Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Πέμπτης στην αστυνομία, όταν λίγο μετά τις 21.30 ζευγάρι που επέβαινε στο αυτοκίνητό του δέχθηκε πυροβολισμούς, στην συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τσαλδάρη στον Βύρωνα.

Μια μηχανή πλησίασε το όχημα και οι δράστες πυροβόλησαν τουλάχιστον τρεις φορές από το τζάμι του οδηγού. Από τις σφαίρες τραυματίστηκε θανάσιμα ο οδηγός, ενώ φέρει τραύματα και η συνοδηγός χωρίς ωστόσο να διατρέχει κίνδυνο η ζωή της.

Το θύμα είναι 32χρονων αλβανικής καταγωγής και ήταν κάτοικος της περιοχής. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στη μηχανή επέβαιναν δύο άνδρες οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή αμέσως μετά το συμβάν.

Τις Αρχές ειδοποίησαν κάτοικοι της περιοχής και η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσει τους δράστες. Την προανάκριση της υπόθεσης ανέλαβε η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Τι πιστεύει η αστυνομία

Για μαφιόζικο χτύπημα κάνουν λόγο οι αρχές και, μάλιστα, από έμπειρους δράστες. Οι βολές ήταν κατευθείαν στο κεφάλι και το λαιμό του θύματος, κάτι που έκανε ξεκάθαρο ότι τον ήθελαν νεκρό.

Το θύμα και η σύντροφός του πήγαιναν σε πάρκο που βρίσκονταν στο σημείο για να πάρουν το παιδί του δολοφονημένου άνδρα. Μόλις σταμάτησε το αυτοκίνητο, οι δράστες πλησίασαν αμέσως και πυροβόλησαν το θύμα μπροστά στα μάτια του ανήλικου.

Αυτό κάνει τις Αρχές να πιστεύουν πως οι δράστες παρακολουθούσαν το θύμα και περίμεναν τη στιγμή που θα ακινητοποιούσε το ΙΧ του.