ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ

Τσακαλώτος…εξωτερικού

Στην άλλη άκρη του κόσμου, στο Μπαλί, γίνεται εφέτος η φθινοπωρινή σύνοδος του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας από 12 έως τις 14 Οκτωβρίου. Ü Εκεί, στον μακρινό αυτόν πολυτελή τουριστικό προορισμό ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος (σκίτσο) θα έχει «ζυμώσεις» με τους εκπροσώπους του ΔΝΤ για το ζήτημα των περικοπών στις συντάξεις. Ü  Σκοπός είναι να μην αντιδράσει το ΔΝΤ στην ακύρωση του μέτρου γιατί μας… παρακολουθούν και οι αγορές. Ü Αν και ως την Παρασκευή δεν είχε οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα του υπουργού, ο κ. Τσακαλώτος επιστρέφοντας μάλλον θα προσγειωθεί στις Βρυξέλλες προκειμένου να έχει και εκεί επαφές με την Κομισιόν για το ίδιο θέμα.

Deal στα ακίνητα

Μετά την απόκτηση 10 αιολικών πάρκων από τον όμιλο Λογοθέτη, το αμερικανικό επενδυτικό fund της Fortress είναι πολύ κοντά στο να ολοκληρώσει άλλο ένα deal στην Ελλάδα. Μέσα από τη διαδικασία της υπαγωγής στο άρθρο 106α της εταιρείας Χαραγκιώνη θα αποκτήσει την ακίνητη περιουσία και τα δάνεια της επιχείρησης. Μια πολυσύνθετη συμφωνία, αφού τα ακίνητα ήταν γκρουπαρισμένα σε περισσότερες από μία εταιρείες. Ü Σε ό,τι αφορά τη διεκδίκηση της Attica Συμμετοχών, όπου το fund βρίσκεται σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με τη MIG, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι απομένουν λεπτομέρειες για να δώσουν οριστικά τα χέρια οι δύο πλευρές.

Υπάρχει στη… Νέα Υόρκη

Ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, καθηγητής Ιωάννης Α. Μουρμούρας, ανακοίνωσε ότι «κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη πραγματοποίησε σειρά ομιλιών, καθώς και πληθώρα συναντήσεων με ανώτερα στελέχη της Wall Street». Ü Πιο συγκεκριμένα, «την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου και έπειτα από πρόσκληση του διακεκριμένου Stern Schοol of Βusiness του New York University έλαβε χώρα η βιβλιοπαρουσίαση της δεύτερης έκδοσης του τελευταίου του βιβλίου με τίτλο «Speeches on Monetary Policy and Global Capital Markets 2015-2018» ενώπιον ακροατηρίου, στο οποίο συμμετείχαν παγκoσμίου φήμης καθηγητές από τα πανεπιστήμια NYU, Columbia, Yale και Princeton, διεθνείς τραπεζίτες και ανώτατοι θεσμικοί παράγοντες, όπως ο πρώην πρόεδρος της ΕΕ και πρωθυπουργός της Πορτογαλίας και νυν πρόεδρος της Goldman Sachs, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο πρώην διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας, καθηγητής του LSE Lord Mervyn King, ο βραβευμένος με Nobel Οικονομικών Επιστημών, καθηγητής Robert Engle κ.ά.». Ü Πού βρίσκεται η είδηση; Στο ότι ο κ. Μουρμούρας υπάρχει…

Ο Μάρδας και το υγραέριο

Μια νέα εστία φοροδιαφυγής αποκαλύπτει ο Δημήτρης Μάρδας. Αν δεν το θυμάστε, ήταν υφυπουργός Οικονομικών επί Γιάνη Βαρουφάκη στο Γενικό Λογιστήριο και βουλευτής Θεσσαλονίκης. Ü Επειδή είχε ασχοληθεί με τη φοροδιαφυγή στα καύσιμα, σε κείμενό του επισημαίνει ότι «η παράνομη διακίνηση καυσίμων μετατοπίστηκε στο υγραέριο. Η διακίνησή του παρουσιάζει μεγάλη παραβατικότητα καθώς ο φόρος στο υγραέριο κίνησης είναι 430 ευρώ ο τόνος, ενώ στο υγραέριο θέρμανσης και βιομηχανίας ο ΕΦΚ είναι μόλις 60 ευρώ». Ü Και προτείνει να τοποθετηθούν πιστοποιημένοι μετρητές στα βυτιοφόρα που να εκδίδουν αυτόματα απόδειξη. Ü Βέβαια, ξέχασε ότι ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί το μέτρο που διαφήμιζε ο ίδιος από το 2015, δηλαδή να τοποθετηθούν GPS στα βυτιοφόρα και να γίνεται ηλεκτρονική μέτρηση των καυσίμων κατά την εκφόρτωση-φόρτωσή τους.

Η ελληνική  Booking των νοσοκομείων

H ελληνική startup με την επωνυμία BookingClinic βραβεύθηκε πρόσφατα ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες στην Ευρωπαϊκή Ενωση στον χώρο της υγείας. Η καινοτομία για την οποία βραβεύθηκε η BookingClinic είναι ότι ο ασθενής μπορεί εύκολα και άμεσα να πραγματοποιήσει ηλεκτρονική κράτηση, αφού δει ποιες κλινικές παρέχουν τη θεραπεία που επιθυμεί, με ποιους γιατρούς, με τι εμπειρία και εξειδίκευση, με ποιες καινοτόμες μεθόδους, με ποιες υπηρεσίες φιλοξενίας, με ποιες αξιολογήσεις και κυρίως με ποιο συνολικό κόστος. Ü Παράλληλα, οφέλη αποκομίζουν και οι κλινικές και τα ιατρικά κέντρα αφού αποκτούν θέση στο e-market και προσελκύουν χωρίς κόστος ασθενείς εντός και εκτός συνόρων. Η εταιρεία συνεργάζεται ήδη με 17 ιατρικά κέντρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ επεκτείνεται και στον κλάδο των ασφαλιστικών εταιρειών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk