Bloomberg: Εσωτερική έρευνα της Νοvartis δεν διαπίστωσε δωροδοκίες ελλήνων πολιτικών

Σε ναυάγιο για την κυβέρνηση φαίνεται να εξελίσσεται η υπόθεση

Σε ναυάγιο για την κυβέρνηση φαίνεται να εξελίσσεται και η υπόθεση της Novartis. Δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει ότι δεν βρέθηκαν στοιχεία για δωροδοκία Ελλήνων κρατικών αξιωματούχων στην εσωτερική έρευνα που έκανε η ελβετική εταιρεία.

«Η Ελλάδα ερευνά αναφορές για μίζες από τη Νοvartis σε μια υπόθεση “υψηλού προφίλ” που εμπλέκει δύο από τους πρώην πρωθυπουργούς της χώρας κι έναν Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι ΗΠΑ διερευνούν παρόμοιες καταγγελίες», αναφέρει το ρεπορτάζ.

Και συνεχίζει:

«Η Novartis δεν έλαβε προνομιακή τιμολογιακή μεταχείριση από το ελληνικό κράτος και έως τώρα δεν μπόρεσε να εντοπίσει τυχόν “ανάρμοστες πληρωμές” σε κυβερνητικούς αξιωματούχους, δήλωσε τοπικός εκπρόσωπος σε email.»
Και πιο κάτω σημειώνει: «Η έρευνα στην Ελλάδα συνεχίζεται, όπως και της Novartis. Λεπτομέρειες για την υπόθεση, η οποία δημοσιοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2017, επανέρχονται στο προσκήνιο καθώς η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και το κυριότερο κόμμα της αντιπολίτευσης της χώρας προετοιμάζονται για τις πρώτες εκλογές μετά τη λήξη του προγράμματος διάσωσης τον περασμένο Αύγουστο.

Τουλάχιστον δέκα πολιτικοί φέρονται να εμπλέκονται, μεταξύ των οποίων ο Γιάννης Στουρνάρας, νυν Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».

Εφόσον ισχύει το ρεπορτάζ καταρρίπτεται όλη η λογική της κυβέρνησης που υποστήριζε ότι η Novartis είναι το μεγαλύτερο μεταπολιτευτικό σκάνδαλο.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.