Μπέλα Χαντίντ : Συγκινεί μιλώντας για την κατάθλιψη

Η Μπέλα Χαντίντ μίλησε ανοιχτά για τα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζει και την μάχη που δίνει, σε ένα μακροσκελές μήνυμα στο Instagram

Εξώφυλλα σε περιοδικά, διαφημιστικές καμπάνιες, πασαρέλες, ακριβά συμβόλαια και συνεργασίες με κορυφαίους οίκους μόδας όπως Chanel,  Balmain, Dior. Η Μπέλα Χαντίντ είναι ένα από τα κορυφαία και πιο ακριβοπληρωμένα σoυπερμόντελ σε όλο τον κόσμο.

Για κάποιους είναι η ωραιότερη γυναίκα, για άλλους ανάμεσα στις ωραιότερες όλων των εποχών, η ίδια όμως παραδέχεται πως δεν νιώθει καθόλου καλά με την εικόνα της.

 

Το διάσημο σoυπερμόντελ δημοσίευσε στο προφίλ της στο Instagram ένα προσωπικό και άκρως αποκαλυπτικό μήνυμα σχετικά με την ψυχική υγεία, στο οποίο μιλάει για τον δικό της αγώνα, προσφέροντας συμβουλές βασισμένες στην εμπειρία της.

«Χτες ήταν Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας. Μια μάχη που ξέρω πως έχουμε δώσει οι περισσότεροι στο παρελθόν ή δίνουμε τώρα. Και αν όχι, ίσως γνωρίζετε κάποιον που το περνάει. Είναι κάτι με το οποίο παλεύω τα τελευταία χρόνια αλλά πλέον σε ένα βαθμό που δεν με καταστρέφει όσο παλαιότερα.

Ακόμη έχω άσχημες ημέρες μαζί με καλές, αλλά νιώθω ευγνώμων και περήφανη για τον εαυτό μου που βρίσκομαι σε αυτό το σημείο σήμερα, στα 23 μου χρόνια», γράφει στο μήνυμά της η Μπέλα Χαντίντ.

Στη συνέχεια αναφέρεται στα social media, τονίζοντας πως δεν είναι αλήθεια όσα βλέπουμε.

«Θα ήθελα να προσθέσω πως όσα βλέπετε στο ίντερνετ ή στα social media δεν είναι πάντα ό,τι δείχνει. Η ευτυχία που δημιουργούμε online ενώ είμαστε δυστυχισμένοι στη ζωή δεν έχει κανένα νόημα, αλλά μερικές φορές μοιάζει πιο εύκολο να ζεις με την θλίψη σου αντί να μιλάς γι’ αυτήν», λέει η ίδια.

Η Μπέλα Χαντίντ τονίζει επίσης την σημασία που έχει να φροντίζουμε τον εαυτό μας.

«Μην νιώθετε πίεση από τα πράγματα στο ίντερνετ, αν δεν θέλετε να σηκωθείτε από το κρεβάτι, μην το κάνετε. Αν θέλετε να ακυρώσετε σχέδια, ακυρώστε τα. Το να φροντίζετε και να προστατεύετε τον εαυτό σας και την ενέργειά σας είναι κάτι που έμαθα πως βοηθάει», προσθέτει.

Η Μπέλα Χαντίντ καταλήγει:

«Όταν νιώθετε τον κόσμο να γκρεμίζεται γύρω σας, επιτρέπεται να ζητήσετε βοήθεια. Δεν χρειάζεται να παλεύετε με την ψυχική σας κατάσταση μόνοι. Μοιραστείτε την αγάπη, ποτέ δεν ξέρετε πόσο τα λόγια ή το χαμόγελό σας μπορεί να αλλάξουν την ημέρα κάποιου, ακόμη και την δική σας.

Αν το διαβάζετε αυτό και νιώθετε πως δεν υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ…υπάρχει… και σας βλέπω! Είστε δυνατοί, είστε αρκετά καλοί και αξίζετε να είστε ευτυχισμένοι!!».

Δείτε παρακάτω τη σχετική ανάρτηση:

Οι κρίσεις πανικού και η κατάθλιψη

Σε παλαιότερη συνέντευξή της η Μπέλα Χαντίντ, είχε εξομολογηθεί ότι υποφέρει από κατάθλιψη, λέγοντας πως ήταν 15 χρόνων όταν έπαθε την πρώτη κρίση πανικού με αφορμή σχολικό εκφοβισμό που δέχτηκε.

Μεγαλώνοντας σε ηλικία οι κρίσεις που είχε πολλαπλασιάζονταν και γίνονταν πιο έντονες. Στην εφηβεία της, σύμφωνα με όσα είπε η Μπέλα, μισούσε τους μεγάλους γοφούς της και γενικότερα το σώμα της. Αυτή η σύγκριση έδινε τεράστιο μέγεθος στην απογοήτευσή της όταν συνέκρινε το κορμί της με αυτό της αδελφής της, Τζίτζι, που πάντα ήταν αθλητικό.

«Είχα μικρή μέση και μεγάλους γοφούς, κάπως τροφαντούς. Τώρα πια τους αγαπώ, όπως και το πρόσωπό μου που τότε το θεωρούσα κοκκαλιάρικο. Πάντα έκανα σύγκριση του εαυτού μου με τη Τζίτζι, κι αυτό μου έβγαζε ακόμα πιο μεγάλη ανασφάλεια», έχει δηλώσει η Μπέλα Χαντίντ.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.