Η Royal Canin Hellas είναι γαλλική εταιρεία εξειδικευμένων τροφών για την υγιεινή διατροφή του σκύλου και της γάτας. Εστιάζει στην αποτελεσματική ένταξη των εργαζομένων στο περιβάλλον και τη στρατηγική κατεύθυνση της εταιρείας, προσφέροντας για όλους τους νεοπροσληφθέντες εκπαιδευτικό διήμερο πρόγραμμα στις κεντρικές εγκαταστάσεις της στη Νότια Γαλλία. Το δυναμικό αυτό ξεκίνημα προδιαθέτει τους εργαζομένους για την ισχυρή κουλτούρα της εταιρείας.

Μέσα από εκπαιδευτικά σεμινάρια, κατά τη διάρκεια των οποίων είναι διαθέσιμο πλήθος ιστοριών της 40χρονης παγκόσμιας πορείας της εταιρείας ως σήμερα, έρχονται σε επαφή με ιστορίες από την ίδρυσή της από τον κτηνίατρο Jean Cathary ως και προσωπικές ιστορίες παλαιότερων συνεργατών. Η πορεία της Royal Canin σκιαγραφείται μέσω των εταιρικών εκδόσεων (περιοδικό «Entre Acte» και διάφορα «Newsletters»), παρουσιάσεων, video (όπου μιλούν οι εργαζόμενοι ανά τμήμα καθώς και ο ιδρυτής, που απεβίωσε πρόσφατα), ή/και επετειακών εκδηλώσεων.

Κάθε Οκτώβριο η εταιρεία διεξάγει εσωτερική έρευνα εργαζομένων. Στη συνέχεια διοργανώνονται ομάδες εργασίας όπου ψηφίζονται δύο θέματα ανά ομάδα προς βελτίωση και αναπτύσσεται πλάνο δράσεων, το οποίο παρακολουθείται σε τριμηνιαία βάση και βαθμολογείται ετησίως έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν ενεργά στη χάραξη στρατηγικής της ομάδας τους. Ο θεσμός του Obudsman (ανώνυμου συνηγόρου) επιτρέπει στους εργαζομένους να μεταφέρουν τα σοβαρά προβλήματά τους με εχεμύθεια προς τη διοίκηση.
Η Royal Canin Hellas υποστηρίζει έμπρακτα την ισορροπία εργασιακής και προσωπικής ζωής των ανθρώπων της. Κατά τη διαδικασία αξιολόγησης της απόδοσης του εργαζομένου, αν κριθεί αναγκαίο υπάρχει δυνατότητα να καταρτιστεί εξατομικευμένο πρόγραμμα υποστήριξης του εργαζομένου για τη βέλτιστη ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και την προσωπική ζωή του. Παράλληλα παρέχονται ιδιωτική ιατροφαρμακευτική κάλυψη, προσωπικά δώρα Χριστουγέννων (διατακτικές 150 ευρώ) και δωρεάν ταξίδια ύστερα από κλήρωση στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Ιδιαίτερη σημασία αποδίδει η εταιρεία στη φιλική ατμόσφαιρα μεταξύ των εργαζομένων. Κάθε χρόνο διοργανώνονται δραστηριότητες ανάπτυξης της ομαδικότητας (teambuilding activities) στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
Τέλος, μία από τις βασικές αξίες της Royal Canin Hellas είναι η εταιρική υπευθυνότητα που διαφαίνεται και μέσα από την κοινωνική προσφορά που αφορά τα ζώα και όχι μόνο. Η εταιρεία μεταξύ άλλων προσφέρει δωρεάν τροφές σε κέντρα αδέσποτων, υποστηρίζει τη Σχολή Σκύλων Οδηγών Τυφλών Lara και φροντίζει το περιβάλλον μέσω της εκπόνησης προγράμματος μείωσης του αποτυπώματος άνθρακα.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ