Δυσφορούν οι Ευρωπαίοι για την «παραίτηση» Θεοχάρη

Μια ημέρα μετά την επεισοδιακή απομάκρυνση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη (τυπικώς παραιτήθηκε) και τις αντιδράσεις (που ίσως έχουν συνέχεια) από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η κυβέρνηση προτίθεται να αναρτήσει την προκήρυξη για την πλήρωση της θέσης του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.

Μια ημέρα μετά την επεισοδιακή απομάκρυνση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη (τυπικώς παραιτήθηκε) και τις αντιδράσεις (που ίσως έχουν συνέχεια) από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η κυβέρνηση ανήρτησε την Παρασκευή στο opengov.gr την προκήρυξη του υπουργείου Οικονομικών για την πλήρωση της θέσης του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.
Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων που ξεκινά από σήμερα λήγει στις 15 Ιουνίου.
Αναλυτές εκτιμούν ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία παραμένει ερωτηματικό η στάση που θα τηρήσουν οι Ευρωπαίοι στο Euro Working Group (EWG) της 12ης Ιουνίου (θα παραστεί ο πρόεδρος του ΣΟΕ κ. Πάνος Τσακλόγλου) και στο Eurogroup της 19ης Ιουνίου.
Τα θεσμικά όργανα της ευρωζώνης θα αποτιμήσουν τις δράσεις για την υπό-δόση του 1 δισ. ευρώ που είναι προγραμματισμένο να δοθεί στην Ελλάδα τον Ιούνιο. Παρά ταύτα αναμένεται ότι θα επιμείνουν στην ανεξαρτησία της θέσης του Γενικού Γραμματέα Εσόδων.



Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.