Με μια υπερπαραγωγή για Θέατρο Σκιών, την παράσταση «Ο Καραγκιόζης στη ζούγκλα», εγκαινιάζεται την ερχόμενη Κυριακή 3 Ιουνίου η καλοκαιρινή συνεργασία του καραγκιοζοπαίκτη Κωνσταντίνου Κουτσουμπλή με το Θέατρο 104, στο Γκάζι. Στο εν λόγω έργο ο Καραγκιόζης, ο Μπαρμπα-Γιώργος, ο Διονύσιος και ο Μορφονιός ναυαγούν στην πιο αστεία ζούγκλα του κόσμου και έρχονται σε επαφή με τους παράξενους κατοίκους της, εξημερώνουν άγρια θηρία και κολυμπούν σε γαλάζιες λίμνες. Πίσω από την ιστορία όμως υπάρχει κρυμμένο ένα ένοχο μυστικό που ενδέχεται να δώσει στο έργο μια άλλη διάσταση.
Από τους πιο ταλαντούχους καραγκιοζοπαίκτες της γενιάς του, ο 38χρονος σήμερα Κ. Κουτσουμπλής είναι γέννημα θρέμμα Αθηναίος. Οπως πολλά παιδιά της γενιάς του, ο Κουτσουμπλής ήρθε σε επαφή με το Θέατρο Σκιών κατ’ αρχάς μέσω της μικρής οθόνης. Και όπως συμβαίνει με πολλά παιδιά ακόμη και σήμερα –παράδειγμα ο 10χρονος μαθητής του Κουτσουμπλή Λευτέρης Χρυσοβιτσάνος, ο οποίος είναι σε θέση να δίνει πλέον μόνος του παραστάσεις -, παρά τις «μοντέρνες» σειρές κινουμένων σχεδίων που πλημμύριζαν την τηλεόραση, το μόνο τηλεοπτικό θέαμα που τον συγκινούσε ήταν οι παραστάσεις του Καραγκιόζη.
Ο καραγκιοζοπαίκτης οφείλει πολλά για την προσωπική ενασχόλησή του με τον Καραγκιόζη σε μια θεία του η οποία τον έφερε σε «ζωντανή» επαφή με το θέατρο του Γιώργου Χαρίδημου, στην Πλάκα. Το πρώτο έργο Καραγκιόζη που είδε ήταν ο «Μέγας Αλέξανδρος και το Καταραμένο Φίδι». Ξετρελάθηκε τόσο με το θέαμα όσο φοβήθηκε με τη φιγούρα του φιδιού. Ο ιός του Καραγκιόζη τον είχε «μολύνει», το μέλλον του στο Θέατρο Σκιών είχε πια οριστεί.
Δάσκαλό του ο Κουτσουμπλής θεωρεί τον Κώστα Αθανασίου, αν και σε ό,τι αφορά τη μίμηση, τον λόγο, την κίνηση, τη ζωγραφική και την κατασκευή φιγούρας και σκηνικών, διδάχθηκε πολλά από τον Βάγγο Κορφιάτη και τον Μάνθο Αθηναίο.
Στα 13 του χρόνια ο Κ. Κουτσουμπλής έδωσε την πρώτη επίσημη παράστασή του. Αυτό έγινε στην Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης όπου φοιτούσε. Εναν χρόνο αργότερα ήταν ο νεότερος καραγκιοζοπαίκτης στο Α’ Διαπολιτισμικό Συνέδριο οργανωμένο από το Byron College. Ακολούθησαν παραστάσεις του και στην Αυστραλία στο πλαίσιο πολιτιστικών εκδηλώσεων για την Ολυμπιάδα.
Σε ό,τι αφορά την παράσταση της ερχόμενης Κυριακής, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι προτιμότερο οι κρατήσεις να γίνουν εγκαίρως στα τηλέφωνα 210-3455020 και 6907549090. Οι καλοκαιρινές παραστάσεις στο Θέατρο 104 θα ξεκινήσουν κανονικά την Τετάρτη 13 Ιουνίου και θα διαρκέσουν μέχρι και την Τετάρτη 25 Ιουλίου. Επτά (7) διαφορετικές και συλλεκτικές περιπέτειες θα παρουσιαστούν στον μπερντέ που θα στηθεί στην αυλή του θεάτρου με φόντο τον καλοκαιρινό γαλάζιο ουρανό της Αθήνας.
Τέλος, μια έκπληξη για τα παιδιά: κάθε παιδί θα πάρει το δικό του δώρο, το σχέδιο του αρχηγού των ιθαγενών που εμφανίζεται στην παράσταση για να φτιάξει τη δική του φιγούρα.
Πληροφορίες
Ημέρα και ώρα παράστασης: Κυριακή 3 Ιουνίου στις 19.00.
Τιμή Εισιτηρίου: 6 ευρώ κατ’ άτομο.
Με κράτηση ή πρόσκληση 5 ευρώ.
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Χαράλαμπος Ρουμελιώτης

HeliosPlus