Η απόλυτη γελοιότητα στις ημέρες μας δεν εξαντλείται μόνο στην πολιτική, αλλά, όπως όλα δείχνουν, έχει εισχωρήσει και σε άλλους χώρους. Πως αλλιώς να εκλάβει κανείς την ανακοίνωση που εξέδωσε ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ στην οποία καταδικάζει τον στοματικό έρωτα τον οποίο χαρακτηρίζει «χυδαία» πράξη. Επίσης καταφέρεται εναντίον της ελεύθερης βούλησης και σημειώνει ότι η πεολειχία καταδεικνύει «την τρομακτική τραγικότητα της παραχρήσεως των σωματικών οργάνων και της παραχρήσεως της θεοδότου ελευθερίας μας».

Στην ανακοίνωση ο μητροπολίτης αναφέρεται σε δημοσιεύματα εφημερίδων σύμφωνα με τα οποία αυξάνονται τα περιστατικά στοματικών καρκίνων που οφείλονται σε έναν ιό που μεταδίδεται με το στοματικό σεξ και σημειώνει ότι η ορολογία των δημοσιευμάτων σχετικά με την «χυδαία πράξη που περιγράφουν είναι απαράδεκτη. Καταδεικνύει όμως την τρομακτική τραγικότητα της παραχρήσεως των σωματικών οργάνων και της παραχρήσεως της θεοσδότου ελευθερίας μας, γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο με πολλή πατρική αγάπη παρακαλούμε θερμώς όλους τους υπευθύνους διαμορφώσεως της κοινής γνώμης αλλά και τους υπευθύνους διαχειρήσεως των πραγμάτων του κόσμου μας να αντιληφθούν επί τέλους την ευθύνη τους και το χρέος τους απέναντι στο ιερό πρόσωπο του ανθρώπου και στο μέγιστο δώρο του Θεού, τη ζωή».

Επίσης ο κ. Σεραφείμ διαβεβαιώνει ότι δεν κινείται από κάποιο «ομοφοβικό σύνδρομο» αλλά ορμάται «εκ λόγων ποιμαντικού χρέους και ποιμαντικής ευθύνης» και προσπαθεί να «εμπεδώσει την αλήθεια ότι τα οψώνια της αμαρτίας είναι θάνατος και ότι η παράχρησις των σωματικών οργάνων του ανθρωπίνου όντος εγκυμονεί τρομακτικές συνέπειες τόσο στην ψυχική όσο και την σωματική υγεία του».