Με αφετηρία την έκθεση της Νέας Υόρκης, η Toyota αποκάλυψε τη νέα γενιά του RAV4, το οποίο, εκτός από τη νέα, πιο επιβλητική αλλά και πιο αεροδυναμική σχεδίασή του, έχει μεταφερθεί στην παγκόσμια αρχιτεκτονική των Ιαπώνων TNGA, η οποία του εξασφαλίζει πρόσβαση στη νέας γενιάς περιώνυμη υβριδική τεχνολογία τους. Αυτό μεταφράζεται στην παρουσία δύο υβριδικών εκδόσεων στην γκάμα του, την απλή Hybrid και την «πρωτοεμφανιζόμενη» και πιο σπορ προδιαγραφών XSE Hybrid. Εφαλτήριο για αμφότερες τις υβριδικές όσο και για τη «συμβατική» έκδοση του ιαπωνικού SUV αποτελεί ένας ατμοσφαιρικός κινητήρας βενζίνης 2,5 λίτρων, ενώ στους νεολογισμούς του περιλαμβάνεται και ένα νέο σύστημα τετρακίνησης ειδικά εξελιγμένο για τις υβριδικές εκδόσεις, το οποίο, όταν απαιτείται, αυξάνει την κατανομή ροπής κατά 30% στον πίσω άξονα με τη συνδρομή του ηλεκτρικού μοτέρ.

Mercedes-AMG C63 & C63 S

Η γερμανική φίρμα επεφύλαξε για την έκθεση της Νέας Υόρκης την ανανεωμένη κορωνίδα της γκάμας τής C-Class – διαθέσιμη σε τετράθυρη, coupe, cabriolet και estate έκδοση –, η οποία, πλην των αισθητικών διαφοροποιήσεων με προεξάρχουσα τη γρίλια Panamericana, προσθέτει στο παλμαρέ της το αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων διά χειρός AMG, αλλά και δίνει στον οδηγό τη δυνατότητα να μεταβάλει περισσότερες παραμέτρους από ποτέ έχοντας ως μοναδικό όριο… τις ικανότητές του.

Lincoln Aviator Concept

Μια γεύση από το μέλλον αποφάσισε να δώσει η αμερικανική φίρμα από τη Νέα Υόρκη, αποκαλύπτοντας ένα επιβλητικό πρωτότυπο plug-in υβριδικό SUV, το οποίο υπόσχεται επιδόσεις ανάλογες supercar με τη συνδρομή ενός συνόλου που συνδυάζει έναν V6 βενζινοκινητήρα με ηλεκτρικό μοτέρ. Τις προδιαγραφές του συμπληρώνει η συνήθης πολυτέλεια που είναι συνώνυμη της φίρμας με τη συμβολή πληθώρας ευφυών συστημάτων.

Mini Electric Concept

Η βρετανική φίρμα αποφάσισε να συνδυάσει το παρελθόν και το μέλλον παρουσιάζοντας στην έκθεση της Νέας Υόρκης μια πρωτότυπη αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση του κλασικού Mini. Εκτός της προφανούς αισθητικής εξομοίωσης με την… ιστορία του, το ρετροφουτουριστικό μοντέλο υπόσχεται μηδενικές εκπομπές ρύπων σε συνδυασμό με όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά – συμπεριλαμβανομένων των οδικών – που ανέδειξαν σε θρύλο το αρχέτυπο Mini.

Subaru Forester

Η ιαπωνική φίρμα επέλεξε την πεπατημένη για την εικόνα του νέου Forester που πρωτοεμφανίστηκε στη Νέα Υόρκη. Πίσω όμως από την οικεία αισθητική βρίσκεται μια νέα αρχιτεκτονική, η οποία αποβαίνει προς όφελος της ευρυχωρίας και συνδυάζεται με μια αναβαθμισμένη εκδοχή του boxer κινητήρα που αποδίδει 182 ίππους, ενώ η Subaru υπόσχεται άλματα σε επίπεδο άνεσης, τεχνολογικών gadgets και συστημάτων υποβοήθησης.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ