Μικρά νέα

Ζήτημα εβδομάδων αποτελεί η εμφάνιση της έκδοσης παραγωγής του νέου hatchback μοντέλου της Skoda, για τις αναλογίες του οποίου προϊδέασε το κοινό της έκθεσης στο Παρίσι το πρωτότυπο Vision RS. Βασισμένο στη μικρότερη έκδοση της αρχιτεκτονικής MQB, το μοντέλο που θα διαδεχθεί το Rapid διαθέτει την πλειονότητα των συστημάτων υποστήριξης οδηγού του ομίλου VW ενώ στη βάση της γκάμας των κινητήρων του τοποθετείται το μηχανικό σύνολο βενζίνης των 999 κ.εκ. που συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι ταχυτήτων ή αυτόματο DSG διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.
Στη διακοπή της παραγωγής των μοντέλων Karl, Adam και Cascada στο τέλος του κύκλου ζωής τους και στο λανσάρισμα οκτώ νέων ή ανανεωμένων μοντέλων μέχρι το 2020 προχωρεί η Opel υλοποιώντας το σχέδιο PACE!, το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων την ενίσχυση της παρουσίας της στις δημοφιλέστερες κατηγορίες της αγοράς. Το 2019 η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα λανσάρει το νέο Corsa – σε συμβατικές και αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις – και τον διάδοχο του Vivaro σε επαγγελματική και επιβατική έκδοση. Το νέο Combo, που διατίθεται ήδη και στην ελληνική αγορά, θα αποκτήσει πρόσθετες εκδόσεις εξοπλισμού ενώ το 2020 αναμένεται ο διάδοχος του Mokka X αποσκοπώντας στην αύξηση των πωλήσεων SUV της Opel από το 25% στο 40% μέχρι το 2021. Tαυτόχρονα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Opel goes electric» το καλοκαίρι του 2019 θα ξεκινήσει η παραγωγή του plug-in υβριδικού Grandland X ενώ ως το τέλος του 2020 η Opel θα διαθέτει τέσσερα ηλεκτρικά/plug-in υβριδικά μοντέλα για να φτάσει ως το 2024, όταν θα υπάρχει μια ηλεκτροκίνητη έκδοση για κάθε μοντέλο της.
Autohub
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk