Επιστολή

Η Forthnet και οι υπηρεσίες του κ. Πετσίτη

Η Forthnet και οι υπηρεσίες του κ. Πετσίτη | tovima.gr

Με αφορμή το δημοσίευμα με τίτλο «Το μαγαζάκι της ΕΡΤ και οι πελάτες», που δημοσιεύθηκε στο φύλλο της Κυριακής 16.12.2018 που υπογράφει σε ευρύτερο θέμα στην ίδια σελίδα η συντάκτης σας Δήμητρα Κρουστάλλη και όσον αφορά στις ψευδείς και ανυπόστατες αναφορές στην εταιρεία μας, είμαστε υποχρεωμένοι να παρατηρήσουμε τα εξής:

1. Δεν υπήρξε ποτέ θέμα συμψηφισμού υποτιθέμενης οφειλής της εταιρείας μας με διαφήμιση μέσω του δελτίου ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης, όπως εντελώς λανθασμένα και αναληθώς αναφέρεται στο δημοσίευμα.

2. Καμία ανάθεση δεν υπάρχει από την ΕΡΤ προς την εταιρεία μας για την παραγωγή των αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Η Super League προχώρησε σε διαγωνισμό για την ανάθεση της παραγωγής των εν λόγω αγώνων και με ανακοίνωση που εξέδωσε η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος στις 24 Αυγούστου 2018 (http://superleaguegreece.net/el/news/latest-news/show/apofaseis-ds-24-08-18) έκανε γνωστό ότι η εταιρεία μας θα αναλάβει την τηλεοπτική παραγωγή για λογαριασμό της Super League για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου 2018-19, καθώς είχε υποβάλει την πλέον συμφέρουσα προσφορά. Κατά συνέπεια η Forthnet έχει επιλεγεί και έχει συμβληθεί αποκλειστικά με τη Super League μόνο για τον α’ γύρο του πρωταθλήματος 2018/2019 των εν λόγω αγώνων και δεν ισχύει κανένας από τους ισχυρισμούς σας για την εταιρεία μας και τη σχέση της με την ΕΡΤ.

3. Είναι τελείως αβάσιμοι και αστήρικτοι οι ισχυρισμοί σας για τον διαγωνισμό της EuroLeague. Προς ενημέρωσή σας στον συγκεκριμένο διαγωνισμό αντιμετωπίσαμε ισχυρότατο ανταγωνισμό από έτερο  πάροχο συνδρομητικής τηλεόρασης, σε μια διαγωνιστική διαδικασία που τηρείται απόλυτη μυστικότητα και στον οποίο η εταιρεία μας αναδείχθηκε τελικά πλειοδότης και πήρε ολόκληρο το πακέτο των δικαιωμάτων της διοργάνωσης. Θα γνωρίζετε φυσικά ότι ακριβώς το αντίστοιχο συνέβη και στον πρόσφατο διαγωνισμό για το Champions League της τρέχουσας τριετίας, όπου το σύνολο των δικαιωμάτων κατέληξε σε συνδρομητική πλατφόρμα, παρά τη συμμετοχή ελευθέρων καναλιών, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της ΕΡΤ που μέχρι την προηγούμενη σεζόν κατείχε μέρος των μεταδόσεων του Champion League.

Παρά το γεγονός ότι η συντάκτης σας, κατά παράβαση των παγίων κανόνων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, δεν επικοινωνήσε μαζί μας πριν τη δημοσίευση του εν λόγω άρθρου, είμαστε σίγουροι ότι η επιστολή μας αποκαθιστά την πραγματικότητα και βοηθά στην πλήρη και έγκυρη ενημέρωση των αναγνωστών της εφημερίδας σας, εξ ου αναμένουμε και τη δημοσίευσή της.

Με εκτίμηση

Γρηγόρης Κατσογιάννης,

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας Forthnet

Απάντηση: Το κεντρικό ερώτημα, ποιες υπηρεσίες προσέφερε ο Μανώλης Πετσίτης στη Forthnet για τις οποίες ελάμβανε μια διόλου ευκαταφρόνητη αμοιβή, δεν έχει απαντηθεί. Αραγε ενεργούσε προσωπικά ή για λογαριασμό υπουργών; Θα επιμείνουμε να ρωτάμε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk