Το Captur, ο εκπρόσωπος της γαλλικής φίρμας στην κατηγορία των μικρών crossover, αποτελεί ένα από τα πιο καλοπουλημένα μοντέλα της Renault, χάρη στο «μείγμα» των υποκατηγοριών που πρεσβεύει. Το ελκυστικό μοντέλο, εκτός από crossover, μπορεί άνετα να ξεχωρίσει για τις οικογενειακές αρετές του, με χώρους μικρού πολυμορφικού και βασικό πλεονέκτημα την πρακτικότητα του ποιοτικού εσωτερικού του. Στα συν του μοντέλου και οι συμπαγείς διαστάσεις (μήκος 4,1 μέτρα) που λύνουν τα χέρια του οδηγού στη μάχη του παρκαρίσματος.
Η Renault αποφάσισε να φρεσκάρει το μικρό της crossover «πειράζοντας» αυτή τη φορά τα φωτιστικά σώματα που πλέον έχουν φουλ LED φώτα, τη γυάλινη πανοραμική οροφή (θα είναι στον προαιρετικό εξοπλισμό) και χρησιμοποιώντας μια νέα παλέτα χρωμάτων –συνολικά θα υπάρχουν 30 νέοι συνδυασμοί, τόσο για το αμάξωμα όσο και τα την καμπίνα.
Κινητήρες – επιδόσεις
Καμία παρέμβαση δεν υπήρξε από τη Renault στην γκάμα των κινητήρων που εξοπλίζουν το Captur, όπου ως εφαλτήριο μηχανικό σύνολο θα είναι ο τούρμπο κινητήρας βενζίνης 0.9 λτ. με 90 ίππους και 1.2 λτ. TCe με 120 ίππους, αντίστοιχα. Επίσης και ο πετρελαιοκινητήρας 1.5 λτ. dCi με 110 ίππους. Το τελευταίο μοτέρ έχει πολύ καλή ροπή στα 220 Nm που είναι παρούσα στο μεγαλύτερο –και ωφέλιμο –φάσμα του στροφομέτρου (1.750 –2.750 σ.α.λ.). Στον τομέα της κατανάλωσης, ο τούρμπο ντίζελ κινητήρας αναδεικνύει εμπράκτως τις οικονομικές του επιδόσεις με το εργοστάσιο να αναφέρει μέση κατανάλωση 3,6 λίτρα/100 χλμ.
Για περισσότερη οικονομία έως 10% υπάρχει η επιλογή ECO, αρκεί να ενεργοποιηθεί το μπουτόν δίπλα από το χειρόφρενο.
Στα συν του συνεχίζει να συγκαταλέγεται και η αυξημένη απόσταση από το έδαφος (200 χλστ.), που του επιτρέπει να κινηθεί σε πιο ήπιους χωματόδρομους.

Kαινοτόμο εσωτερικό
Το ανανεωμένο Captur συνεχίζει να προσφέρει μια εργονομική και άνετη καμπίνα, με τον οδηγό, τον συνοδηγό και τους πίσω επιβάτες να έχουν αρκετό αέρα για τα πόδια και τα κεφάλια. Η πρακτικότητα διαφαίνεται και από το συρόμενο κατά 16 εκατοστά πίσω κάθισμα, το οποίο καθορίζει τη χωρητικότητα του χώρου αποσκευών, από τα 377 έως τα 455 λίτρα (με την πλήρη ανάκληση των πίσω καθισμάτων δημιουργείται ένας επίπεδος χώρος φόρτωσης 1.235 λτ.). Συρόμενη είναι και η θήκη Easy Box από την πλευρά του συνοδηγού –αντί για το κλασικό ντουλαπάκι –με χωρητικότητα 11 λίτρων. Στον εξοπλισμό ξεχωρίζουμε το σύστημα πολυμέσων Media Nav, τον ηλεκτρονικό κλιματισμό, τους τροχούς 17» που συμβάλλουν στην οδηγική άνεση, αλλά και τα αφαιρούμενα καλύμματα καθισμάτων με φερμουάρ για εύκολο καθαρισμό, στις πλούσιες εκδόσεις.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ