Πάνω από 5.000 Έλληνες πάσχουν από συστηματικό ερυθηματώδη λύκο

Περισσότεροι από 5.000 Έλληνες πάσχουν από συστηματικό ερυθηματώδη λύκο. Πρόκειται για ένα αυτοάνοσο, μη μεταδοτικό νόσημα, το οποίο εμφανίζεται συχνότερα στις γυναίκες ηλικίας 14 - 40 ετών.

Περισσότεροι από 5.000 Έλληνες πάσχουν από συστηματικό ερυθηματώδη λύκο. Πρόκειται για ένα αυτοάνοσο, μη μεταδοτικό νόσημα, το οποίο εμφανίζεται συχνότερα στις γυναίκες ηλικίας 14 – 40 ετών.
Όπως αναφέρουν οι καθηγητές κκ. Δημήτρης Μπούμπας και Ιωάννης Μπολέτης, με αφορμή τη διοργάνωση στην Αθήνα του 9ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου του Λύκου (23-24 Απριλίου), παρ’ ότι το εν λόγω αυτοάνοσο είναι σοβαρή νόσος, η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία της έχει βελτιώσει κατά πολύ την πρόγνωση των ασθενών, δίνοντας τη δυνατότητα στους περισσότερους εξ αυτών να ζουν φυσιολογική ζωή.
Οι περισσότεροι άνθρωποι (περίπου 60-70% στη χώρα μας) έχουν ήπιο λύκο που προσβάλλει κυρίως το δέρμα και τις αρθρώσεις. Ωστόσο, στη μία από τις τέσσερις περιπτώσεις μπορεί να προσβληθούν εσωτερικά όργανα, όπως οι νεφροί και η καρδιά. Ακόμη και στις πιο βαριές περιπτώσεις λύκου, οι σύγχρονες θεραπείες ελέγχουν αποτελεσματικά τη νόσο.
Σημειώνεται ότι η 10η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Λύκου, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για την πάθηση.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.