο κολεξιονέρ μου είπε ότι ο πολυπράγμων, λάτρης της Μυκόνου, Λάρι δεν είχε κάνει ακόμη την εμφάνισή του.
Η «Gagosian Athens» και η βάφτιση Θανοπούλου
Στην αθηναϊκή πάντως «Gagosian» που «τρέχει» με επιτυχία η Χριστίνα Παπαδοπούλου η έκθεση με τίτλο «Horror Vacui» σημειώνει μεγάλη επιτυχία. Απολάμβανα ένα ποτήρι παγωμένο κρασί στο πεζοδρόμιο της γκαλερί επί της οδού Μέρλιν όταν στενοί φίλοι με πληροφόρησαν για τη βάφτιση της κόρης του ζεύγους Νάσου Θανόπουλου. Ο Νικόλαος και η ωραία Τατιάνα θα βρίσκονται εκεί λόγω της στενής σχέσης με την οικογένεια Θανοπούλου. Ειλικρινά δεν γνωρίζω τι θα κάνουν ο Παύλος και η très chic Μαρί-Σαντάλ. Τέτοια εποχή του χρόνου επιλέγουν το Γκστάαντ και το Λος Αντζελες.
Το δείπνο προσωπικοτήτων και η ομιλία της Μαριάννας στο Παρίσι
Πληροφορούμαι ότι στη γαμήλια δεξίωση του ζεύγους Γιάγκου Πιταούλη – Τίνας Κίκιζα έδωσαν το παρών προσωπικότητες οι οποίες δεν εμφανίζονται συχνά στα κοινωνικά γεγονότα της πόλης. Οπως ο βιομήχανος κ. Κωνσταντίνος Λούλης των γνωστών αλευρόμυλων. Ο 59χρονος κ. Λούλης, πρώην διοικητής του Αγίου Ορους, έφθασε στην Αθήνα με την 26χρονη ουκρανικής καταγωγής σύζυγό του Αννα. Ο κ. Λούλης έχει επεκτείνει τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του και στην Ινδία. Μένει πλέον μόνιμα σχεδόν εκτός Ελλάδας και περνάει άκρως εποικοδομητικά τον χρόνο του μεταξύ Ντουμπάι και Αμπου Ντάμπι.
Στο γαμήλιο δείπνο και ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank κ. Δημήτρης Μαντζούνης, όπως και η κυρία Ιωάννα Παπαδοπούλου.
H Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη είναι πλέον μια διεθνής προσωπικότητα με πλούσιο έργο και δυναμικές παρεμβάσεις στον χώρο του πολιτισμού και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η κυρία Βαρδινογιάννη βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής όταν ανέβηκε στο βήμα με αφορμή τη λαμπρή εκδήλωση για τα 70 χρόνια της UNESCO. Η ελληνίδα πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO κέρδισε τα θερμά χειροκροτήματα μεγάλων προσωπικοτήτων του πλανήτη. Η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, ήταν αφιερωμένη στον Νέλσον Μαντέλα.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ