Η Ουκρανία στο επίκεντρο του άτυπου Συμβουλίου των ΥΠΕΞ της ΕΕ

Στο Ζάππειο πέφτει η αυλαία του άτυπου Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. Οι «28» θα παρακαθίσουν σε πρόγευμα εργασίας με τους ομολόγους τους των υποψηφίων προς ένταξη χωρών. Απών ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας Αχμετ Νταβούτογλου, ενώ για πρώτη φορά στην Αθήνα βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νικολά Ποπόσκι.

Η Ουκρανία στο επίκεντρο του άτυπου Συμβουλίου των ΥΠΕΞ της ΕΕ

Στο Ζάππειο έπεσε η αυλαία του άτυπου Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Επί τάπητος τέθηκε και πάλι το θέμα της Ουκρανίας, αλλά και της διεύρυνσης της Ένωσης προς τα δυτικά Βαλκάνια. Απών ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας Αχμετ Νταβούτογλου, ενώ για πρώτη φορά στην Αθήνα βρέθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νικόλα Ποπόσκι.

Μετά το πέρας των εργασιών, ο υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος και η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, Κάθριν Άστον, παραχωρούν συνέντευξη Τύπου.

Η Κάθριν Άστον τόνισε την ενότητα των χωρών της ΕΕ απέναντι στις εξελίξεις στην Ουκρανία, ενώ η ίδια χαιρέτησε τις εκλογές που διεξάγονται στο Αφγανιστάν για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
Exit mobile version