• Αναζήτηση
 • Ο «ιπτάμενος» Μπολτ

  Μια ολίγον παράξενη αλλά σίγουρα ενδιαφέρουσα μελέτη έκαναν φοιτητές του Πανεπιστημίου του Λέστερ στη Βρετανία. Οι φοιτητές μελέτησαν τις συνθήκες που επικρατούν στον μεγαλύτερο δορυφόρο του Κρόνου, τον Τιτάνα, και έκαναν μια εκτίμηση για το πώς θα κινούταν εκεί ο γρηγορότερος άνθρωπος στη Γη, ο Γιουσέιν Μπόλτ. Συνήθως όταν αναφερόμαστε στον Τζαμαικανό σπρίντερ τον χαρακτηρίζουμε «ιπτάμενο». Σύμφωνα με τους φοιτητές στον Τιτάνα αυτός ο χαρακτηρισμός θα ήταν απόλυτα… πραγματικός!

  Μια ολίγον παράξενη αλλά σίγουρα ενδιαφέρουσα μελέτη έκαναν φοιτητές του Πανεπιστημίου του Λέστερ στη Βρετανία. Οι φοιτητές μελέτησαν τις συνθήκες που επικρατούν στον μεγαλύτερο δορυφόρο του Κρόνου, τον Τιτάνα, και έκαναν μια εκτίμηση για το πώς θα κινούταν εκεί ο γρηγορότερος άνθρωπος στη Γη, ο Γιουσέιν Μπόλτ. Συνήθως όταν αναφερόμαστε στον Τζαμαικανό σπρίντερ τον χαρακτηρίζουμε «ιπτάμενο». Σύμφωνα με τους φοιτητές στον Τιτάνα αυτός ο χαρακτηρισμός θα ήταν απόλυτα… κυριολεκτικός!


  Η πίεση

  Οπως αναφέρουν οι ερευνητές, η πίεση στην επιφάνεια του Τιτάνα είναι 50 φορές πιο ισχυρή από αυτή στη Γη. Αν λοιπόν ο Μπολτ βρεθεί στην επιφάνεια του δορυφόρου αυτού, φορέσει μια αεροδυναμική στολή με φτερά και αρχίσει να τρέχει οι διαφορές που θα υπάρξουν στην πίεση που θα αναπτυχθεί πάνω και κάτω από τα φτερά θα του επιτρέψουν λίγα δευτερόλεπτα μετά την εκκίνηση κυριολεκτικά να απογειωθεί και να αρχίσει να πετά. Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Journal of Physics Special Topics».

  Science
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Γύρω από 10 τραπέζια… Το γλυπτό της Yinka Snonibare παριστάνει ένα μικρό κορίτσι το οποίο έχει φτερά στους ώμους. Ενα έργο τέχνης με... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk