Ράλι Ακρόπολις 2018, 1-3 Ιουνίου

Ο εθνικός μας αγώνας θα είναι ο τρίτος ημερολογιακά στο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι (ERC) την επόμενη χρονιά, όπως ανακοίνωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου. Ο θεσμός του ERC θα αποτελείται τη νέα αγωνιστική περίοδο από οκτώ αγώνες, ξεκινώντας από τις όχθες του Ατλαντικού στις νήσους Αζόρες της Πορτογαλίας στις 22-24 Μαρτίου, για να ολοκληρωθεί στις όχθες της Βαλτικής με το Ράλι της Λετονίας, στις 12-14 Οκτωβρίου.

Αύξηση πωλήσεων στην ελληνική αγορά

Βελτιωμένες κατά 10,6% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2016 ήταν οι ταξινομήσεις καινούργιων αυτοκινήτων τον προηγούμενο μήνα, φτάνοντας τις 6.523 μονάδες. Συνολικά την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2017 καταγράφηκαν 82.687 ταξινομήσεις έναντι 74.108 μονάδων το αντίστοιχο ενδεκάμηνο του 2016, αύξηση η οποία αγγίζει το 11,6%. Στην κορυφή της λίστας των πωλήσεων κυριαρχεί η Toyota, ενώ στις premium αυτοκινητοβιομηχανίες η Mercedes-Benz προηγείται με διαφορά από τους ανταγωνιστές της.

Ανάκληση για την Bugatti Chiron των 1.500 ίππων

Σε 47 υπολογίζονται οι Chiron τις οποίες ανακαλεί η Bugatti σε όλον τον κόσμο εξαιτίας ελαττωματικών συγκολλήσεων στους μηχανισμούς στήριξης και ανάκλησης των καθισμάτων οδηγού και συνοδηγού. Η διαδικασία ελέγχου και επίλυσης του προβλήματος επιβάλλει τη μεταφορά κάθε αυτοκινήτου με κλειστό φορτηγό σε σημείο ελέγχου από τους «Flying Doctors», τους μηχανικούς της εταιρείας που πετούν οπουδήποτε στον κόσμο για να επιλύουν τεχνικά προβλήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περιορισμένης παραγωγής Chiron (μόλις 500 «αντίτυπα» προβλέπει το πλάνο της θυγατρικής του ομίλου VW) εφοδιάζονται με V-16 κινητήρα 8,0 λίτρων που αποδίδει 1.500 ίππους ενώ η τιμή καθεμιάς από αυτές προσδιορίζεται στα 2,99 εκατ. δολάρια.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ