Φτιάχνουμε πασχαλινές ροδίτικες «αυγούλες», ένα γλυκό πραγματικό κέντημα

Στο ταξίδι της Ελληνικής Κουζίνας στη Ρόδο, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου κατέγραψε ένα μοναδικό έθιμο που μοσχοβολά φρέσκο βούτυρο και χάνεται στα βάθη του χρόνου

Φτιάχνουμε πασχαλινές ροδίτικες «αυγούλες», ένα γλυκό πραγματικό κέντημα

Στο ταξίδι μας στην Ρόδο με το περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ, την περίοδο της Βαγιανής εβδομάδας συμπέσαμε με το ροδίτικο πασχαλινό έθιμο της «Αυγούλας». Κόκκινα πασχαλινά αυγά μέσα σε ζύμη γλυκιά αφράτη ζύμη βουτύρου με διαφορά σχέδια.

Απόλλωνα Ρόδου

Στο χωριό ορεινό καταπράσινο χωριό στα Απόλλωνα της Ρόδου βρεθήκαμε στις Απολλωνιάτισσες, το γυναικείο συνεταιρισμό που απαρτίζεται από ντόπιες μαμάδες και κόρες και διατηρεί όλα τα έθιμα του τόπου κάθε εποχή, με υλικά της περιοχής τους, ακριβώς όπως γινόταν παλιά.

Μόλις φτάσαμε τελείωναν τα πασχαλινά ανεβατά, ροδίτικα κουλούρια, και ξεφουρνίζανε τις ροδοκόκκινες στολισμένες Αυγούλες τους σε διαφορά σχέδια.

Όλα οι παραδοσιακές πασχαλινές συνταγές της Ρόδου ήταν στολισμένες ολόγυρα από τα ανεβατά, τα βουτυρένια μέχρι και οι παραδοσιακές Αυγούλες.

Βρείτε τη συνταγή για τις λαχταριστές πασχαλινές αυγούλες της Ρόδου στο argiro.gr.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
Exit mobile version