Την ανοδική της πορεία συνεχίζει και σήμερα η μετοχή του Twitter με την είσοδο του Ίλον Μασκ στη μετοχική της σύνθεση να εκτιμάται πως θα φέρει νέα, αναπτυξιακά, δεδομένα στην εταιρεία. Μάλιστα, η τεχνολογική εταιρεία ανακοίνωσε πως το αφεντικό της Tesla θα καθίσει και στο διοικητικό της συμβούλιο.

«Μέσα από συνομιλίες με τον Ίλον τις τελευταίες εβδομάδες, έγινε σαφές σε εμάς πως θα φέρει σημαντική αξία στο διοικητικό μας συμβούλιο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο CEO της εταιρείας, Παράγκ Αγκραβάλ. «Είναι και ένθερμος υποστηρικτής και σκληρός κριτής της υπηρεσίας μας, που είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται το Twitter, και το διοικητικό της συμβούλιο, για να μας κάνει πιο ισχυρούς μακροπρόθεσμα» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ο Μασκ από την πλευρά του αποδέχτηκε την πρόσκληση και δήλωσε έτοιμος να συνεργαστεί με τη διοίκηση και το συμβούλιο για να δρομολογήσει «σημαντικές βελτιώσεις» στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Ενδεικτικό παράδειγμα του τελευταίου είναι η δημοσκόπηση που «έτρεξε» ο Μασκ μέσα από τον λογαριασμό του, καλώντας το κοινό να ψηφίσει αν επιθυμεί να προστεθεί στο Twitter ένα πλήκτρο επεξεργασίας (edit) του περιεχομένου της πλατφόρμας. Με την ψηφοφορία να παραμένει για λίγο ακόμη ανοιχτή, το 73,5% έχει ψηφίσει «Ναι».

Η δραστηριοποίηση του Μασκ στην πλατφόρμα έχει πυροδοτήσει το ενδιαφέρον της αγοράς, κάτι που αντανακλάται και στην μετοχή της εταιρείας. Η είδηση πως ο μεγιστάνας της ηλεκτροκίνησης εξαγόρασε 73,5 εκατ. κοινές μετοχές ή το 9,2% του Twitter είχε πυροδοτήσει χθες ένα μίνι ράλι στην μετοχή της εταιρείας, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να αυξηθεί κατά 27%.

Η ανοδική τροχιά της μετοχής συνεχίζεται και σήμερα, με τα κέρδη της να κυμαίνονται αυτή την ώρα το 4,20%, αν και προσυνεδριακά ανέβαινε έως και 7,32%.

Σημειωτέον πως ο Μασκ θα παραμείνει στο συμβούλιο της εταιρείας μέχρι την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της το 2024. Στο μεταξύ έχει υποσχεθεί πως, ακόμη κι αν θελήσει να αυξήσει το μετοχικό του μερίδιο, δεν θα ξεπεράσει το όριο του 14,9%.

Θυμίζουμε πως το 2021 τα έσοδα του Twitter διαμορφώθηκαν στα 5,1 δισ. δολάρια, καταγράφοντας μεν αύξηση κατά 37% σε σχέση με το 2020, αλλά παραμένοντας πολύ κάτω από τα έσοδα του μεγαλύτερου ανταγωνιστή του, του Facebook (νυν Meta) που την περσινή χρονιά παρουσίασε έσοδα ύψους 33,7 δισ. δολαρίων.

Αναλυτές του κλάδου εκτιμούν πως η παρουσία του Μασκ θα ανοίξει το δρόμο για αλλαγές και περαιτέρω εκσυγχρονισμό της πλατφόρμας προσελκύοντας νέους χρήστες και αυξάνοντας περαιτέρω τα έσοδα και τα κέρδη της.