Σε έκδοση ομολόγου προχωρούν τα Ελληνικά Πετρέλαια

Στην έκδοση δολαριακού ομολόγου, διετούς διάρκειας και σταθερού επιτοκίου προχωρούν τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Στην έκδοση δολαριακού ομολόγου, διετούς διάρκειας και σταθερού επιτοκίου προχωρούν τα Ελληνικά Πετρέλαια.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο, μετά από σειράς συναντήσεων που διεξήγαγε η εισηγμένη εταιρεία με διεθνείς θεσμικούς επενδυτές, η HELLENIC PETROLEUM FINANCE PLC, θυγατρική της Ελληνικά Πετρέλαια έχει αναθέσει στις τράπεζες BNP Paribas, Credit Suisse Securities (Europe) Limited, Eurobank Ergasias S.A. και HSBC Bank plc τη διοργάνωση έκδοσης δολαριακού ομολόγου διετούς διάρκειας και σταθερού επιτοκίου.
Η έκδοση θα είναι εγγυημένη από τα Ελληνικά Πετρέλαια και οι ομολογίες θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου. Το οριστικό ύψος και τοκομερίδιο της έκδοσης θα καθοριστεί στις επόμενες μέρες, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των εγγραφών στα βιβλία προσφορών της έκδοσης.
Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από το ομόλογο θα χρησιμοποιηθούν για αναχρηματοδότηση υφιστάμενων βραχυχρόνιων δανειακών υποχρεώσεων καθώς και για κάλυψη χρηματοδοτικών αναγκών στις δραστηριότητες του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων.
Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, η επιλογή έκδοσης διετούς δολαριακού ομολόγου εντάσσεται στο πλαίσιο της χρηματοοικονομικής στρατηγικής του Ομίλου για μετατροπή μέρους του δανειακού χαρτοφυλακίου του ομίλου σε δολάρια, που αποτελούν το βασικό νόμισμα των συναλλαγών στο κλάδο πετρελαιοειδών ενώ η επιλογή της διάρκειας έγινε με βάση τις συνθήκες που επικρατούν στις κεφαλαιαγορές.
H εταιρεία ήταν από τις πρώτες που βγήκε στις αγορές πριν ένα χρόνο με την έκδοση τετραετούς ομολόγου 400 εκατ. ευρώ Οι προσφορές ξεπέρασαν τα 2,75 δισ. ευρώ και έτσι η διοίκηση αύξησε την έκδοση στα 500 εκατ. ευρώ με σταθερό επιτόκιο 8%.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk