Συμφωνία Ενόπλων Δυνάμεων και ΕΑΣ για προμήθεια πυρομαχικών

Υπεγράφη ανάμεσα στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Eλληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) συμφωνία ύψους 18,5 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά πυρομαχικών για τον ανεφοδιασμό του στρατού. Η συμφωνία αποτελεί «σημαντικό βήμα για την εξυγίανση και τη βιωσιμότητα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και ένα επιπλέον ισχυρό μήνυμα της ανάκαμψης», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Υπεγράφη ανάμεσα στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Eλληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) συμφωνία ύψους 18,5 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά 265.000 πυρομαχικών των 40 χιλιοστών, με την πιστοποίηση του ΝΑΤΟ, για τον ανεφοδιασμό του στρατού.

Τη συμφωνία, που είναι η πρώτη μετά από τέσσερα χρόνια για την εταιρεία, υπεγράφη σε ειδική τελετή παρουσία του υπουργού Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου και της αναπληρωτή υπουργού Φώφης Γεννηματά.

Η συμφωνία αποτελεί «σημαντικό βήμα για την εξυγίανση και τη βιωσιμότητα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και ένα επιπλέον ισχυρό μήνυμα της ανάκαμψης, της ανάπτυξης και της προόδου της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος.

Παράλληλα παρατήρησε ότι «έχουμε μπροστά μας λίγους μήνες για να αποδείξουμε και να επιβεβαιώσουμε τη δημόσια δέσμευσή μας στη Βουλή, ότι τα ΕΑΣ μπορούν και πρέπει να σωθούν. Ίσως κάποιοι να εκφράζουν επιφυλάξεις και καχυποψία. Εμείς πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας εκθείασε τις δυνατότητες της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας -κρατικής και ιδιωτικής- και απηύθυνε νουθεσίες για ενίσχυση της εξωστρέφειας της, «ενισχύοντας συνάμα και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να ξαναμπούμε δυναμικά στην αγορά της ποιότητας, της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας», όπως ανέφερε.

«Η πορεία της εταιρείας επιβραβεύει την πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να δώσει μάχη για τη σωτηρία της», δήλωσε η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Φώφη Γεννηματά.

«Μετά από τέσσερα χρόνια που η σύμβαση αυτή ήταν παγωμένη στα συρτάρια, οι συντονισμένες προσπάθειες της νέας διοίκησης των ΕΑΣ, των Γενικών Επιτελείων, της αρμοδίας διεύθυνσης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, αποδίδουν καρπούς.

Τα ΕΑΣ κλείνουν συμφωνίες με άλλες εταιρίες και χώρες στο εξωτερικό και συμμετέχουν με αξιώσεις σε εγχώριους διαγωνισμούς. Και οι πλέον απαισιόδοξοι σήμερα χαμογελούν», κατέληξε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk