Η προϊοντική και τεχνολογική αρτιότητα των Passat και Tiguan τελευταίας γενιάς σε συνδυασμό με τις πωλήσεις τους θα μπορούσαν να δράσουν κατευναστικά αναφορικά με τη φιλοδοξία της VW να αποκτήσει τη δική της «ναυαρχίδα» –ρόλο που το Phaeton δεν κατάφερε ποτέ να διαδραματίσει με πειστικό τρόπο.
Παρ’ όλα αυτά, οι Γερμανοί του Wolfsburg είναι σήμερα έτοιμοι να εκπλήξουν τον ανταγωνισμό τους –εσωτερικό και εξωτερικό –με το τετράθυρο coupe που θα παρουσιαστεί επισήμως στην έκθεση της Γενεύης, την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου του 2017.
Με τη διακριτική ονομασία Arteon –όρος σύνθετος από τη λέξη «Art» (τέχνη) και την κατάληξη «eon» –ο ουσιαστικός διάδοχος του CC παίρνει αποστάσεις από το προγενέστερο τετράθυρο coupe της VW και με τη σχεδίασή του κάνει τη Σειρά 4 Gran Coupe της BMW να δείχνει παλιά.
Η σύγκριση είναι άμεση και αναπόφευκτη, την ώρα που το σκίτσο αποτυπώνει με ευκρίνεια τις ομοιότητες του μοντέλου παραγωγής με το πρωτότυπο VW Sport Coupe Concept GTE το οποίο είχε εμφανισθεί το 2015, επίσης στη Γενεύη.
Πέρα από τη ρηξικέλευθη αισθητική του και τις προφανείς για μοντέλο της συγκεκριμένης κατηγορίας επιλογές, όπως για παράδειγμα τα παράθυρα χωρίς πλαίσιο, το Arteon θα διαθέτει μια πολύ πρακτική διάσταση η οποία αποτυπώνεται τόσο στο ευρύ –άρα βολικό –άνοιγμα του χώρου αποσκευών όσο και στον όγκο του, καθώς η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ με τις πλάτες των πίσω καθισμάτων ριγμένες θα φτάνει τα 1.700 λίτρα.
Δεδομένη θεωρείται επίσης η έμφαση στην τεχνολογία, όπως επιβάλλει η κατηγορία και ο στόχος του αυτοκινήτου, με το ψηφιακό Active Info Screen κόκπιτ να περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό και το σύστημα αναγνώρισης χειρονομιών που είδαμε στο πρόσφατο Golf να βρίσκει τη θέση του και στο Arteon.
Η γκάμα των διαφορετικών τεχνολογιών της VW αναμένεται να προσδώσει από την πρώτη στιγμή σαφές προβάδισμα στο γερμανικό μοντέλο: κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, plug-in υβριδικό σύνολο αλλά και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση θα περιλαμβάνονται στον τιμοκατάλογο του Arteon, στο οποίο η έκδοση GTE μπορεί να αποδίδει 350 ίππους συνδυάζοντας ηλεκτροκινητήρα και κινητήρα βενζίνης 2,0 ή 3,0 λίτρων, ανάλογα με το πόσο ψηλότερα από το υφιστάμενο Passat θα αποφασίσει τελικώς η γερμανική φίρμα να το τοποθετήσει.
Μικρά νέα

Προνομιακές τιμές για Qashqai και Pulsar

Ως τις 30/12 θα διαρκέσει η εορταστική προσφορά της Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης, η οποία παρέχει στους υποψήφιους αγοραστές των Qashqai και Pulsar τη δυνατότητα να τα αποκτήσουν με προνομιακούς όρους. Σε αυτό το πλαίσιο, η τιμή εκκίνησης του Qashqai διαμορφώνεται στα 18.990 ευρώ και του Pulsar στα 14.990 ευρώ, ενώ ελκυστικές είναι οι εκδόσεις 1.5 dCi Acenta και για τα δύο μοντέλα, με πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού και μειωμένες τιμές έως και 1.580 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες από το δίκτυο των επίσημων εμπόρων Nissan και από την ιστοσελίδα www.nissan.gr.
Suzuki Ignis από 11.530 ευρώ
Σε δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις με κινητήρα βενζίνης 1,2 λίτρων, απόδοσης 90 ίππων αλλά και ήπιο υβριδικό σύστημα SHVS, τρία εξοπλιστικά επίπεδα –GL, GL+, GLX -, μηχανικό και αυτοματοποιημένο κιβώτιο πέντε ταχυτήτων και απόσταση 18 εκατοστών από το έδαφος, διατίθεται και στην Ελλάδα το νέο, πεντάθυρο Ignis. Οι τιμές πώλησης κυμαίνονται μεταξύ 11.530 και 16.580 ευρώ.

Jeep Camp στην Αράχοβα

Ετοιμο να προσφέρει αυθεντικές 4×4 εμπειρίες είναι και εφέτος το camp της Jeep, στη θέση Λιβάδι του Παρνασσού, το οποίο θα λειτουργεί από την Πέμπτη 22/12 έως την Κυριακή 29/1/2017, κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 10.00 έως τις 16.00. Τα Χριστουγέννα το camp θα λειτουργεί από την Πέμπτη 22/12 έως την Κυριακή 25/12 ενώ τα Θεοφάνια από την Παρασκευή 6/1 έως την Κυριακή 8/1. Στις χειμερινές εγκαταστάσεις της Jeep οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να οδηγήσουν υπό την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών αλλά και να συμμετάσχουν σε κλήρωση με έπαθλο δύο προσκλήσεις για να νιώσουν από κοντά το πάθος ενός αγώνα της Juventus στο Τορίνο, με όλα τα έξοδα ταξιδιού και διαμονής πληρωμένα.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ