Τουρκία: Ναυπηγεί αντιτορπιλικό που θα συμμετέχει στον «Χαλύβδινο Θόλο»

Αντιτορπιλικό αντιαεροπορικής άμυνας ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει η Τουρκία, για να το συμπεριλάβει στο πρόγραμμα σύστημα του Χαλύβδινου Θόλου (κατά το Iron Dome του Ισραήλ)

Τουρκία: Ναυπηγεί αντιτορπιλικό που θα συμμετέχει στον «Χαλύβδινο Θόλο»

Η Τουρκία ανακοίνωσε σήμερα ότι εργολάβοι ξεκίνησαν τη ναυπήγηση ενός αντιτορπιλικού αντιαεροπορικής άμυνας, προσθέτοντας πως το πλοίο αυτό θα αποτελέσει τμήμα του σχεδιαζόμενου αντιαεροπορικού αμυντικού συστήματος πολλαπλών επιπέδων «Χαλύβδινος Θόλος» της χώρας.

Η Τουρκία, χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ για την οποία το Ρόιτερς σημειώνει πως έχει αυξήσει τα τελευταία χρόνια την παραγωγή της αμυντικής βιομηχανίας της και έχει μειώσει την εξάρτηση από εξωτερικούς προμηθευτές, ανακοίνωσε για πρώτη φορά ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει τον Χαλύβδινο Θόλο της –παρόμοιο με το σύστημα Σιδερένιος Θόλος του Ισραήλ– τον Ιούλιο του 2024.

Συμβόλαια ύψους 6,5 δισ. δολαρίων

Χθες, Τετάρτη, η τουρκική Προεδρία Αμυντικών Βιομηχανιών, η ανώτατη αρχή αμυντικής βιομηχανίας της χώρας, δήλωσε πως οι τουρκικές εταιρίες του αμυντικού τομέα υπέγραψαν συμβόλαια ύψους 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να ενισχύσουν και να αναπτύξουν τον Χαλύβδινο Θόλο.

«Η κατασκευή του πρώτου κομματιού του πρώτου πλοίου στο πλαίσιο του ‘Προγράμματος Αντιτορπιλικού Αντιαεροπορικής Άμυνας TF-2000’ έχει ξεκινήσει στη Ναυτική Διοίκηση Ναυπηγείων της Κωνσταντινούπολης», ανέφερε το υπουργείο στην εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Το πλοίο μας, που είναι τμήμα του Χαλύβδινου Θόλου, θα ναυπηγηθεί το ταχύτερο δυνατό, και θα έχει σημαντική συμβολή στις ικανότητές μας αντιαεροπορικής άμυνας», πρόσθεσε.

Το πρόγραμμα «Χαλύβδινος Θόλος» περιλαμβάνει 47 συστατικά στοιχεία, από ραντάρ και πυραύλους μέχρι ηλεκτρο-οπτικούς αισθητήρες, κέντρα διοίκησης και ελέγχου και στοιχεία αντιαεροπορικής άμυνας διαφόρων βεληνεκών.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
Exit mobile version